O’Ward prestal snívať o F1: Je z nej umelá šou. Kto chce skutočne pretekať, musí do IndyCar | Magazín F1 - F1online.sk

Pato O’Ward sa nikdy netajil svojou túžbou dostať sa do Formuly 1. Mexickému pretekárovi to nevyšlo a dnes je už zmierený so svojím osudom, no pri pohľade na súčasné pravidlá kráľovnej motoršportu ho to mrzí ešte menej. Efjednotku už nepovažuje za rýdzi motošport.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/231771/oward-prestal-snivat-o-f1-je-z-nej-umela-sou-kto-chce-skutocne-pretekat-musi-do-indycar

F1 sa rozhodla ist urcitym smerom, a to je v pohode…v konecnom dosledku rozhodne to, ci si udrzia fanusikov, mna to uprimne tiez moc nebavi teraz, ale ak to bude baviť ten sucasny core fanusikov, tak sa to menit nebude… kto chce moze pozerat indy car, jazdci tam mozu ist jazdit, ale predsa len si myslim, ze ta f1 ma stale najvacsiu prestiz cize necakam, že ta jazdecka topka pojde do indy alebo niekde inde… za mna ja som z tohoto neni nadseny… nie som žiadny purista alebo neviem čo, že by som teraz chcel navrat 12-valcov, ale za mna by to nemali byt preteky o tom, že komu skôr dojde baterka, nechcem ziaden zvuk ani nic, chapem ze spoločnosť sa posuva postupne k tym elektromobilom tak aj F1 musi ak si chce udrzat automobilky, ale treba to za mna zabezpecit aspon tak, nech sa v kvalifikacii ide naplno do zakrut, a nech je to aspon tak, ako pri hybridoch doteraz, že manažment baterky kludne nech tam je a hra rolu, ale nech to neni alfa a omega celeho preteku, nech sa ide do zataciek naplno a nech sa vratia manevre na brzdy… aj ked to vyzera, že aj ja si budem musieť zvyknuť, alebo si najst nieco ine no

5 lajky

Hezky napsáno. Souhlas.

problem je, ze sa to neda vymysliet lepsie ako to bolo. Minula genracia motorov bola co sa tyka hybridov technicky dokonala symbioza.

Nova generacia bola navrhovana na stvorkolky a jednou z podmienok bolo zjednodusenie hybridnej casti.

15 rokov dozadu bola F1 na razcesti ci to bude zabava, alebo laboratorium pre automobilky. Rozhodli sa pre automobilky a bolo to 7 rokov utrpenia nez sa vyrobcovia ako tak zrovnali. Dufal som ze Liberty v tom bude mat jasno, ale avidentne nie.

Oni v tom maju jasno uz davno…..

Najprv biznis, potom fanusikovia.

ja som mysles, ze fanusikovia su ich biznis. jednych aj druhych.

2 lajkov

Amen. Pekne to F1 dobačovala…Žiaľ je to úplna pravda.

suhlasim, za mna tiez ta posledna generacia hybridnych motorov bola topkova po motorovej stranke… emisie velmi nizke, vykonnost vysoka, manazment baterie tam bol, ale nebola to nosná časť pretekov

V žiadnom prípade by F1 nemala byť o elektromobilite a batériach a podobných ■■■■■■. nato je Formula E

myslim si, že sa tomu neda vyhnut, spolocnost postupne ide tym smerom a ak f1 bude chciet automobilky, tak bude musiet aj ona

Mám nulovou touhu být něčeho takového součástí, mám-li být upřímný.

… z královny motorsportu se stala banda šašků :man_shrugging:

2 lajkov