Podla mna bola sanca od zaciatku mala, no ano, nejaka bola.
Presne na to su statistiky, bola by to anomalia a v istom zmysle sok, ze zrovna McLaren a Lando, co do tejto sezony nemal vyhru, bude MS, navyse proti tak dobremu a skusenemu jazdcovi ako Max v RB, ktory mal rekordnu minulu sezonu.
S tym, ze samozrejme nejake body postracali (no nie len oni) suhlasim, preto som uvod mojho prispevku napisal tak, ako som napisal.
Takych VC, kde bol McLaren bez debaty jasne najlepsi, v skutocnosti tak vela nebolo a dominantni boli na 2-3 VC. Svoje fazy uspechu mali aj Mercedes a Ferrari, ktore to opat vcera dokazalo…
To RB v prvych 5VC dominoval (Max mal velky naskok dokonca napriek Australii) a neskor je vzdy lahsie “kontrolovat” velky naskok, navyse s takymi majstrovskymi skusenostami ake maju, nez byt pod tlakom, ze musis dohanat (ani stastie nepraje, ak koliziu nesposobis, no vypadnes a vinnik boduje), navyse sam, kedze Piastri nie je Perez…
Cize ak by bol McLaren od cca polky sezony na tom ako v Zandvoorte ci Singapure, tak by bola sanca naozaj dobra, no tak to nie je.
A tie chyby nebudu dovod neziskania titulu, ale len dovod vacsej straty