Ocon po ôsmom mieste: Patrím tu medzi najlepších a nebojím sa to povedať | Magazín F1 - F1online.sk

Haas má za sebou druhý bodovo najbohatší súťažný víkend v tejto sezóne. Vďačí za to súhre okolností, viacerým chybám súperov, ale nepochybne aj Estebanovi Oconovi, ktorý bol pripravený chopiť sa príležitosti. Francúzsky jazdec využíva dobrý výsledok na to, aby sa ešte pokúsil niečo spraviť so svojou situáciou a našiel si uplatnenie pre budúcu sezónu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/245459/ocon-po-osmom-mieste-patrim-tu-medzi-najlepsich-a-nebojim-sa-to-povedat

Každý máme svoje kritériá, čo sa však dá s istotou povedať, Ocon jednoznačne patrí medzi najlepších 20 pilotov F1. Za ním je asi Colapinto a Stroll.

Bearman je ale lepší. Mnohem lepší a přitom je to nováček, kterého by měl Ocon vychovávat.

Každého jedného čaká v F1 koniec bez výnimky. Skôr či neskôr. Na to sa každý jeden z pilotov musí pripraviť.

V tymech ze stredu pole nema nikdy nikdo nic jisteho, jednoho dne na stole pristane vyhodna nabidka a nekdo musi z kola ven, neni to vylozene o schopnostech, spise je to ruska ruleta. V tuto chvili ma Ocon mene bodu, na zaklade ceho jineho se rozhodnout.

Ocon je taky zvlastny typ jazdca, dokaze velmi dobre zajazdit ale aj pokazit. Ma kolisave vykony no ak mam byt uprimny, urcite do F1 este patri, skor by sa mali pobrat prec Colapinto a Stroll, aj ked tiez dokazu prekvapit :slight_smile:

2 lajkov

Colapinto vôbec nie je taký tragický ako sa o ňom vo všeobecnosti píše. Iste včera spravil veľkú a zbytočnú chybu, ale kto ju nespraví? Nehovorím, že je to majstrovský materiál, ale je solídny. Do Alpine sa momentálne maximálne hodí.

Na druhú stranu, ak Camara získa tento rok titul, tak bude dávať zmysel, keď Ocona nahradí. Dvaja sľubní mladíci, z ktorých jeden už ma dvojročné skúsenosti a ktorých netreba výrazne preplácať sú sľubné combo. Predsa Ocon tam prišiel s nejakými očakávaniami a tie zrejme nenapĺňa.

2 lajkov

Ocon je dosť na hrane, včera by to bez vypadnutí tiež nebol svetoborný výsledok. Momentálne sú tam slabší jazdci Bottas a Stroll. Colapinto sa dlho hľadal ale napriek včerajšej chybe sa podľa mňa pomaličky vyrovnáva Gaslymu a bodovo to tiež nie je prepadák. Taktiež Hulk podľa mňa dosluhuje a Alonso zrejme tiež nie je presvedčený o tom, že chce krúžiť ďalší rok na dne.

Ocona si viem predstaviť v Cadillacu, Camara v Haase je zrejme tutovka, Tsunoda je podľa mňa plán B pre Aston na jeden rok. A zo zvyšku mi vychádza len Leo Fornaroli a Alex Dunne

2 lajkov

Akoze mas asi pravdu, kazdopadne nemyslim si, ze Ocon je na tom tak zle, ze by mal ist z F1 prec, to uz ako pises skor Bottas. No uvidime ako to dopadne. Ocom na tu smolu, ze nie je moc sympaticky jazdec :smiley:

Úprimne nechápem ten obraz úplne neschopného Colapinta, ktorý sa okolo neho vytvára. Minulá sezóna bola jeho prvou a tento rok podáva dosť dobré výkony, aj keď občas spraví hlúpu chybu, ale to nie je prvý ani posledný. Prvým jazdcom na odpis by bol pre mňa Bottas. Úplne rozumiem, že v Cadillacu ťažko niečo ukáže, ale on nič neukazoval ani v Sauberi. V extrémne dominantnom Mercedese dokázal byť spoľahlivou dvojkou, ale akonáhle nemal v rukách dominantné auto, tak sa výrazne prepadol a v niektorej z minulých sezón som si uvedomil, že som úplne zabudol, že tam ešte jazdí. Najneviditeľnejší jazdec zo všetkých. Stroll by mal samozrejme taktiež skončiť, ale on má miesto isté kým to jeho samotného alebo starého Strolla neprestane baviť. Aj keď je v F1 už 10 rokov a nemyslím, že tam má ešte čo ukázať.

3 lajkov

Colapinto jezdi celou dobu jak ponocny, uz je to docela dlouho, cekal jsem od neho vic, klidne vymena za Ocona.

Proti Gaslymu nemá Colapinto zatím jinou šanci než jezdit hranu a riskovat. Takhle to občas zákonitě dopadá, ale jindy zariskováním může slavit úspěchy.