Norrisa prekvapilo, aký cítil v Abú Zabí pokoj: Myslel som si, že budem sakramentsky nervózny | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris už nemusí nikomu nič dokazovať. Všetkým kritikom a pochybovačom môže do konca života opakovať, že sa stal majstrom sveta a dosiahol najväčší úspech vo svete motoršportu. Ako vieme, britský pretekár je veľmi emocionálny a presne taký bol aj jeho posledný a rozhodujúci víkend minulej sezóny.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/224247/norrisa-prekvapilo-aky-citil-v-abu-zabi-pokoj-myslel-som-si-ze-budem-sakramentsky-nervozny

Inu šampión. C o k tomu dodat. :+1: Asi bych řekl, že jeho sebeovládání a znovunalezený klid rozhodli o tom, že porazil oba své silné soupeře.

2 Likes

Ne, o tom rozhodlo prořezávání strategicky a Monza.

2 Likes

za mna zasluzeny titul, bol najkonzistentnejší počas celej sezóny

4 Likes

Taky jsem byl překvapenej jaká to byla nuda, vzhledem k tomu že bodově to jako vypadá na vzrušující šampionát.

2 Likes

Hodně se před AD psalo o tom, kolik pilotů podobnou šanci neproměnilo. Lando si to ovšem dobře rozehrál v kvalifikaci, druhé místo za Maxem pro něj bylo snad optimální. Pak už šlo opravdu jen o to to v pořádku dovézt.
Celkem vzato, asi jsem měla větší nervy já než on :smile: .

6 Likes

Na to že 3 piloti skončili tak těsně za sebou, tak tomu to drama opravdu neodpovídalo. Celý ročník na mě pusobil docela uměle a ty duvody tady byly zmíněné už x-krát. :man_shrugging:
Takže souhlasím, nuda.

2 Likes

Objektivně nejvíc tu koncovku zahodil Piastri, ten měl nejlepší předpoklady to Norrissovi zkomplikovat.
Škoda, možná příště :slightly_smiling_face:

2 Likes

Nejvíc to zahodil McLaren a jejich pokřivený pravidla + dotahování Maxe bylo ve velké většině kvuli přešlapum McL. Moc ten ročník na mě nezapusobil. Skoro vůbec.

3 Likes

praveze lando toho zas tak vela nezahodil napr. mozno akurat kanadu ale inak jazdil konzistentne do top 3

ak to porovnam s piastrim ktory to ku konci sezony zahadzoval jedna radosť tak to je uplne ina liga

piastrimu stačilo len jazdit na podium a v pohode by mal titul

Tak to byla skoro povinnost pro Verstappena Piastriho Norrise jezdit do top 3. Piastri měl slabší zavody, kdy se prostě propadl. Což ho stalo šampionat to je pravda, ale zase na druhou stranu přístup McLarenu mu určitě nepomahal. Dost možná to bylo tím.

4 Likes

No jako já to tu psal na konci léta/ na začátku podzimu, že ten souboj Norris Piastri je ultra nudnej :grinning: Pak to sice zdramatizoval RB s Maxem, ale oni reálnou šanci neměli. Teoreticky to chvíli zajímavé bylo ale taky to nakonec hodnotím jako nepříliš zajímavé.

1 Like

S tím co se vše stalo měli velmi realnou šanci, ale nezvladli to. McLaren navíc už jakou dobu nevyvíjel. To přece vše víme.

Jo ten konečný stav neodpovídal napětí. Mně to přišlo jakoby to někdo nascriptoval. :smiley:

2 Likes

Na to ako to bolo tesne a az trojsuboj, to nakoniec drama nebola, to je pravda.
Ale vela zavodov boli velmi dobre a trojsuboj na poslednej VC sa casto nevidi.
Myslim, ze niekedy si trochu nevazime, ze nebolo davno rozhodnute, pritom pred 2 rokmi to nikto neocakaval a sezona 23 velmi nudna.
To sa moze zopakovat a este budeme radi za podobne sezony a taku “nudu” ako uplynulu sezonu :slight_smile: