Norris si nemyslí, že by Verstappena porazil: Pochybujem, sotva som predbehol Ferrari | Magazín F1 - F1online.sk

Zatiaľ čo Max Verstappen si ani nemohol priať lepší štart, Charles Leclerc spravil Landovi Norrisovi veľký škrt cez rozpočet. V prvom stinte ho totiž výrazne brzdil, pričom McLaren si za zadným krídlom ničil pneumatiky. Dopadli by nedeľné preteky inak, keby sa Leclerc po štarte nedostal pred Norrisa? Brit o tom pochybuje.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/217092/norris-si-nemysli-ze-by-verstappena-porazil-pochybujem-sotva-som-predbehol-ferrari

Norris odjel dobry zavod.

Lando, ty máš problém predbehnúť hocikoho…

Echech krome LEC, toho predbehl dvakrat :yum:

2 Likes

Na mňa Lando pôsobí tak, že každé predbehnutie je pre neho náročné. A touto “úprimnosťou” si nepomáha.

Neni zadny mustr na predjeti, priste snad i toho Emila da :boom:

3 Likes

Jasna rec tela, ma z Norrise strach.

Ak toto McLaren strati , tak to bude pravdopodobne najvecsia blamaz v historii F1. Este ziadny pretekar nedokazal stratit tak vysoky naskok , aj po prepocte stareho bodovania . McLaren sa po uvodnej dominancii uspokojil a prestal dalej vyvyjat .

Porovnanie s minulostou nie je upne fer, lebo sezony sa posledne roky strasne predlzili. Pred dvadsiatimi rokmi bol standart 16 pretekov, to je jasne, ze sa velky naskok nestrati.

Ale ano, zabalit vyvoj povazujem aj ja za velku chybu.

Ak McLaren neprinesie ešte do konca tejto sezóny niečo nové čo bude fungovať, tak na 99,9% titul napokon získa Max.
Auto McLarenu už dávno nie je najrýchlejšie. A ako sa McLaren snaží vytlačiť z neho maximum, tak sa aj správa nepredvídateľnejšie a na trati divoko poskakuje a zle ovládateľnejšie.
To len “odborníci” ktorí fandia inému teamu, budú stále tvrdiť že McLaren je najrýchlejší aby mali lepší pocit z porážky McLarenu. A nehovoriac, že Max v podstate ten nefunkčný RedBull vlastne na chrbte doniesol do cieľa :slight_smile: Max je síce pravdepodobne najlepší jazdec súčasnosti, ale bez dobrého auta by víťaziť nedokázal. Aj keď “odborníci” nám samozrejme budú tvrdiť niečo iné. Len zabúdajú, nie tie roky pred Maxovou dominanciou, a na úvod tejto sezóny, keď sa Max trápil. Čo bolo samozrejme preto lebo auto bolo nanič.

Pekný deň všetkým :slight_smile:

2 Likes