Norris priznal, že pochyboval o zisku titulu: Na začiatku sezóny určite | Magazín F1 - F1online.sk

Je pre teba vacsi fanusik ten ktory sleduje len tabulky s bodmi alebo ten co riesi aj techniku a dnfs atd?

Však proto se o tom diskutuje, každý to vnímá jinak. Je to individuální, a argumenty jsou tam či onam.

3 Likes

Ten první u mě ani není fanda, ale pouze statistik :smile:

4 Likes

Situs na to odpověděl, první varianta není nic o fandění F1

1 Like

Podla mna uz to ze prezivas pocas sledovania formuly nejake emocie, je fandenie

Jasne ze pozorovanie a nazory budu vzdy subjektivne, to suhlas, avsak tabulka je tiez len suchy fakt, ktora tiez casto zakryva ine dolezite fakty. Skor je to sucast velkeho puzzle/lega a nie kazdy si vysklada rovnaky vysledok :slight_smile:

Neviem ci by niekto kto nic nevie o F1 hovoril na zaklade tabulky (faktu) o Sennovi v 94tom, ktory bol po 2 VC na konci tabulky, ale asi by z nej neusudil, ze sa jedna o legendu tohto sportu, kym si nezisti viac…
Prikladov uplne opacnych faktov ako bol priebeh je neurekom, mne vzdy napadnu take pamatne VC kde niekto uplne na konci prisiel o vitazstvo, napr. Hill v 97 v Arrowse v Madarsku, Mika v McLarene v 2001 v Spanielsku ci Kimi 2005 Nurburgring atd. az po sucasnost. A o roznych kontroverziach ani nehovorim…
Absolutne zasadne udalosti, casto klucove, ktore tabulka neukaze, ale samozrejme ze cisla a stats musia byt zakladom pri diskusii k takejto teme, avsak aj co je za nimi :slight_smile:

5 Likes

Záleží jaké emoce viz bitky v Mexiku😀

Lenže Seb nechcel pokračovať za každú cenu, on mal nejaké nároky, ktoré sa jednoducho nestretli s tým, čo malo zase na mysli Ferrari, tam neprišlo k zhode obojstranne, nie jednostranne. :slight_smile:

Tak to neviem, čo máš potom za nároky, keď ťa ako zdatný šampión nepresvedčil a “best of the rest” Jensona chceš nad neho vyzdvihovať. :man_shrugging:
Mne to príde trocha na hlavu postavené, však Button bol tak možno mág, keď sa menilo počasie, ale inak nič moc, vozil, čo sa dalo s danými monopostami, ale nebol to kaliber talentu alebo celkových schopností, ako šampióni, ktorí boli po ňom. :slight_smile:

Vettel byl vynikající, když měl pod sebou vůz s vysokým přítlakem a jezdil na čele s náskokem nad ostatními. V takovém případě jezdil jako vyjímečný autista, kterému bylo dán do vínku cit pro dokonalou jízdu.
Jenže ouha, jakmile jiný jezdec začal narušovat jeho osobní prostor, nebo se začaly měnit podmínky na trati, tak se začal chovat jako Rain Man a začal dělat chyby.
To je ten důvod proč mě Vettel nikdy nepřesvědčil.

Button byl pravý opak. Kromě Brawnu nikdy neměl kvalitní vůz, proto mohl vyniknout pouze ve špatných podmínkách ve kterých byly kvality jezdce důležitější, než dobrý vůz.
Proto si Buttona cením mnohem více než Vettela.

Debaty o prodloužení smlouvy? Bouřlivé diskuze o platu? Kdepak! Jednání Ferrari se Sebastianem Vettelem o tom, zda bude u týmu pokračovat i po této sezoně, takhle neprobíhala. Šéf stáje Mattia Binotto jen zvedl telefon a čtyřnásobnému světovému šampionovi řekl, že už s ním nepočítají.

Když Ferrari přišlo s tím, že Sebastian Vettel po letošní sezoně odchází, mnoho odborníků a fanoušků spekulovalo o tom, že za neprodloužením smlouvy stojí finance. Jenže, jak to tak vypadá, žádná jednání ani neprobíhala. Jezdec italské stáje dlouho mlčel, nyní ale promluvil o rozchodu a všechny překvapil.

O všem rozhodl pouhý telefonát. „Bylo pro mě překvapením, když mi Mattia Binottto zavolal a řekl, že tým nemá úmysl se mnou pokračovat,“ uvedl Vettel na webu planetf1.com. „Nezačali jsme ani diskutovat, nedostal jsem žádnou nabídku, takže jsme se ani na ničem nezasekli,“ líčil dál. zdroj

4 Likes

Vettel jazdil na cele s naskokom prave preto, ze bol vynikajuci a v danom aute najlepsi, lepsi ako by bol ktokolvek iny.

Webber, ktory vobec nebol zly pilot, v autach, v ktorych Seb vyhral tituly dominantnym sposobom:

• 2011 - 1 vitazstvo, 2x 2. miesto
  • 2013 - 0 vitazstiev, 5x 2. miesto

Pre porovnanie napriklad Bottas v Mercedese (a to Bottas nebol ani tak kvalitny ako Webber):

• 2017 - 3 vitazstva, 6x 2. miesto
  • 2018 - 0 vitazstiev, 7x 2. miesto
  • 2019 - 4 vitazstva, 7x 2. miesto
  • 2020 - 2 vitazstva, 6x 2. miesto

V Mercedese to bolo viac o tom, ze to auto bolo perfektne a dobre ovladatelne a aj podpriemer ako Valtteri v nom dokazal ziskavat vynikajuce vysledky. O kvalifikacii ani nehovoriac, ta by este viac podciarkla dominanciu monopostu Mercedes ako takeho.

4 Likes

V Mercedesu měl Bottas mnohem rovnější podmínky, než Webber v Red Bullu.

2 Likes

Ferdo nebud smiesny. :smiley:

1 Like

Směšné je jak RB dělá ze všech svých týmových dvojek odmítané Popelky.

Si nevidel sezonu 2014?

Já jo a Ty?
Jsem zvědavý co z Tebe zase vyleze.

Jos tu sezónu samozřejmě neviděl, všechno čerpá z wikipedie bez znalostí co se reálně dělo

3 Likes

Vypadá to tak.

image

3 Likes

Dobrovolně vytahovat na obranu Vettela rok 2014, to už je masochismus :smile: Ricci byl lepší než Vettel ve vzájemném boji v RedBullu asi ve všech statistikách, takže ono i nějaké manažerování týmové jedničky má své limity :face_with_hand_over_mouth: Ostatně tak to pochopili i ve Ferrari když mu tam dali Leclerca a viděli že na něj Vettel nestačí.

3 Likes