Nový motor Honda má za sebou prvé kilometre. Koľko koní prinesie? | Magazín F1 - F1online.sk

Po polroku vtipov a memečiek začína Aston Martin konečne pútať pozornosť aj v pozitívnom slova zmysle. Po úspešnom nasadení balíka vylepšení v Maďarsku získala stajňa zo Silverstone niekoľko cenných skalpov pilotov stredu poľa. V Aston Martine však vedia, že bez zásadných vylepšení pohonnej jednotky sú ich možnosti obmedzené.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/241621/novy-motor-honda-ma-za-sebou-prve-kilometre-kolko-koni-prinesie

som zvedavy ci sa im podari napodobnit progres mclarenu, ked z posledneho miesta sa dokazali dostat az do bojov o vitazstva. potencial tam je.

Je 30 koní dost, když s podobným nárůstem přichází i jiní výrobci?
Spíše se ukazuje, že chyba byla mnohem více na straně Astonu, než Hondy.

Tobě přijde Hondovských 90 koní deficitu málo? :grinning_face_with_smiling_eyes: Myslím že auto od Adriana už své hlavní chyby napravilo, šasi už je v pohodě a teď přijde pravidelný vývoj jak má být. U Hondy žel deficit i po tomto upgrade bude příliš výrazný. Ale snad se výrazněji Honda pohne na 2027.

1 lajk

Akorát to McLarenu trvalo kolik, 8 let? A hlavně dvě změny dodavatelů motorů. :grin:

Na 2027 chystají přepracovaný motor díky ADUO, tam by se prý deficit měl výrazně snížit, protože u současnéího motoru nemůžou dělat výraznější změny. Ale prostě 90hp ztráta, když Audi má ztrátu 40hp je ostuda strašná

1 lajk

Mi se naopak zdá málo těch navyšených 30 koní.

90 koní je jen pohádka želviček.

1 lajk

Navyše McLaren mal ešte aj kvalitnejších pilotov. :slight_smile:

mal som na mysli hlavne sezonu 2023, kedy mclaren zacal sezonu prakticky na chvoste startoveho pola, a 2024 a 2025 vyhral pohar konstrukterov.

34hp až 46hp na spalováku ale taky znamená stejnou ztártu na elektrické části, takže se dostáváš na čísla 68hp až 92hp ztrátu jako celku.

1 lajk

Já si taky myslím, že -90 koní je vymyšlená pomluva neoprávněně poškozující Hondu.

Jj, ty sis otevřel pátého radka od oběda a okem si zjistil, že ztráta je 50hp.

2 lajkov

Ferda je takovej pan Lorenc z gauče.

2 lajkov

@HellHogr
Jste nepoučitelní. Stále se mě snažíte houpat. :rofl: