Norris si uťahuje z obvinení: Asi je to tou vodou v pneumatikách… | Magazín F1 - F1online.sk

Na relatívnu výkonnosť tímov v Las Vegas mali dopad aj opatrenia Medzinárodnej automobilovej federácie, ktorá zareagovala na viacero obvinení. Sú tieto opatrenia zodpovedné aj za prepad McLarenu? Lando Norris sa týmto tvrdeniam vysmial.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/180348/norris-si-utahuje-z-obvineni-asi-je-to-tou-vodou-v-pneumatikach

Nie, tento suboj je strateny az po Brazilii. A nebyt tvojich chyb, obcasnych slabych vykonov aj bez vyraznych chyb a chyb timu, tak by ste titul uz mali vo vrecku. Auto mate z pohladu celej sezony jasne najlepsie. :slight_smile:

Má pravdu, tam měl RBR dominatní převahu a naopak McL se trápil. Pokud by se od Bahrajnu jelo v tomto rozložení, tak by Max titul neobhájil

3 Likes

to máš pravdu, Leclerc by zajtra oslavoval titul

Vtipnou kaši si dáváš i k večeři jo?:grinning:

1 Like

Nemáš pravdu. Ještě se v historii F1 nestalo, že by někdo, kdo vyhrál 7 z prvních 10 závodů sezóny, nezískal titul MS.

4 Likes

Samozřejmě, že ne. Jos je hater Landa, kope do něj od te doby, co je "soupeřem " Maxe v boji o titul

3 Likes

Tak toto podpisujem. Kope do Landa kde sa jeho meno objaví. Len preto že sa objavil niekto kto z Maxom akotak súperí. Je to smutné ale je to tak. A pritom sú tu aj fandovia Maxa s ktorými sa dá za mňa rozumne diskutovať. Viď @tiMur .

4 Likes

Tohle bych tesal do kamene.

“Samozrejme, som na to pyšný, veď som to ja, kto bojuje s Maxom. Som pyšný, že som to ja a nie niekto iný.”

Dobre to dela.

Ale bohuzel s timhle daleko nedojde:

“Želám si, aby sa o titule rozhodlo neskôr? Určite, ale tento súboj bol stratený už po prvých šiestich pretekoch roka,”

Protoze po prvnich sesti zavodech mel Max 136 bodu. A ty Lando 83. A at pocitam jak pocitam tak je to ztrata 53 bodu. A ty mas ted Lando ztratu 62 bodu. Takze tvoje ztrata narostla o 9 bodu.

Takze ze me mas za tuhle sezonu kredit a nemyslim si, ze by to zvladnul nekdo ze zbytku pole lepe, snad mozna Charles stejne - mozna. Ale v prvnich sesti zavodech se sezona opravdu nevyhrava.

Pro @landofan ted te asi zklamu, ale v tomhle Lando nema pravdu. Bohuzel. A ani to neni podle me spravny pristup. Musi si absolutne verit. Poucit se z chyb, zatlacit na team. Podle Windsora a ja s nim souhlasim, prisel Lando chybami temu o tolik bodu ze by pred Brazilii mel ztratu 18 bodu a bavili jsme se o necem jinem.

Sezonu nerozhoduje prvnich sest zavodu. Proste ne. Tohle vyjadreni bych netoleroval ani Maxovi. Lando na jednu stranu strasne kritizuje sebe a pak prepne a rika, ze to bylo rozhodnuto.

Ta prvni veta je dokonala veta sampiona. Ten zbytek tam nepatri. Ale nemusis se mnou souhlasit. Nemam patent na pravdu a notabene tohle neni o pravde, ale o pocitcitech. A ja porad fandim Maxovi. Fandit Landovi, vyzaduje neco jineho.

@Jos_The_Boss je drsnej a v tomhle s nim nesouhlasim. Ale debatovat s nim na tohle tema budu az po sezone. Pokud bude mit zajem. Ze me ma Lando porad schopnosti na vitezstvi. Podle me ma i tady Lando lepsi auto, ale i pokud nema, nemusi to Maxe zachranit. Lando je dostatecne dobrej na to Maxe prekabatit i v horsim aute. Viz. Rakousko. Ano Max to podle me predvedl vickrat, ale na veci to nic nemeni. Ja jeste neslavim.

A pristi sezonu ma McLaren tak tri az prave sest zavodu, aby si stanovil jednicku. Pokud samozrejme nebude mit dominantni auto. Pak muze bojovat o titul v jezdcich. RBR ma v tomhle ultimatni vyhodu. Tam je zakopany pes.

