Ocon by rád vedel, prečo za Gaslym odrazu tak zaostáva | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď Esteban Ocon v Brazílii porazil svojho tímového kolegu v kvalifikácii aj v pretekoch, pravda je, že výkonnostný trend hovorí v poslednom období jednoznačne v prospech Pierra Gaslyho. Potvrdilo sa to aj v Las Vegas, kde druhý menovaný postúpil do Q3 a dokonca štartoval z tretieho miesta, kým Ocon sa lúčil už v Q2.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/181029/ocon-by-rad-vedel-preco-za-gaslym-odrazu-tak-zaostava

Flavio ti to nerekne, ani bych to neresil, pristi rok si sednes do lepsiho.

Je to jednoduché. Ocon odchází k hlavní konkurenci, takže je logické, že už je odříznut od nějakých hlubších informacích o fungování monopostu. Podobně je na tom Hamík, který taky odchází k hlavní konkurenci. Takže je jasné, že už jsou od některých informací, které mohou udělat rozdíl, odříznuti. Naprosto běžná praxe k odcházejícím pilotům.

V Sao Paulu to zrovna nevypadalo, že by Ocona hodili přes palubu. Kdyby ano, tak by musel přenechat místo Gaslymu, který se musel nahoru probojovávat z hloubí pole.

Ocon přitom stále vede v kvalifikačním srovnání 14:7

… no, to už se ani zvrátit nepodaří, že jo :smile: Ale jinak jejich auto mi teď přijde hodně dobré a 6 místo podle mého zvládnou. Vlastně to že jim Las Vegas výsledkově vůbec nevyšel byl celkem oddech pro Aston, který na body už asi ani mít nebude.

1 Like

Aston má velký náskok. Ten se o své místo bát nemusí. Brazílie se letos už opakovat nebude.

Asi jo, ale na startu Las Vegas jsem si říkal že vše je ještě možné když přivezou velké body. To se jim naštěstí nebo žel nepovedlo kvůli jiným faktorům.

Já jsem byl ve Vegas překvapený pouze s Gaslyho kvalifikačním výsledkem. Ten se ale dal udělat pouze na jedno kolo. Reálná rychlost ale byla hodně pomalá, jak jsme viděli hned po startu.
Možná už měl Gasly načaté turbo, ale ani rychlost Renaultu nestačila na vozy s otevřeným DRS.

No takhle, když se podivám čistě na výsledky, tak to taková hitparáda vlastně zase není. Samozřejmě když pochopitelně škrtnu Brazílii jako extrémní odchylku. :smile: