Norris Verstappenovi nič nevyčíta: Spravil by som to isté | Magazín F1 - F1online.sk

Je správne, aby pilot upozornil na porušenie pravidiel zo strany svojho súpera? Podľa reakcií mnohých fanúšikov sa zdá, že je to správne len v prípade, ak na chybu upozorní ich favorit. Ak však zvolíme neutrálny postoj, môžeme konštatovať len to isté, čo napokon pripustil aj Lando Norris. Úprimne priznal, že na Verstappenovom mieste by sa zachoval rovnako.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/181926/norris-verstappenovi-nic-nevycita-spravil-by-som-to-iste

Ted uz zbyva aby se trest naucil akceptovat i ten kdo bonzoval a vsechno bude v naprostem poradku :laughing:

Samozřejmě, že by to udělal. To jen někteří jedinci mají potrebu ostatní piloty označovat za uplakánky, ale své miláčky za to stejné, tak obhajovat

Sorry. To som chcel inde…

tak je pravda, že tá žltá vlajka bola na hrane… dokonca sám F1 profil na instagrame zverejnil onboard Norrisa… kde bolo ukazané… že to bol naozaj stotinový moment kedy sa vyvesila vlajka na 100m… no pravidlá su pravidlá bohužial… ale mne to prišlo dosť tvrdé 10s stop/go … ale na trest to určite bolo…

1 Like

Viala tam fyzicky dvojitá žltá presne z onboardu

ja som to videl, preto som písal, že si treba pozrieť ten onboard… presne ako Norris bol stotiny od vlajky… tak ukazalo žltú…

1 Like

Ved som ho videl a to nehovorim o volante ani… Ale podla pravidiel dostal trest spravny ale ja by som kludne dal iba 5s-10s zato ze to bolo tak “narýchlo” co uz no…

No.
Do roku 2025 to vesti zda sa nasledovne :

1. RB je späť, maju auto opat na špici - Maxo bude mat piaty titul
  2. Lando opat dalsia chyba … tak to vypada ze si to ponesie so sebou aj o par mesiacov dalej a s titulom sa môze rozlucit
  3. Dufam ze sa mylim

On někdy vypadl ze špi-ce?

Opýtaj sa Pereza :thinking:
Ale nie, skús sa ešte raz opýtať sam seba či máš pocit že RBR šiel s výkonom a výsledkami konzistentne hoci aj u Maxa. Viem že to neurobíš a že dobre vieš že RBR klesol výkonnostne voči konkurencii. Len rozmýšľam o čo ti ide, či byť vtipný alebo si kopnúť alebo oboje… :thinking:

7 Likes

Tak toto je excelentny vlastny gol. :clown_face:

Ved ty sam si pisal oznacoval Maxa vcera, ze “vyplakaval” ty nedorobok. :joy: :joy: :joy:

6 Likes

Nejde o vlajku na digitalnej tabuli, ale o vlajky, ktorymi maval marsal. Ked ich videl Max, ktory bol pred nim, tak ich mal vidiet aj Norris. Tu ziadne ospravednenie ani obhajoba, ze mal malo casu na vsimnutie si vlajok, nie je na mieste, kedze pilot vpredu dokazal zareagovat a pilot vzadu nie.

5 Likes

Legenda hovorí, že ani Williams nevypadol zo špi-ce. Len sa im to už 27 rokov akosi nedarí premeniť na titul. Objektívne porovnanie sa nedá urobiť. A teda nám zostáva iba nepriame porovnanie na základe výsledkov. Takže sa dá povedať, že tento rok boli prinajhoršom 3. Teda rozhodne stále na špici.

4 Likes

Hlavně tady měsíce vykřikoval, jak je Red Bull v rozkladu a bez Neweyho v tahu, Max zděšeně prchá, kdo to nevidí (já), šíří bludy - a najednou Red Bull je pořád na špi-čce. Ha ha ha. Konzistence za všechny prachy.

Realita je taková, že Red Bull nevyřešil některé slabiny své koncepce, ale projevilo se to, teprve když soupeři využili šedé zóny + přišli s vlastními zlepšeními. Max na některé problémy v jízdním projevu upozorňoval, ale tým to včas nevyhodnotil. Takže přišla série horších výsledků.

Ale problémy se mají řešit a to Red Bull udělal. Takže dominantní sice nejsou, ale po rozkolísané části sezóny konkurenceschopní opět ano. A to pilotovi jako Max stačí. Včera podal sebejistý a koncentrovaný výkon. Kdo se už opájel, že Brazílie byla Verstappenova labutí píseň, byl naivní.

Red Bull má stále na čem pracovat, jejich letošní vůz je to, čemu Toto říká diva, ale tým je zkušený, má pracovní postupy a Horner není typ, který panikaří. Psal jsem to pořád, chce to metodickou a trpělivou práci. Jen někteří hateři raději básnili, že Red Bull padá jako sekera ke dnu, i když jeden z nich teď pozoruhodně mění narativ. Asi ve snaze shodit Verstappena, aktuálně vyzdvihovaného za to, že umí vyjet titul i s autem, které má problémy.

8 Likes

Táto téma išla nejako do úzadia. Odkedy sa zakázali nelegálne zadné krídla s mini DRS a upravilo sa pár pravidiel ohľadom šedých zón, tak akosi nám McLaren stratil na rýchlosti. :sweat_smile:

Od dominantného víťazstva v Singapure McLaren nevyhral a dokonca má len dve pódiá (bez šprintov).

Pritom RB ani ostatní nepriniesli nejaké zásadné upgrady.

2 Likes

Ale já se nebavím o postavení v PK, ale o výkonnostní ztrátě na P1.
S tím Williamsem to moc nesedi vzhledem k té mizerii týmu co trvá přes 12 let

2 Likes

Můžu se jich zeptat, třeba na vykonnost v Kataru ne? Nebo nemám?
Já jsem nepsal, že Red Bull nepřišel o část výkonnostní výhody, ale že nevypadl ze špi-ce, což je zásadní rozdíl. Protože RBR se nikdy nedostal do pozice, kdy by v race pace zásadě vypadl z top 3

2 Likes

Já vím, že to nechápeš, ale nemusíš ze sebe dělat ještě většího osla :slightly_smiling_face:

Edit, tak on ho ze sebe dělat i @Bretnix

1 Like

No veď aj ja hovorím o výkonnostnej strate. V strede sezóny boli v poriadnej kaši. Niekedy mali stratu aj viac ako 30 sekúnd. McLaren bol pred RedBull vždy. Ferrari a Mercedes tiež často. Teda v strede sezóny je RedBull na 3. mieste taký zdravý odhad.
1
2
3
4
5
6

3 Likes