Takze jestli se nastves, bohuzel, takhle to vidim. Kazdopadne, zitra bude podle me krasny zavod. A doufam, ze to Max ne_po_se_re nejakou svoji prehnanou agresivitou. To bych nechtel.

3 Likes

Ja ti dám srdiečko. Dnes už asi nemám kapacitu na dlhšiu debatu ale vo veľa veciach s tebou súhlasím to vieš. A aj ja viem veľmi dobre kde je chyba v MCL a koľko hlúpostí túto sezónu urobili. Ale vieme aj to že neboli po toľkých rokoch na túto výzvu pripravení. Ale kto okrem RB bol? Možno by bol Meďák keby na to mal auto keďže to majú v čerstvej pamäti. Ale už je to asi jedno. :v:

2 Likes

Sedieť v McL LEC, HAM, VER tak už taktiež oslavujú titul

Nemas co obhajovat. Na jednu stranu se tady resi RBR a Max a jeho masterclass. Jako kdyby RBR nezvoral vyvoj a Max byl neomylnej. A pak se tu resi ze jako Lando neco nezvladl.
A McLaren? Presne jak pises.

Uzivej si. Fandis vynikajicimu pilotovi, ktery stoji Maxovi za to, aby nabrousil drapy na sakra ostro.

1 Like

*Protoze po prvnich sesti zavodech mel Max 136 bodu. A ty Lando 83. A at pocitam jak pocitam tak je to ztrata 53 bodu. A ty mas ted Lando ztratu 62 bodu. Takze tvoje ztrata narostla o 9 bodu.
*

lenze na to je potrebne sa pozriet v suvislostiach.
Na zaciatku mal RB dominantne auto a min. Ferrari bolo vyrazne lepsie ako McLaren.
Potom neskor v sezone to bolo vyrovnae medzi 3-oma timami, este sa do toho obas zapojil aj Mercedes.
Tak, ako hovori Lando nemaju auto z inej galaxie, ako RB v minulom roku.

O zmysle pre fair play RB, by sa dalo tiez diskutovat.

3 Likes

Myslíš toho LEC, ktorý nemal problém sa vyrúbať z prvého miesta, keď sa tváril, že ide na titul? :laughing::laughing:

3 Likes

Nordáka nerieš to je zbytočné to je podobné ako z istým pánom😀 proste fandi Charesvi ako sa dá a popri tom trochu občas uletí. Ale je to milé.

1 Like

Mne sa ľúbi, že máte jeden príklad z roku 2022 a ten stále omielate. To že Lando nedokáže ani odštartovať sa tu nerieši. A to iba za tento rok je minimálne 8 príkladov.

2 Likes

V pohode, s timhle hodnocenim nemam problem. Meli to tezke? Meli. Slo to? No podle me ano, pokud by v RBR nesedel Max. Je to nazor? Je. Nikomu ho nenutim. Mohl Lando zdolat Maxe? Podle me ano. Potreboval by bezchybny team a vykon blizici se dokonalosti. Mel na to Lando v teto sezone? Podle me a i podle neho ne. McLaren za me ale v zadnem pripade.

Tady souhlasim s @landofan .

Co by jako kdo z fanousku chtel? Sezonu jako v 2023? Tentokrat v podani McLarenu? No to urcite.

1 Like

No vidíš a aj keď nedokáže odštartovať je zatiaľ druhý. Ale o stenu to vie stále dať krajšie tvoj miláčik. A tu by bolo tiež príkladov však?

2 Likes

To ako keby som teraz vytiahol sezónu 2021 a Lando nevedel vyhrať EZ závod, lebo urobil ■■■■■■ rohodnutie a vôbec do toho nezahrnul McLaren. Reálne vo Francúzsku Leclerc už o ten titul nebojoval. V tej dobe už mal dva motory -. čakali ho minimálne dalšie penalizácie. V tej dobe bolo jasné, že Ferrari začína ísť dozadu a strategicky ten tím padá. Vlastne ono po Binottovom prste v Silverstone bolo rozhodnuté.
image
V tejto časti stratil tri isté výhry(ESP, MON a ENG) nie jeho chybou a môžme diskutovať, že aj BAKU mal pace na výhru.
A pripomeniem vám čo sa stalo vo FRA? Prišiel nový upgrade celá podlaha prvá po TD39. To auto vtedy totálne stratilo balance, začalo žrať pneu a LEC sa dostal kvôli chybe Ferrari pod undercut.

Mne sa páči, že máte jeden jediný príklad. Lando by sa k tej stene musel dostať, lenže on ten závod ani nedokázal toľko krát viesť. A keď dostal mať možnosť pohodlný náskok, tak to v Singapure tento rok skoro 3x rozbil za jeden závod.