Norrisovi sa nepáči vžitá predstava o majstrovi sveta: Chcem zostať dobrým človekom | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris sa za posledný rok naučil, aký je rozdiel medzi bojmi v strede poľa a na čele celkového poradia. Vyhrávať šampionáty a „len“ vyhrávať sú dve rozdielne veci a britský pretekár na vlastnej koži okúsil, prečo sa toľko hovorí o kvalitách, ktoré majú majstri sveta. On sám však hovorí, že by rád išiel vlastnou cestou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197010/norrisovi-sa-nepaci-vzita-predstava-o-majstrovi-sveta-chcem-zostat-dobrym-clovekom

Snímka

Mohol by som sa poľahky tváriť, že mám inštinkt zabijaka, a správať sa ako čurák, ktorý tým na ľudí urobí dojem,“

Vime o kom mluvi ze…

Řekl to pěkně, tak doufám, že za to slovo nedostane pokutu 50 litrů, nebo na kolik si to aktuálně FIA cení.

Neviem, či je to zlý preklad alebo len nešťastné vyjadrenie, no správanie na trati nemá nič s tým akým je pilot človekom.

“Zlí chlapci” ako Verstappen a Schumacher sú v súkromí opisovaní ako veľmi dobrí a milí ľudia s “veľkým srdcom”.

Lepšie by bolo vyjadrenie, že Lando chce získať titul ako gentleman na trati, no na to bude potrebovať buď dominantné auto a slabšieho kolegu ako svojho času Button, ale hlavne super výkony ako spomínaný Hakkinen, no zatiaľ Lando robí veľmi veľa chýb na to, aby sa mu to podarilo s týmto prístupom.

Snáď sa časom zlepší a uvidíme pekné súboje ako s Piastrim, tak aj s Maxom a Charlesom.

5 Likes

Myslím, že vůbec nic nepochopil.
Padouch buď jsi, nebo nejsi.
Cokoliv mezi tím je pozérství.

1 Like

Ono se dnes hlavně všechno moc řeší. Skoro každý člověk je určitá povahová kombinace, jsme dobří i zlí najednou :slight_smile: . Samozřejmě nepočítám vyslovené psychopaty z kriminálních ročenek, ale o těch řeč není. A k tomu, aby někdo byl úspěšný, nestačí být “bad boy”, těch podmínek je daleko víc, včetně těch, které nikdo neovlivní. Pro mě je podstatné, jestli není nezpůsobilý získat titul - a to podle mě není. Pak už záleží na dalších faktorech - technice (především), kvalitě soupeřů, obyčejné náhodě (zranění, štěstí v konkrétním závodě atp.). Ale doba přeje jednoduchým závěrům.
Odpovím případně později večer :slight_smile: .

1 Like

Taky to mám těžký, musím každou hodinu zalévat trávník :roll_eyes:.

Vyplavuješ krtky?

Mam zaseto a tak se to prý musí než vyroste…
Hroznej vopruz.

Než se chytí kořínky, pak už je to pohoda, když počasí trochu přispěje.
Taky se doporučuje nepouštět na čerstvě vysetý trávník slepičky. :slightly_smiling_face:

lando vo svojej pozicii top jazdca asi nieco robi dobre bez ohladu na to, co mu vsetci ostatni hovoria.

Ono to jaký je se skloňuje jen proto, neb nedoručuje co má :man_shrugging: A na tom jediném co se týče titulových šancí záleží. Nemusí být super agresivní atd, ale na trati to chce odvádět dobrou práci s maximalizací možného. Každému nakonec může být jedno jak se s tím Norris vypořádá, ale z toho co jsem letos zatím viděl, mám pocit že ten tlak se na něm jezdecky příliš podepisuje. Sám s tím chce zajisté nějak pracovat, s tímhle se smířit aby zůstal “hodný člověk” není přeci černobílé. Norris to trochu obrací že mezi tím hodným a třeba Maxem “serunavás” nic není, no je tam spoustu dalších mezitříd a vedlejších cest :wink:

3 Likes

Tahle prohlaseni mu nijak nemohou pomoct, protoze se vyjadruje k vecem, ktere vubec nehraji roli, at si kdo chce rika co chce. A rozhodne se mi nelibi jak dela z ostatnich bad guys.

Soucasny problem Landa neni, ze je moc mily, ale ze dela chyby a v kriticke chvili mu chybi rychlost.

V Australii vyhral, nikdo na neho nezautocil.Max sice tlacil, ale nic z toho nebylo, Lando odvedl svou praci.

V Cine prohral kvaldu s Oscarem, zavod fakticky bez souboje. V Suzuce prohral s Maxem. Tady dokonce v kriticke chvili dostal Oscar stopku. Landa team podrzel. Zadny souboj nebyl.

V Bahrainu pokazil kvalifikaci, totez v Jedah. Zde je mozne rict ze Lewis se v urcite fazi branil trosku na hrane, ale na Lewise nic hrozneho. Takze pokud timto vyjadrenim cili na Lewise, myslim ze to neni uplne fer.

At tak nebo tak, to ze jsou ostatni tvrdsi, nebo jak jim to Lando rika (opakovat to nebudu), rozhodne neni Landuv problem.

Tohle vyhlaseni absolutne nechapu. Uplne mimo.

1 Like

Lando se vyjadřuje k věcem, na které se ho ptají. Že nehrají roli je sice fakt, ale není to jeho problém. Vyjádření k tomu, jestli je good guy nebo bad guy určitě není to, co by sám řešil. Ano, celé je to mimo, ale určitě si to on nevymyslel - to se fakt teď považuje za podstatné.

Zrovna zmíněný Mika Hakkinen sice gentleman byl, ale hlavně byl fakt šíleně rychlý a přitom strojově konzistentní. I MSC řekl, že Mika byl jediný, koho se bál…
Jinak byly tituly “gentlemanů” opravdu spíš o dominantních vozech, koneckonců i Schumi své poslední tituly získal bez kontroverzí, to Ferrari mělo takovou převahu, že nebyl k žádným úletům důvod.

Lando se podle mne těmito komentáři docela shazuje, on opravdu nemusí být nutně zlý hoch, primární je nedělat chyby jako havárie v Q naposledy či třeba ne až tak dobré Q v Suzuce. Kdyby udělal v obou případech pole posittion (a v jeho silách to bylo), tak by nejspíš měl i dvě vítězství a bezpečně by vedl šampionát. A opravdu to nebylo o tom, že není “dost zlý”, ale prostě o tom neudělat chybu a podat maximální výkon.
Ano, zrovna Mika by pro něj mohl být dobrý vzor :slight_smile:

1 Like

Každú hodinu nemusíš :slight_smile: dôležité je, aby ti nevyschla trávna zmes, ktorú si posial :slight_smile: teraz nie sú až také horúčavy, takže ak poleješ 3-4x za deň, tak by to malo stačiť…

V realite nikoho nezaujima ci si good boy, bad boy, pokorny alebo namysleny ale iba to ako jazdis. Norris robi tento rok strasne chyby, ja hlavne nechapem jeho zbrklost, kolko krat uz bol nedockavy a predbiehal tam kde nemal namiesto toho aby pockal par zakrut kde je lepsie miesto? to nema nic s tym ze mu nesedi monopost.
Ja nechapem doteraz ako sa napriklad mohol nechat povodit Hamiltonom na tom istom mieste DVAKRAT za sebou ked cele pole vedelo ze prebiehaci manever sa robi o 2 zakruty dalej.

1 Like