Norrisovi pomohlo, že začal jazdiť “rozumnejšie”, nie “rýchlejšie” | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris získal svoju prvú pole position od úvodnej Veľkej ceny Austrálie. Následne sa mu v kvalifikáciách vôbec nedarilo a hovorilo sa, že nezvláda tlak. Pracoval však na sebe a v Monaku vidí prvé výsledky svojej práce i “rozumnejšej” jazdy.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/201296/norrisovi-pomohlo-ze-zacal-jazdit-rozumnejsie-nie-rychlejsie

Stejná písnička jako s Hamiltonem v Imole, kde vyhlašoval, jak přišel na způsob, jak to auto řídit. Ne nadarmo jsem tam poukázal na to, že jedna vlastovka jaro nedělá. Woala další víkend a zase stejná písnička ale od jinýho pilota… (:

Já už se teamum nedivim, že jim nesedí data na simulátoru s realitou. Vždyť co víkend, tak to ty auta jezdí úplně někde jinde a chovají se jinak.

Tak má auto. Tu je vidieť, že to jeho kolo nebolo vôbec čisté a dosť také ustráchané. Leclerc išiel na Max, bral obrubníky a blízko stien. Norris si všade nechával odstup. Byť v tom McL Max alebo Lec, tak dajú aj 1.09.5xx
https://x.com/F1/status/1926375400709517795?t=BxrUp0viBCroC3nCK-BYiA&s=19

Reálne Lando to vyhral kvôli šialenej trakcii McL. Toto není hejt ani nič také, len že má ešte na čom zapracovať. Úprimne 2023 som si užil aj keď Max všetko vyhrával, lebo to bolo fakt vždy generačné vidieť, že aj tak išiel hranu.

5 Likes

Ten zadek mclarenu lepí neskutečně na výjezdech… Najede tam jako největší prase a na výjezdu je stejně vpředu. :smiley: Krása…

1 Like

Však práve Piastri aj Norris tam reálne nič extra nezajazdili k svojmu monopostu. Poskladali lepšie nad priemerom kolo a nejako to vyšlo aj na track record. LEC išiel všade zero margin a na maximum. Ja dúfam, že na Baku ich aspoň vykúpe.

A ešte McL výhoda 2x merané kolo na konci, lebo ich gumy nedegradujú. Je pravda že Max po závode povedal, že mal KO gumy po kole, to isté Lec

No ty kokso, už do Sainte Devote tam mal riadnu rezervu :slight_smile: ale tak rešpekt, podarilo sa mu to :slight_smile: hádam konečne začne byť konštantný v takýchto výkonoch a potom má dosť veľkú šancu vyhrať titul. Apropo Monako :smiley: , Šárl by to mohol urobiť, ako pred chvíľou v F2kach henten Martins, len mám pocit, že Lando sa zachová podobne, ako Dunne :smiley: .

Dunne nemal ešte závod kedy niekoho nevybúral inak a vedie aj tak F2. Tento rok strašne slabý grid na F2

1 Like

Ale určite aspoň kedˇLando nie je nič generačné alebo že ťa posadí na zadok, tak to poskladal a možno sa to naučí a bude aspoň niečo ako Jenson Button, ja mu to prajem.

1 Like

Presne tak :slight_smile: , preto sa mierne uchechtnem, keď vidím, v tej promo animácií pred začiatkom prenosu “the stars of the future”, si vravím “kde?!”, fakt tam nie je jasný favorit, ale(!) aspoň je to tým zaujímavejšie, že sa to stále mení. :slight_smile:

1 Like

“Start of the future” a F1TV dá tento záber xd

Proste tá F2 bývala lepšia, ale tak není každý rok dobrý, pozerám to aj tak rád aspoň veľa drámy a niečo zaujímavé ako hovoríš. Ptm inak odporúčam F1 Akadémiu, tie ženy vymyslia čo nikto nečaká xD

2 Likes

Neviem no :man_shrugging: tretie preteky by som už časovo nezvládol, toľko času tomu zase venovať nechcem, mne stačilo len to zhrnutie, čo urobil RPM v niektorom z posledných videí :smiley: :slight_smile: .

2 Likes

So všetkým súhlasím, len ako dôkaz by bolo lepšie použiť video Landovho kola. Tieto AI ghost videá nie sú presné a tam ten ghost často skáče sprava doľava. :slight_smile:

Síce to dobre zobrazuje časový rozdiel v jednotlivých momentoch (ktorý pilot aktuálne vedie a o koľko), ale čo sa týka pozície auta v horizontálnom smere, tam je to veľmi skreslené.

1 Like

Pravda tiež pozerám a podľa telemetrie nedáva to video zmysel, Lec bol skoro celý čas tesne pred landom.
Tu video landovej PP https://x.com/F1/status/1926348725321875536?t=Gg6jYdOfdLPf0dUAo2ugoA&s=19

1 Like

Je to meme, tak nech ma nezabijú LN fans ale proste musím.

4 Likes

Sledujete ty jizdy zbytecne pod prehnanym drobnohledem, k cemu vam to je.

Je to jako byste sli nakupovat do Kauflandu s mikroskopem v ruce.

Aby si člověk dokázal udělat názor a obrázek, jak to doopravdy vypadá.

1 Like

Dopsal jsem tam vetu.

Trošku přesnější srovnání.

2 Likes

Dobré video. Norris nevyhrál “jen” díky dobrému autu, jak se tady tvrdí. Naopak, Leclerc byl v nejdelší sekci (tunel) rychlejší. Norris to vyhrál, resp. Leclerc si to prohrál v posledních 2 zatáčkách.