O Bearmana sa pobijú hneď štyri tímy, predpovedá Benson | Magazín F1 - F1online.sk

Oliver Bearman si v Saudskej Arábii odkrútil debut vo Formule 1, ktorý vzhľadom na to, že má len osemnásť rokov a s monopostom F1 iba minimum skúseností, zvládol na jednotku s hviezdičkou. Mladý pretekár sa umiestnil v pretekoch na skvelom siedmom mieste, čím si získal pozornosť viacerých stajní, z ktorých sa mnohé podľa Andrewa Bensona z BBC nebudú váhať o anglického pretekára pobiť. Okrem Haasu, ktorý má o mladíka prechovávať záujem už dlhodobo, označil za možných záujemcov o Bearmanove služby taktiež Williams, Sauber a Alpine.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/146919/o-bearmana-sa-pobiju-hned-styri-timy-predpoveda-benson

Alpine ma uplne ine problemy ako to cim ma vyplnenu sedacku, takze neviem. Williams potrebuje jednoho sponzora a k nemu ma Albona, lepsi pilot ich pravdepodobne nema ako posunut.

A kedze Sauber ide do ruk Audi, asi nema vyznam brat pilota, ktory patri Ferrari. Za mna vychadza len Haas

1 Like

Alpine už nejspíše počítá s odchodem obou jezdců. Samozřejmě pokud si najdou místo jinde.

Uplne nechapem to nadsenie okolo Bearmana. V Saudskej Arabii podal solidny vykon, ale tam to pre mna zacina a aj konci. Vyvodzovat zavery o tom, aky je to supertalent, na zaklade jedneho preteku sa mi zda neopodstatnene. O to viac, ze v F2 za sebou nema az take ohromujuce vysledky. Jazdcov, ktori dokazali “ocarit” pocas zaskoku je viac ako dost a urcite to neboli nutne tie najvacsie esa - staci si spomenut na takeho Kobajasiho v roku 2009 v Toyote, Vandoorna v roku 2016 v Mclarene alebo aj najnovsie de Vriesa. Ti vsetci podali fantasticke vykony, dokonca dokazali porazit svojich timovych kolegov a co bolo v F1? Zahucala hora a porodila mys.
Keby Bearman tie preteky vyhral, dajme tomu, ale este vzdy bol siedmy, to teraz s Ferrari pre mna nie je taky zazrak, aby som tu z neho robil pomaly buduceho majstra sveta.

Si len tak dobrý, ako tvoje posledné preteky. Teraz musí vyhrávať F2ky, lebo bude pár týždňov na očiach.

Ale tu ide o iné veci, už FPs minulý rok ukazoval talent. Čakal som, že odpadne na pneu a neodpadol vedel ich manažovať. Bol agresívny, nebál sa toho. minulý rok v F2 sa učil s pneu. V minulej generácii bol väčšinou prvý rok o tom sa učiť prácu s pirellkami. Doslova mal iba 17. Teraz akonáhle bola Prema kompetitívna mal pole. Minulý rok v BAKU dal masterclass. Dal PP so zlomením zavesením.

ja uprimne na Bearmana nemam nejaky nazor zatial ani ocakavania co sa tyka F1 … proste citim este dozvuky toho DeVriesovho angazovania a jeho nasledne porucanie sa, nech v tom zohral rolu Ricciardo alebo nie, pride mi, ze teamy si uz takisto davaju vacsi pozor, koho tam upisu … a to sa bavime o Ferrari

1 Like

Je potreba si uvědomit, že absolvoval 1 FP a okamžite naskočil do kvalifikácie a následne preteku, kde spravil snáď 1 drobnú chybu. Všetko to bolo hlavne o tom aby nechyboval. Takže áno, výkon perfektný, k tomu sa dostal pred Norrisa a Hamiltona.

no džida zrovna na pneumatiky nie je nejak narocna… nespochybnujem jeho talent ani to ze odjazdil dobre preteky, na druhej strane ho briti ospevuju, lebo je to brit. a radi by ho tam videli, co sa mozno aj v kratkej dobe stane.

Bearman, Lawson, Pourchaire, Drugovich… Tak sa o nich timy biju… A akurat to jedno volne miesto zhrabol Piastri…

EDIT: ktory z tychto by podla vas podal v Jeddah a v aute Ferrari horsi vykon?