Novinár sa odvážil opýtať Verstappena na Španielsko: Teraz sa na mňa priblblo škeríte | Magazín F1 - F1online.sk

V núdzi poznáš priateľa. Aj u vás sa to tak hovorí však? Ešteže sú Lando a Oscar takí dobrí kamoši, že v tom Maxa nenechali samotného. Všetci traja zbytočne zahodili, bez rozdielu. Z celej sezóny vidieť, ako veľmi sa snažili ako veľmi na to tlačili. Až sa nikto z nich nevyhol takému prešľapu. Krásna sezóna to bola. Išli naplno jazdili krásne a bol tam aj ľudský faktor.
Obrázok
Obrázok
Obrázok

3 Likes

Vidim to stejne, nezbyva nez si prat dalsi takove sezony, ale cekali jsme dlouho.

2 Likes

Takto sa zbieraju umele zelene bonusove body od FIA.

1 Like
  1. pustil by ho, pretože by mal ako jediný z jazdcov McLarenu šancu na titul
  2. v Mozne to nebolo pustenie pre nič za nič – Lando spravil Oscarovi ústupok, plus nasledovala 2. chyba tímu v rade za sebou (motor a teraz boxy)
  3. Max má k ruke 3 pilotov v poli, ktorí mu bez pol slova ustupujú z cesty a nik mu to nepredhadzuje

Áno – presne toto je tá klasika nájsť si nejakého nepriateľa a naňho to hodiť. Včera ilumináti, dnes Antonelli.

Max a Red Bull si za svoju pokakanú sezónu môžu len a len sami:

• Rakúsko – keď štartuješ 7., tak je bežné, že sa zapletieš do nejakej skrumáže. Že Max nestačil nielen na McLareny, ale ani na Russella, obe Ferrari (áno, Lewis štartoval 4.) a dokonca ani na Lawsona (!) je chyba len Maxa a Red Bullu
  • Katar – po takej nádielke bodov, ktorú Max a Red Bull dostali od McLarenu ešte nariekať, že chcú ďalšie?! :smiley: Nováčik spravil chybu – konšpirácia! Že sa Verstappen túto sezónu točil v niekoľkých pretekoch ako “káča” je čo?

Ak by Verstappenov titul stál len (“jen” - tvoje slovo) na Antonellim, tak je to dosť úbohý titul.

Ano máš pravdu si dobrý znalec si maozaj neskutočne pravý fanúšik. Ty vždy rozoznáš talent si niečo medi diskutérmi ako poloboh tvoje názory sú tak oresné a pravdivé a tvoje oči najlepšie vidia čo a ako bolo a čo viac ty vidíš do všetkého omoc lepšie ako ostatný čo ame tu tvoje názory sú priam fantasticky hneď uznané všetkými ostatnými diskutérmi teda podľa teba sociopatmi. Naozaj sa skláňam tvojej genialite a hlavne tvojmu mladistvému a trefnému pohľadu k všetkému čo patrí okolo F1.
Časy sa zmenili… Mne kedysi kamarát vravieval že v ústavoch pre psychicky chorých ľudí neboli v tej dobe keď mi to vravel ani jedna zmožností sledovať dianie spoza okien . Jednoducho nemali prístup k masmēdiam. Dnes je to inak …zjavne, a to je chyba. Človek tu musí reagovať aj tým úbožiakom.
Moc som sa nechcel k takémuto niečomu prikláňať ale ty by si mal vedieť kedy prestať.

1 Like

Vubec nevim o cem mluvis, nesouhlas s navymyslenymi chuyovinami o Emilovi Nejlepsim je u tebe poklesek, na to jak si stary tak nestojis za nic.

Akosi si vynechal smolu na žltú vlajku, ktorú spôsobil Gasly v treťom sektore asi na 5-10 sekúnd a pokazila kolo iba Maxovi, ktorý išiel za ním a mal rozbehnuté kolo s časom, ktorý by po dvoch sektoroch v pohode stačil na P2 hneď za Landom.

Chápem, že sa snažíš vytvoriť dojem, že RB s Maxom si za to môžu sami, no dokonalú sezónu ešte nikdy neodjazdil a ani neodjazdí žiadny pilot ani tím.

Max spravil v sezóne najmenej chýb a stratil najmenej bodov vlastným pričinením zo všetkých pilotov s veľkým náskokom a bolo by spravodlivé to otočiť - len vďaka jeho perfektnému výkonu z hľadiska celej sezóny (a viacerým chybám McLarenu, Landa a Oscara), bol ten boj o titul taký dramatický.

Uzavrel by som to tak, že RB ani Max žiaden titul neprehrali. Boli v boji, v ktorom v podstate ani nemali byť. Len Lando ten titul zubami nechtami (pri spätnom pohľade aj vďaka papaya rules) udržal.

