Nový motor Hondy nemal slávnu premiéru. Alonso z kvalifikačného nezdaru viní jeho správanie | Magazín F1 - F1online.sk

Druhá polovica sezóny mala pre Aston Martin znamenať nový štart. Výsledky piatkovej kvalifikácie sa však nijako nevymykajú zo zaužívaného vzorca. Lance Stroll skončil devätnásty a Fernando Alonso dokonca úplne posledný. Španiel ukazuje prstom aj na novú špecifikáciu pohonnej jednotky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/242245/novy-motor-hondy-nemal-slavnu-premieru-alonso-z-kvalifikacneho-nezdaru-vini-jeho-spravanie

Ve sprintu se ukázalo, že motor jede skvěle, ale vůz se chová jako kára bez diferáku.

Alonso jede skvěle, motor netáhne. Prý zatím Honda pustila jen 10 koní a je to vidět.

1 lajk

Podle všeho ten motor přinesl 30 koní, ale Honda se bojí pustit to najednou skrze spolehlivost a ovladatelnost, tak pustili podle všeho jen 10 a i tak to dělalo problémy s ovladatelností. Honda včera po SQ vyadala prohlášení, že je tam dost práce na vyladění právě softwaru s ovladatelností, tak snad to už dnes bude lepší, ale chtělo by to pustit víc výkonu, když je k dispozici.

1 lajk

Kluci mojí zlatí. Já četl, že u Alonsa stáhli výkon ze 30 koní na polovinu, což je 15 koní. A problém byl pouze u Alonsa v kvaldě, což se u novinky stát může. Problém prý byl ale vyřešený, tak je stáhnutí výkonu hodně podezřelé, protože by se jednalo o velice závažný problém i se sníženým výkonem.

Prostě Honda no :man_shrugging:

1 lajk

Tady to máš od Strolla po sprintu, stále je potřeba vyřešit ovladatelnost motoru.

Samozřejmě od
turtle
mě snížování práce Hondy neudivuje.

Snižování výkonu tě nepřekvapuje? Mě teda jo, čekal jsem, že to budou mít vyladěné. Ale klasicky ani nereaguješ na to co jsem poslal.

1 lajk

Ono je trochu rozdíl testování na motorové stolici a mezi ostrým provozem v rozkvedlaném vozu.

Rozkvedlanej seš ty po 6 radkovi dneska.