Ocon: Na body sme siahali len vďaka šťastným okolnostiam, stále patríme na chvost poľa | Magazín F1 - F1online.sk

Úvodné preteky sezóny v Bahrajne potvrdili to, čo naznačili predsezónne testy: tím Alpine sa prepadol zo stredu poľa až na jeho chvost. V Saudskej Arábii síce Esteban Ocona v istom momente siahal na body, ale ako Francúz vysvetlil, nie ani tak vlastným pričinením, ako šťastnou zhodou náhod. Dvadsaťsedemročný pretekár tvrdí, že sa Alpine z hľadiska výkonnosti v porovnaní s pretekmi v Bahrajne nikam neposunul a aj naďalej patrí medzi najväčších outsiderov na štartovom rošte.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/147056/ocon-na-body-sme-siahali-len-vdaka-stastnym-okolnostiam-stale-patrime-na-chvost-pola

Jestli nebude Mafin rychle vystřídaný nějakým schopným šéfem, tak je jasné, že Renault končí a jen se čeká na nového majitele.

Zostal im tam este niekto na striedanie?

Ano, zalepilo se to těmi, kteří tam zůstali. Ale nebude dlouho trvat a i ti budou dávat přihlášky do jiných týmů

Co na tu situaci u Alpine říci :thinking: Když odcházel Alonso nevypadal ten tým zase tak špatně, útok na TOP3 se možná mohl zpochybňovat, ale takový úpadek a propad se nečekal ani v nejčernějších nočních můrách. Tohle už ani nezavání další pětiletkou, tam teď totiž schází jakákoliv vize.

Tam chybí snad všechno od schopného managementu po game changers inženýry až po top jezdce

1 Like

Já chápu, že Ferda fandící Gaslymu vám hejtí Alonsa a proto musíte hejtit Gaslyho nazpět ale jezdci fakt nejsou problém dnešního Alpine :grinning:

1 Like

Na střídání netuším, ale na vyhazov minimálně Mafin.

Já to tak nevnímám. To co se děje v Renaultu je skutečně ponižující.
Aspoň mi kluci můžou nějaké procento škádlení vrátit. :grin:

2 Likes

V Alpine nikdy nikdo za nic nemůže, nejsou tam lidi kteří by měli za něco zodpovědnost :smile: Ale četl jsem před rokem pozitivní zvěsti jak si s tím povede Gasly, tak koukám :shushing_face:

1 Like

Alonso - Ocon maju priblizne rovnaku uroven, sezony 2021 a 2022 su toho dokazom, ci nie?

Ano, přibližně jsou na tom stejně.

1 Like

Když se díváš na wiki a ne na F1, tak možná :grinning: