Tohle je těžké odhadovat, záleží na celkové formě pilotů, auta i prosté náhodě. Ale dobře, budu se snažit být větší optimista
.
No to není tajemství, myslím že jsem to i nahlas napsal 
Jako přemýšlím, když vynecháme konstruktivní kritiku na Landa, co zbyde?
Moc se tady nehejtuje, myslím.
Psychicky nestabilní, nejslabší potenciální mistr světa?
Teda, záleží zase na úhlu pohledu, možná to bereš za konstruktivní kritiku 
To je velmi na zamyšlenou pro toho nejsilnějšího a nejlepšího…
Však nebol nejaké poleno, ale za posledné obdobie je to právom najslabší titul, ktorý pomaly tiež ani nemusel byť. 
Veď sa na to pozrime, Seb 4 tituly - určite celkovo lepší jazdec, ako Button, potom Hamilton a Rosberg, obidvaja detto, a teraz Max 4 tituly (hádam aj ten piaty, to by bolo legendárne
), ktorý je určite lepší, ako Rosberg a Seb dokopy, a o niečo lepší, ako Ham, tj. z toho mi vychádza, že Button bol naozaj taký posledný nemastný-neslaný šampión, podobne, ako sa javí zatiaľ Lando, “sorry-not sorry” ale je to tak. 
Zjavne sme boli “zhýčkaní” takou kvalitou jazdcov (akých som menoval predtým), a teraz keď má jeden jazdec, ktorý je o niečo lepší, ako Sainz (a to Carlos tiež nie je poleno ale nie je to Top5 jazdec celého poľa) v rukách monopost, ktorý je už pomaly vyše jeden a pol sezóny celkovo najlepší, a nie je schopný s tým poriadne a súvisle ukazovať, čo by s tým dokázali podľa mňa robiť jazdci, ktorí prejavujú lepšie kvality (menovite už mnou spomínaná trojka = Šárl, George a hlavne Max), tak je jasné, že ten rešpekt nie je až taký zaslúžený resp. povinný uznania.

Buttona hodně podceňuješ.
Sice získal pouze jeden titul, ale taky měl po celou kariéru v F1 pouze jeden vůz, který byl schopen titul získat.
Ve stejném týmu Jenson porazil tři mistry světa. Villeneuvea, Hamiltona dokonce i na celkové body za tři společné roky 672:657 a Alonsa.
Jenson sice jezdil nenápadně, ale čistě a na vodě byl nejmenovaný král.
Taky je potřeba dodat i kontext k těm vyhrám nad kolegy.
Copak?
Už hledáš výmluvy na obranu Alonsa?
Netřeba, jakmile Honda zlepšila spolehlivost, bylo to jednoznačnou záležitostí
Ale jako já mám Jensona rád, byl dobrej.
Až Honda zlepšila svůj motor, tak to Jenson už v důchodu pouze čůral do Alonsové sedačky v Monaku. 
Ano, jeho poslední závod v F1 kdy se strachy počůral, boural s Pascalem a odnesl si penalizaci která trvá dodnes 
Jaké výmluvy? Sezóna 2016 mluví jasně 
Nám to nevadí, Ferdo. Strach je přítel člověka, pokud mu nepodlehneš 
2015 byla přesnější, protože 2017 si Jenson už balil fidlátka do důchodu.
Jdu si obout zimní galoše, tak Vás tady opustím. Budete si muset s Alonsem vystačit sami. 
To si stačíme už dlouhodobě

Ale figu, dostáva toľko, koľko je mu zaslúžené, vymenoval si veci, ktoré už dávno väčšina ľudí, ktorí vtedy vyrastali - pozná (ako ja). To, čo som napísal ale stále platí, to nie je podceňovanie ale fakt. 
Prečo asi mal počas kariéry len jeden monopost hodný titulu a aj to v podstate celkom náhodou? Netvrdili mi tu všetci, aj pri kritike Hamiltona, že najlepší piloti sa dostávajú do najlepších tímov a väčšinou aj k najlepším monopostom? teda zjavne Button počas kariéry nebol taký oslňujúci aj v rámci padoku aby sa oňho zaujímal nejaký tím, ktorý ašpiroval na titul, pravdaže ešte pred ziskom jeho jedného vyžmýkaného titulu. (áno, potom ho zobral McLaren k Hamovi, ale dovtedy to nebola nejaká sláva, dovtedy to nebol kaliber typu Hamilton, Kimi, Vettel alebo Alonso)
Ja ho “nedissujem”, mne osobne prišiel, ako v pohode týpek, ktorý sa nejakým spôsobom k tomu titulu dostal, aj keď nebol úplne top talent ale skôr taký “best of the rest” s tým, že mal miernu superschopnosť v premenlivých podmienkach (viď. Kanada 2011)
. Ale nebudem si nahovárať, že to bol nejaký podceňovaný talent zase
, hej, porazil troch majstrov, ale Jaques je Jaques
, on keď zmenili slicky na drážky, tak akoby pomaly zabudol jazdiť, a nikto by prosím ťa netvrdil, že celkovo je Jenson lepší, ako Hamilton alebo Alonso, bič plíz, to je krepovina roka.