Norris nie je stopercentne spokojný: Red Bull bol rýchlejší, mohol vyhrať | Magazín F1 - F1online.sk

V Baku im do toho hodili vidly najmä piloti. V Q mali na víťazstvo, no všetci vieme ako veľmi to zahodili obaja.

A v pretekoch podal Norris veľmi podpriemerný výkon, keď opäť po štarte postrácal pár pozícií, ale v pretekoch mal lepšie tempo ako tí pred ním, keby potom nebol zaseknutý v DRS vláčiku. To by sa mu ale nestalo, keby zajazdil Q tak ako mal a štartoval by vpredu.

Takže toto porovnanie s RB netrafenými nastaveniami je úplne mimo. Opäť raz od teba.

este ze maxo teraz v q odviedol brilatnu robotu to len ten srot mu nedovolil ju vyhrat, jeho vykon bol ako vzdy spickovy :slight_smile:

a aby som nezabudol, tak aj jeho psychicky stav po q bol spickovy :slight_smile:

3 Likes

Tak Max nehavaroval ako Piastri v Baku a porovnanie s Tsunodom ti napovie (keby nie si hejter), že Max tú Q nejako nepokazil, len to auto bolo úplne mimo.

V nedelu bolo ale aj vyrazne chladnejsie, co Red Bullu asi pomohlo.

Malo by rovnaku sancu, aku mali po cely rok.

1 Like

porovnanie s cunodom nic nenapovie, lebo rb ma cunodu totalne na haku
preco aj jemu nezmenili nastavenia, preco mu nedali novy vytoceny motor? nuz lebo im je ukradnute ako cunoda jazdi

nie auto bolo mimo, ale maxo bol mimo
maxo bol v tom aute strateny ako jeho partaci ktorym to auto totalne nesedi a ako sa ukazalo ked aj maxovi nesadne tak zrazu s najrychlejsim autom nedokaze prejst cez q1

Presne.
Max skonci v Q 16sty, zle auto, zly setup, Max s tym nic nema.
McLaren (a ini) nevyladia idealne a skonci o par pozicii nizsie a uz su babraci co mali brat PP.
Ukazkovy priklad zaujateho dvojiteho metra, klasika… :slight_smile:

Ja len dodam, ze suhlasim co pises, len tu Maxovu Q nehodnotim ze jeho zly vykon (aj ked Jukiho zvykne davat vyraznejsie) ale opat sa ukazalo, ze ked nieco nesedi, tak sa trapi aj on a vidiet to na vysledku. Zazivaju to aj ini jazdci a vtedy su babraci…

2 Likes

Teraz fakt neviem, ci Norris zasa hra nejake hry a robi medialne masaze, alebo je fakt taky hlupy ako miestni hateri.

Ano, asi mal Verstappen lepsie tempo, ale ono to ma svoje dovody. Ak Norris rovnako ako miestni diskutujuci nechapu, ze do kvaldy sa ide s velkym kompromisom co sa tyka nastavenia a pri starte z pit lane mohli v aute pomenit cokolvek si zmysleli tak je to s nim blbe…

Takze nie, keby sa Verstappen kvalifikoval vyssie, nedosiel by si po pohodlne vitaztvo, lebo keby nestartoval z boxov nema ani novy motor ani nastavenia optimalizovane cisto na zavod ci prekopane cele auto.

2 Likes

Pekne si sa odkopal, opäť raz, ty pokrytecká nula, čo to tu hrá na objektívneho. :joy: :joy: :joy:

Ale pár takýchto už na tomto fóre bolo, čo sa dlho hrali na to ako sú nad vecou, nezaujatí, slušní a nestranní. A potom bum, fanatici ako víno. :clown_face:

Rychlejsi bol az ked mu vymenili motor a zrejme aj reflektovali nastavenie, ktore nefungovalo v sobotu.
Ked mam na iekto ukazat prstom tak by to bol inziniersky tim RBR. Max napr zahlasil, ze s novym motorom ma podstatne menej vybracii. Toto je nieco co mali odhalit uz pred vikendom pripadne po piatku… Verstappen mohol startovat do pretekov z 11. miesta a kludne to vyhrat.
Pri starte z boxov, v suchych pretekoch, s defektom to je velmi strmy kopec.

2 Likes

Buď rad, že ten defekt dostal a zrovna bylo VSC, takže pit skoro zadarmo.
Na těch bílých by tam kroužil možná do teď.

2 Likes

to je mozne, ale v rovine spekulacii. V kazdom pripade to nebola pointa mojho prispevku. Ta bola v tom, ze si v RBR podla mna nespravili domace ulohy na jednotku, ked nevedeli, ze novy motor da Verstappenovi taku vyhodu.

Nový motor a hlavně si nastavíš vůz pouze a čistě na závod.

z nastavenim zo soboty a so starym motorom asi tazko, prave jeho zachranilo to, ze nepresiel ani cez q1 a tak nebolo nad cim rozmyslat a isli na start z boxov so zmenou nastavenia a s novym vytocenym motorom
a aj tak to skoro prekaucovali ked mu nasadili na start hardy a zas mal stastie, ze ich mohol “beztrestne” vymenit
s hardami by sa zasekol niekde okolo 10teho miesta

ak by v sobotu skoncil niekde okolo 11-12 miesta tak by to asi neriskli so startom z boxov

Je to tímový šport a pilot do nastavení auta hovorí až na prvom mieste. Takže je to chyba Verstappena a tímu. Norris s McLarenom spravili lepšiu robotu a berú plný počet 33 bodov.

precitaj si este raz co som napisal. motor mohli vymenit po piatku. Ale to je jedno, mozno to v datach nebolo take evidnentne.

To nikto nerozporuje. McLaren spravil ohladom auta vyrazne lepsiu robotu co reflektuje aj pohar konstrukterov.

preco by motor menili po piatku?
to, ze stary motor ma vacsie vibracie ako novy nieje dovod ho menit, to je proste vlastnost motora po urcitom opotrebovani.
nikto by po piatku v ich pripade nemenil motor, lebo to je -10 miest a oni nevedeli, ze v sobotu vybuchnu

Jo tady nezvládli nastavení a jde to samozřejmě i za Verstappenem. Po přenastavení byl RB opravdu možná rychlejší než McL, takže zahozené body.
Ale ve sprintových vikendech se to vychytava složitěji, když je jen jeden trenink.

oni maju data nie ja. ja len usudzujem z Maxovej vysielacky, kde to potreboval povedat. Ak po vymene motora je z auta, ktore neprelezie do Q3 zrazu najrychlejsie auto na trati tak by som sa v ramci timu pytal, ze preco nevideli ziadny problem po piatku. K vymene ich v podstate prinutil iba zly vysledok z Q.

3 Likes