Max :+1: klobuk dole kto by to povedal po Holandsku super drama az do konca

1 Like

Max nezvládol Španielsko ,Lando Kanadu,dalo by sa pokračovať,kde stratili body…sú to len ľudia so svojimi chybami a emóciami a tak to má byť inak by F1 bola veľmi nudná…

2 Likes

A na prvý pokus sa nehrá? Keď sa spolieha na druhý pokus McLaren, tak je to ich chyba a keď to spraví Verstappen s Red Bullom, tak už to je chyba niekoho iného? Inak na žltú vlajku doplatil aj Piastri.

To nie je dojem, to je F1. Tím a pilot. Čistý výkon, spoľahlivosť, operatíva v pretekoch, … To všetko musí vyjsť. A samozrejme aj prvok náhody.

Spravil ich dosť. Niektoré sa mu len prepiekli (napr. mexické obiehanie mimo trať), iné boli po zásluhe potrestané horším výsledkom, či (konečne!) zásahom FIA. Chyby spravil aj Red Bull – najväčšiu, že z dominantného stroja dokázali vyvinúť nevypočítateľnú herku, s ktorou nedokázal jazdiť ani Max a odstránili to až v druhej polovici sezóny. Chyby spravil aj McLaren – hlavne v závere sezóny.

Lando ale dokázal z 34-bodovej straty na chlapa v rovnakom aute preklopiť šampionát na 24-bodový náskok a ten už udržať. Záver sezóny pod tlakom zvládol, chyboval málo.

Každopádne ja ich chyby počítať nebudem, pretože sa aj tak počítajú len body.

Uzavrel by som to tak, že Lando je zaslúžený Majster sveta :+1:

3 Likes

trosku pribrzdi lebo sa ti to vymyka spod kontroly… beriem akekolvek postuchovanie a hecovanie fanusikov timov alebo pilotov ale tiez to ma svoje hranice a v poslednej dobe si dost casto za hranicou zatial mame medzi sebou korektny vztah tu na F1online a urcite si ho chcem zachovat aj nadalej tak to ber ako kamaratske upozornenie🤝

4 Likes

Nerozumim tvemu prispevku … ty mas svuj nazor , ja mam svuj nazor atd . nazyvat nekoho iluminatem jen proto, ze nesouhlasi s tvoji verzi je jednoduche. ( a smajlik v mem prispevku byl jasny znak toho, ze to byla jen narazka na vsechny mozne varianty - co fanousek to nazor)
Stejne tak vybirat z cele sezony jen to co se ti hodi a ignorovat ostatni promenne. RB nikdy nenarikal, ze chteli od MCL dalsi body zadarmo, spise nekolikrat pripominaly, ze bez danych chyb MC by uz mel oba pohary davno a zaslouzene . Neni potreba si upravovat veci tak, aby slouzili tvemu narativu … od toho tady mame pana Kubalu a spol, kteri "caruji " s nekterymi clanky .

Sampionat skoncil tak jak skoncil a diky vypadkum MCL a zlepsene forme Maxe se nam to trochu zdramatizovalo nez jsme cekali po letni odstavce . Diky bohu .

Preji vitezum a cest porazenym .

Snad se od toho odrazime a nebudeme 3mesice resit co se melo kdyby se melo atd … pojdme spekulovat o pristi sezone :wink:

1 Like

OK, nerozumieš – beirem. Iluminátom som ťa ale nenazval.

Mozno to niekoho prekvapi, ale s novym majstrom sveta sa vzdy oslavuje a riesia pozitivne emocie (ak nenastane nejaka kontroverzia ci neferovost), nie zlyhania, pretoze zvitazil napriek nim a je to jeho titulovy uspech a porazeni su ti dalsi…

Naopak, hoci chyby robia vsetci, prirodzene sa riesia u porazaneho, najma ak je to tesna porazka. Na nazore, ze ak by Max udrzal chladnu hlavu v Spanielsku, sanca na titul by bola velmi vysoka, nie je absolutne nic zle, je to vysoko pravdepodobne a taka otazka od novinara je uplne v poriadku a v civilizovanom svete je v poriadku ju bez obav polozit a dostat slusnu odpoved :slight_smile:

Na zaver, to si fakt niekto mysli, ze ak by nakoniec boli porazeni obaja piloti McLarenu, tak by sa ich nikto nespytal na ziadne zlyhanie, alebo McLarenu na DSQ ci strategie? OK :joy:

2 Likes

Ono slo vic o to, ze danou otazku uz dostal nekolikrat a vzdy od te same stanice. Uz nekolikrat rekl, ze sezona he dlouha a veci co by ted udelal jinak je nekolik. I to, ze ho mrzi co udelal v Bar. Na druhou stranu taky rekl nekolikrat, ze to byl mozna i ten moment kdy sebereflexe zautocila a kdy se dal dohromady. Jinymi slovy vse spatne pro neco dobre.

Takze ptat se ho po nekolikate na stejnou otazku kdyz uz dopredu vis odpoved neni nic jineho nez provokace a ta si zaslouzi adekvatni odpoved😉.

