Norris si spytuje svedomie: Bola to hlúposť. Aspoň som mu tým nezničil preteky | Magazín F1 - F1online.sk

Kolízia Landa Norrisa a Oscara Piastriho oživila bolestivé spomienky fanúšikov McLarenu na rok 2011, keď na cieľovej rovinke kolidovali Jenson Button a Lewis Hamilton. Tentoraz z pretekov musel odstúpiť Norris, podľa ktorého však bolo meno vinníka absolútne jednoznačné. Bol ním on sám.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/204295/norris-si-spytuje-svedomie-bola-to-hlupost-aspon-som-mu-tym-neznicil-preteky

Gratulujem Landovi k ďalšiemu kroku na ceste k prehre v šampionáte. Od začiatku sezóny som ho obhajoval, ale po takomto nezmysle nevidím dôvod oceňovať jeho sebareflexiu. Stráca dôveru tímu, body v šampionáte a hlavne sebavedomie. A najhoršie - akoby ho viac, než straty v šampionáte, zaujímali reakcie okolia na jeho chyby a rýchlou sebakritikou sa ich snažil minimalizovať. Nevidím momentálne spôsob, ako by sa mohol dostať na víťaznú vlnu.

6 Likes

Myslím si, že toto bol ten pomyselný posledný klinec do rakvy s Landovou šancou na titul.
Možno ani nie tak po psychickej stránke, z toho by sa dalo dostať, hoci by to bolo ťažké, ale skôr z pohľadu tímu a vonkajšieho/vnútorného tlaku, kedy mu to takpovediac možno ani nemusí byť umožnené.
Aj keď má McLaren tento rok najlepší monopost a dá sa povedať, že komfortne/dominantne vedie, nie je to taká dominancia ako predvádzal RB alebo Mercedes. Teoreticky áno, môžu vyhrať všetky zostávajúce preteky, či už vďaka rýchlosti, stratégii alebo šťastiu, ale rovnako tak môžu prehrať aj polovicu z nich.
A vzhľadom na okolnosti, či už z minulej sezóny kedy sa dosť hovorilo o tom ako si šampionát prehrali aj vlastnými chybami, ale aj s ohľadom na budúcu sezónu a nové pravidlá, tak si myslím, že McLaren si nemôže dovoliť riskovať prehru.
Nebol by som preto prekvapený keby po tomto incidente Zak čelil tlaku aby s tým už niečo spravil. Či už by to bol status tímovej jednotky pre Oscara alebo minimálne zamedzenie akýmkoľvek ďalším vzájomným súbojom pomocou tímovej réžie a jasných príkazov.

Však je odjeto 10 z 24 závodů.
Ztráta 22 bodů, proč by měl být konec s šancí na titul?

Ještě je klídek.

1 Like

Myslim si, ze vsetci okrem Norrisa mozu byt pokojni a nemusia sa nanho hnevat. Piastri zasa kusok uskocil, McLarenu to tiez moze byt jedno, PK maju vo vrecku a tie prachy za skodu na Norrisovom monoposte im tiez chybat nebudu. Takze Brown nema dovod s niecim hybat.

Za seba len mozem skonstatovat, ze tituly zatial smeruju v ustrety k tym spravnym. Piastri aktualne jednoducho je lepsi ako Norris a McLaren ma naozaj najrychlejsie auto. Tu v Kanade mozno nie, stale vsak boli v hre o podium, takze nazvat to nevydarenym vikendom tiez nemozu.

Záleží na tom, jestli dnešní celkový výkon McLarenu byl výjimka nebo se k nim ostatní dotáhli. Zatím mají celkem pohodový náskok jak v jezdcích, tak v týmech, takže si zatím můžou dovolit nechat je závodit. Pokud by byli v ohrožení, mohlo by to situaci změnit. Landovi budu fandit stejně, i když šampionát nevyhraje :slight_smile: .

1 Like

Tady se dělalo jak je McLaren dominantní a jsou vepředu o vteřin, o 2 parníky, a bůh ví o co…
Akorát tomu nikdy tak nebylo. Ano, nejlepší byli, ale fakt jen o pidi kousek.

