Nürburgring nad návratom do F1 neuvažuje, Hockenheim je opatrný | Magazín F1 - F1online.sk

Nemecko bolo kedysi jednou z hlavných bášt Formuly 1, no v posledných rokoch v kalendári chýba. Nádej, že by sa to v dohľadnej dobe zmenilo, je však veľmi malá. Majitelia Nürburgringu odkazujú, že z finančných dôvodov o návrat do F1 nemajú záujem a ani v Hockenheime to s usporiadaním veľkej ceny nevidia ružovo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185450/nurburgring-nad-navratom-do-f1-neuvazuje-hockenheim-je-opatrny

Nurburgring je celkovo dobrý okruh. Výborne sa jazdí. Mám ho v kalendári v staršej hre F1 na pc a patrí medzi moje obľúbené okruhy. Škoda, že ho nedostanú nazad do kalendára F1 aj v reále

Jazdit na starom Nurburgringu by bolo nieco!To by bolo posujatie storocia a prislo by aj milion divakov.Ale ,tu zase by asi narazili na bezpecnost,kedze z tej sa spravili zlate tela a Formula 1 je uz bezpecnejsia ako lyzovanie,cyklistika atd.

1 Like

Ale ty myslíš Nürburgring - Nordschliefe tu sa bavíme o návrate Nürburgring - GP Strecke

Ano,ja myslim ten stary Nurburgring,kde mal Lauda nehodu.To bol okruh okruhov!Ten novsi uz nebol taky zaujimavy.Tak isto stary Hockenheim,bol super, ked tam boli dlhe rovinky v lese.Bol to super rychly okruh a potom z neho spravili nudny okruh,tak sa necudujem,ze boli podujatia na nom stratove…

1 Like

Ten starý okruh má cez 22km to není reálne na dnešné závody a po Laudovej nehode bol nebezpečný dokonca v tej dobe ho už zakázali, lebo bol príliš hrbolatý a bolo veľké riziko nehôd.

Klukaty a uzky, to by bolo s dnesnymi autami uplna nuda.

On i krátký Nur je relativně úzký, takže už 2020 to byla nuda

Realne je vsetko, je to len otazka penazi a zaujmu. :slight_smile:

Keby sa Arabi rozhodli, ze tam chcu pretek, tak tam pretek bude. Do ostrych zakrut by vsade dali tecpro bariery a keby bolo treba rozsirit vybehove zony, tak kludne vyrubu pol lesa kvoli tomu a cely okruh preasfaltuju, plus by asi museli zmodernizovat okruh celkovo.

Ja dufam, ze jedneho dna sa do vedenia F1 dostane nejaky sialenec, co tam tu VC usporiada. Bola by to najatraktivnejsia VC. Ako layoutom, tak mozno strategicky. A ta kvalifikacia, tam by sa ukazali piloti. :racing_car:

Toto je na tych povodnych okruhoch nadherne, ta priroda okolo, cez ktoru sa jazdi. Spa, Red Bull Ring, Monza, Brazilia, … :heart_eyes:

A pitstop u soft na Q v polovici kola?

1 Like

Reálné to není, doslova tam zrušili závod kvůli bezpečnosti v době kdy se bezpečnost v podstatě neřešila :grin:
Nehledě na to, že by to bylo zajímavé asi jako Monako.

5 Likes

Ja sa vôbec divím, že voľakedy tam F1 jazdila a ty by si to chcel naspäť do tejto doby.

Okruh ma tusim cca 23km, takze zo 2 kola by na nich dali mozno. :smiley:

Ale v tom by to bolo strategicky velmi zaujimave, ze kto aku strategiu zvoli (medium-hard), pripadne ci by vsetci prezuvali naraz alebo s offsetom 1 kola.