A ano , verim ze kdyby to bylo opacne nikdo z Anglanu se nezepta na vsechny kiksy MCL. Protoze ve finale se do vlastniho talire “ nekaka”. Mcl jim dava exclusivitu a o tu by prisli…

Takze ano, otazka byt provokativni mela zaznit a stejne tak i odpoved. Posledni dobou to je stejne vse jen šou…

Nebolo by nič zlé na tom, keby sú tie médiá objektívne a na každého majú rovnaký meter.

Prečo sa Norrisa nepýtali na to, že si sám môže za to, že ešte nemá titul a musí sa oň triasť do posledných pretekov?

Prečo sa po Abu Dhabi 2021 nepýtali Hamiltona, či si to neprehral sám v Baku, Monaku a na mnohých iných tratiach?

Prečo britskí novinári sa nedostavili na tlačovku po Brazílii 2024, keď Max zajazdil jedny z najlepších pretekov v histórii?

V civilizovanom svete by mal byť férový prístup ku všetkým. Ten ale nie je. Aj Vettel s Alonsom by vedeli rozprávať, ale to čo si zažil Max s britskými médiami, to je neskutočná šikana.

2 Likes

Nemam v zalube u F1 sledovat od koho a kolko krat bola polozena otazka, ak dava zmysel.
Pokial viem, bezohladu na pocet otazok z minulosti, posledna VC bola vcera, nie vtedy, ale na zaver sa vzdy bilancuje.
Otazka bola slusne a nie odveci polozena.
Pytat sa Landa na chyby ked ziskal titul ako si naznacoval ty, to by som naozaj nechapal.

A preco vsetky? Maxa sa pytali na vsetky?
Stacil by jeden moment. Napriklad Lando v Kanade, ci smola na motor a nemam pochyb, ze nejaka taka otazka by padla a na samotny McLaren ani nehovorim, to by bolo hned niekolko otazok a je mi uplne jedno aku narodnost by dani novinari zastupovali, to ja neriesim, ty samozrejme mozes :slight_smile:

O samotnych novinaroch vseobecne dobru mienku nemam, ti britski vedia byt zaujati (aj holandski a ini, len nemaju taky pocet a vytlak), ale to nie je tema dna, riesim konkretnu otazku a pripad (clanok), nie acohentizmus.

1 Like

So sociopatmi si začal ty. Ja by som len tak pre nič zanič nezačal, ale čo je veľa je veľa.

Bud si nerozumime zamerne a nebo si nerozumime😉.
Co se tyka Landa tam jsem samozrejme narazel na pripad kdyby nevyhral PJ

Co se tyka sledovani toho ci kdo rika, taky nejsem zadny extremista, ale kdyz vidim dva clanky na tema co Max a Spanelsko a pak na poslednim zavode se zepta reporter na stejnou otazku co se jiz ptal mi prijde vice nez zarazejici. Jak sam rikas, sezona byla dlouha a takovych kiksu tam bylo nekolik takze se neustale vracet k jednomu namisto se zeptat neco k poslednimu zavodu mi proste prijde jako zbytecne. A vzhledem ke komentarum na form forech nejsem sam. Nu coz. Je to fuk. Pro nas to je jen zdroj zabavy a ta byla😉.
O zaujatosti britskych medii toho bylo taky napsano nekolik, MEME nepocitaje. Ale takova je holt uz doba.
Ja se bavil, uprimne jsem vice nez potesen vsemi odpovedmi vsech dotazovanych. Libil se mi i klid Pia a uznani Maxe a ostatnich Landovi.

Neni potreba ve vsem hledat drama, tahle doba je uz vice nez prastena sama o sobe😏

S tym co pises ku koncu suhlasim :slight_smile:
To, ze by sa v tomto pripade novinar slusne nemohol spytat co sa spytal, mame iny pohlad. Ty v tom tvojom nie si sam, dalsim milionom ludi to zas tiez nevadi ako mne…

Mozem len zopakovat, ze som si viacmenej isty, ze ak by titul nebral jazdec McLarenu, podobna otazka by smerovala aj k nim.
A opakujuce sa otazky? No taki su zial mnohi otravni novinari vseobecne, ale zrovna po finale sezony ked uz vieme o kolko ta prehra bola, pre mna naozaj nie je nieco prekvapive, ani zle.
Otazok pre McLarenakov k papaya rules bolo nespocetne vela, uplne otravne a bevysledne dokola - nepamatam sa, ze by boli staznosti…

Uz teraz som za mna dostatocne vysvetlil svoj pohlad a viac by sme sa asi opakovali, ale pridam este jeden moj dodatocny dovod/rozdiel (co je samozrejme uplne u kazdeho individualne): osobne vnimam dost velky rozdiel riesit viacero jazdeckych, ci timovych chyb, ktore sa stavaju v poli kazdu VC bezne a za sezonu neurekom, ako body stratene po umyselnej kolizii - tie predsalen vycnievaju a mozno aj preto o to viac mrzia :slight_smile:

1 Like