Tento víkend jim od začátku moc nesedl, nebojím se říct, že byli dokonce až 3 silou.

Chápu, proč se tak náskok McLarenu zveličoval… ono to pak míň bolí. :slight_smile:

1 Like

Ale podle mě zatím vepředu jednoznačně byli, jen jim občas okruh úplně nesedl. Jak to bylo teď uvidíme příště, možná se opravdu pole vyrovnalo.

1 Like

Delalo - Max a RedBull to robil - stale dokola tocia neexistujucu rozpravku o tak velkej dominancii McLarenu, ktoru nemali ani oni …

Lando je sympatak (rovnako tak jeho okamzite priznanie viny po nehode uz vo vysielacke), je mi ho aj trochu luto, ale zial, tu sa neda nekritizovat.

Nie prva spackana VC (Q) a takto “bezhlavo” na kolegu…
Stane sa, ale v boji o titul sa to musi stavat minimalne.
Uz mame takmer polku sezony a v tej prvej je prave toto, v com ma Oscar navrch, ten zatial jazdi mentalne majstrovsky.
Cisto rychlostne su na tom podobne a prave “hlava” mozno rozhodne…

To sa Norris ospravedlnoval Piastrimu, ze mu daroval v sampionate 12 bodov?

No ešte jedno Norrisovo zlyhanie a Mclaren sa bude musieť rozhodnúť pre Piastriho v PJ. Inak to nevidím. Pole je príliš vyrovnané a do boja sa prihlásil už aj Russell.

To je nesmysl - jedna " slabší" GP nedělá z McL slabší vůz … však uvidíme.
Proč by se měl McLaren rozhodovat tak brzo? Vůz mají dostatečně silný na to nechat takové rozhodnutí až na konec sezony. Podle mě dokud budou mít jeho piloti matematickou šanci, oba budou bráni stejně.

2 Likes

McLaren tohle rozhodnutí vloni neudělal ani v situaci, kdy měl šanci na titul jenom jeden z pilotů. Bohužel Lando mi připadá na tuhle hru moc férový nebo nemá za sebou dostatečně silný management, případně obojí.

1 Like

Já mám třeba Norrise čím dál tím víc rád, alespoň si na nic nehraje a nechává plynout svoji povahu bez přetvářek.

Vrozené dispozice nepředěláš a když se o to budeš snažit, bude to směšné.

Každý si najde své fanoušky.
Button byl pařmen a playboy, Hamilton je metrosexuál, Lauda byl technokrat, Max je zabiják, Prost byl profesor, no a Norris je holt submisivní dobrák…
Všechno to je lepší, než si na něco směšně hrát, zajíždět životní dvanáctá kola a potom se pokaždé opakovaně rozložit na prvočísla při větším tlaku.

Jen mě není jasné, na co budou lovit fanoušky ti nastupující bezpohlavní plyšáci :roll_eyes:.

1 Like

Musíme jim dát čas, oni se taky projeví. Jsem optimista :slight_smile: .

1 Like

Za to, že ho málem vyřadil ze závodu

Ale ja som napísal ešte jedno Norrisovo zlyhanie. Doteraz ich mal tuším tri, alebo štyri? To posledné bolo kardinálne. Ostatní sa doťahujú, pridal sa Russell. Ak chcú získať aj PJ s prehľadom, Mclaren sa v prípade ďalšej hrúbky Norrisa bude musieť rozhodnúť.

2 Likes

Na Piastriho se nikdo zas tak výrazně nedotahuje a to je podstatné, ne počet Landových chyb. Kromě toho by McLaren popřel sám sebe v období pouhého roku. Ale možné je samozřejmě všechno.

to si fakt nikto z vas nevsimol ze piastri ho k tomu prinutil? siel 2x dolava a noris uz nemal kam a podla mna s tym piastriho plasenim neratal. myslel si ze tam prejde. ak by ho piastri neprinutil urobit chybu tak nenabura. nenechal mu tym padom dost miesta, lebo koleso…