O vyvolenom juniorovi Ferrari sa ešte nerozhodlo. Miesto je len pre jedného | F1online.sk

“Naším cieľom nie je ich všetkých dostať do efjednotky. Naším cieľom je ich všetkých jedného dňa dostať do Scuderie Ferrari, do červeného auta. Je menej dôležité, akou cestou sa tam dostanú. Nakoniec sa teda jeden z týchto jazdcov v budúcom roku objaví vo Formule 1. Ostatní môžu dostať iné príležitosti, ale to je už na nás, aby sme to zorganizovali a každému dali nejakú šancu,” konštatuje šéf Maranella.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/14662/o-vyvolenom-juniorovi-ferrari-sa-este-nerozhodlo-miesto-je-len-pre-jedneho

Veľká škoda. Stále si myslím, že najlepšia alternatíva bola Mick do Alfy a Illot do Haasu. Schwartzmann by si ešte rok v F2 pojazdil. Kimi by bol pre Schumachera výborný mentor a trochu ma mrzí, že túto možnosť neuvidíme.

1 lajk

Úplne súhlasím, lenže Illiot ma bohužiaľ “len” veľký talent a automobilku kt. Viac záleží na iných veciach ako na ňom . To je ta najväčšia škoda. A je smutné ako môže dopadnúť lebo budúci rok miesto byť nemusí, F2 nebude mať ďalej význam a ak ju vyhrá (co si myslím ze hej) môže skončiť kdesi vo formule E s DeVriesom… … Pritom je to veľký talent britského motorsportu. Jeden z najväčších za poslednú dobu. A bude veľká škoda ak šancu v F1 nedostane. Ďalší príklad kedy automobilka a akademia nie je najlepšie miesto keď už ide o F1.

Asi by mal vypracovať nejaký PP aby ich presvedčil :rofl::rofl::rofl: číslo na majstra v tejto disciplíne ma, len nie je kam to poslať no :sob::rofl:ak by išlo len o talent asi by musel byť prvý na rade co by to miesto dostal. Lenže nejde v prípade Haasu už vôbec nie.

Podľa mňa tam supnu proste MS F2 aj preto ze nebude môcť ďalej jazdit F2… A bude to “nespochybniteľné” rozhodnutie.

Hmmm ked sa nad tym tak zamyslam, tak neviem kde Ferrari berie istotu, ze jeden z ich juniorov bude v F1. Podla mna sa kludne moze stat, ze miesto nakoniec nedostane ani jeden z trojice Schumacher, Ilott, Schwartzman. Ono jedina moznost, ktora prichadza do uvahy je Haas. Tam sa ale tlaci Mazepin a jeho otec podla mna v krajnom pripade ten tim aj kupi, podobne ako Stroll. Cize si myslim, ze u Mazepina je miesto v Haase viac-menej iste. Potom je tu ale este Perez. Ten ma moznost v RedBulle, ale to sa mi nezda moc pravdepodobne. Uz aj keby vyhodili Albona, skor mam pocit, ze maju tendeciu priat Hulkenberga. Je pokojnejsia povaha (nie horkokrvny ako Perez), timovy hrac a jazdecky su si s Perezom podobni. Plus sa za Hulkenberga prihovoril aj Verstappen. Kazdopadne, ak to Perezovi nevyjde v RedBulle, jeho jedina alternativa ostava Haas (nakolko Williams uz potvrdil, ze zmeny robit nebude). A v Haase by boli padnuty na hlavu, keby uprednostili niekoho z akademie Ferrari pred Perezom. Perez prinesie peniaze, ale uz bez ohladu na to je aj jazdecky skusenejsi a lepsi nez ti mladi chlapci. Navyse sa bude ovela lepsie hodit k Mazepinovi, ktory vedla seba potrebuje skor skuseneho jazdca, nez novacika.
Nejak ma prekvapuje, ze nad tymto scenarom nikto neuvazuje. Mne osobne sa to zda najpravdepodobnejsie.

1 lajk

podla mna musia mat dohodnute uz s haasom 1 miesto pre juniora, inak by ho posadili do alfy, lebo giovinazziho nechavat v alfe ak by nemali miesto pre vitaza f2 by bolo smiesne, lebo je jasne, ze ten do ferrari nikdy nepojde

Dohodnute to mat mohli, ale podla mna nepocitali so zaujmom stareho Mazepina, ktoreho peniaze asi budu rozhodovat…ale neviem, mozno to s Mazepinom v konecnom dosledku padne, pripadne nebude mat zaujem Perez. Len si neviem predstavit, ze by v Haase uprednostnili novacikov pred Perezom (ktory este do toho prinesie aj viac penazi).
A co sa tyka Giovinazziho, nemyslim si, ze jeho zotrvanie je tak nepochopitelne. Vysledkovo je na tom rovnako ako Raikkonen (tusim ma dokonca viac bodov), navyse uz ma nejake skusenosti. Minimalne u Ilotta a Schumachera vobec nie je istota, ze by boli od Giovinazziho lepsi, tak na co ich uprednostnit?

Vraj ešte nieje rozhodnuté :grin:, dovolím si tipnúť že ak sa z týchto troch niekto dostane do F1 tak to bude Schumacher. Ale bolo by zaujímavé keby mu miesto vyfúkol Mazepin a on by vyhral F2 a kam by išiel potom.

ved prave to, ze vysledkovo je na tom ako kimi a takehoto jazdca ferrari absolutne nepotrebuje
na poziciu trojky :slight_smile: by do ferrari zohnali jazdca kedykolvek

v haase to tipujem na mazepina + ferrari junior a ferrari vyberie podla mna vitaza z f2

Neviem neviem, ci sa da Alfa vnimat uplne ako juniorka Ferrari. Skor mam pocit, ze si idu svoje a prilezitostne, ked sa im to zrovna hodi do konceptu, tam posadia mladika. Ale Ferrari ako top tim si aj tak vybera z toho najlepsieho a urcite sa neorientuju na to, co vychovaju v Alfe (ako je to napriklad u RB a AT). Z tohto pohladu ma pre nich Giovinazzi zmysel. Navyse je Talian.
Ale ano, Mazepin a junior Ferrari je mozna kombinacia. To by ale mali dvoch novacikov a to nie je idealne. Skor si myslim, ze takto uvazovali este ked na trhu nebol Perez. Ty si myslis, ze pre Haas by bol junior Ferrari lepsi ako Perez?

Ak by som si mal tipnut tak to vidím na 90p na micka shumachera. Darí sa mu v f2 a ak ju výhra tak to bude tutovka. A meno hovorí tiež v jeho prospech. Tifosito tam chcú mať znovu. Aj s pohľadu marketingu by to bola najlepšia voľba. Alfa už nehrozí tak aspoň v tom hasse by mohol byť trebárs s hulkom to by bolo skvelé.

alfa je juniorkou ferrari.
1 miesto ma v alfe kupene ferrari