Norris nežiada Piastriho o pomoc: Ani sme o tom nediskutovali | Magazín F1 - F1online.sk

Keďže Max Verstappen nemá pred poslednými pretekmi sezóny všetko vo svojich rukách a potrebuje, aby sa medzi neho a Landa Norrisa dostali minimálne dvaja súperi, v zákulisí sa rozbehli horúčkovité špekulácie o tom, či do bitky o titul zasiahne niekto podobne ako Timo Glock v roku 2008 či Nicholas Latifi v roku 2021. Samozrejme, zanedbateľný nie je ani potenciálny vplyv Oscara Piastriho.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222285/norris-neziada-piastriho-o-pomoc-ani-sme-o-tom-nediskutovali

Úprimne, bol by som rád, keby to urobil, ale ja o to nebudem žiadať, pretože je to len na Oscarov.

Neviem, toto vyjadrenie ma celkom prekvapuje. Ta diskusia sa vela tocila o tom, ci by bol Piastri ochotny Norrisovi pomoct, ale ja som za rovnaku zasadnu povazoval otazku, ci by nieco take bolo v zaujme Norrisa. Ak by sa stal majstrom sveta vdaka tomu, ze mu timovy kolega v poslednom kole uhne z cesty a prepusti mu zadarmo poziciu, tak by to bol nevyslovny trapas. Taky zisk titulu si ani nepamatam. Mozno Raikkonen v roku 2007, ale tam mu minimalne sluzilo ku cti, ze si ten titul vybojoval z pozicie outsidera. Ak Norris s tou raketou ziska titul len za predpokladu, ze mu bude musiet uhybat kolega, tak si ten titul jednoducho nezasluzi.

4 Likes

Ja len doplnim, ze tam pocas sezony nebola TR ani vo Ferrari a v Brazilii uz Massa nemal ani teoreticku sancu na titul, cize znacne odlisna situacia nez teraz.
Ziadat teraz, uz pred zavodom, pomoc od Oscara by bolo absurdne a vzhladom k udalostiam pocas sezony aj nechutne :slight_smile:

1 Like

Norris žiadnu pomoc nepotrebuje

Ak by bol Piastri 3 bez naroku na miesto 2, nemal by som najmensi problem s tym, ak by Landa pustil na 3 miesto. F1 je teamovy sport.

Piastri nebyl poslední 2 měsíce na podiu. Svých 104 bodů zahodil.
Měl by chránit Landa tělem i duší.

No ak sa nemylim, tak v tom case bola TR zakazana, cize ono tam oficialny pikaz prist nemohol. Ale viem si predstavit, ze najma v Interlagose mal Massa instrukcie, ist dostatocne pomaly na to, aby ho Raikkonen predbehol.

Je to kazdeho individualna vec. Podla mna by bol taky zisk titulu nekonecne trapny. O to viac, ze Norris celu sezonu disponuje autom, s ktorym uz ten titul mohol mat vo vrecku aj desatkrat.

1 Like

na 90 percent to bude aj tak double mclarenu pokial neurobia fuckup v Q alebo na starte… red bull s maxom nema ich tempo a len tazia z ich chyb… samozrejme max z toho auta dostava aj to, co tam snad ani neni

2 Likes

Nie na to som narazal, aj ja si myslim, ze tsm pomoc prisla.
Ale poukazujem na ten klucovy rozdiel:

• Massa uz MS nemohol byt
  • a ani sa nemohol citit ukrivdeny pocas sezony
    (ani jedno z uvedeneho na Oscara neplati)
2 Likes

Ano, v tom mas samozrejme uplnu pravdu.

2 Likes

inak neviem ako to vnimate vy, ale z mojho pohladu tato sezona čo max odjazdil je asi vacsim dokazom jeho kvalit než ktorykolvek jeho titul, nech to už dopadne akokoľvek, tak vôbec to, že dokazal tymto raketovym mclarenom vzdorovať celu sezonu až do poslednych pretekov je za mna fakt dôkazom, že je to jeden z najlepších ak nie najlepší pilot v histórií, ten rešpekt čo si získal má za mna vacsiu hodnotu než titul, ktorý by prípadne lando alebo oscar získal… a keby to vyšperkoval ešte titulom tak už neostava nic len klobuk dole

4 Likes

toto asi neni nieco o com chces hovorit, ale realne si myslim, ze ked budu 2 kola dokonca a jeden svoju sancu strati, ale prepustenim nepodstatneho druheho miesta moze pomoct udrzat titul vo svojom time, tak to urcite spravi, resp si voci svojmu timu nedovoli nespravit to.

ved by nanho celu buducu sezonu kukali ako na toho, kdo ich obral o jazdecky titul po 20 ci kolkych rokoch. to v time nechces, nielen voci kolegovi, ale voci inzinierom, sponzorom a pod. chces to mat doma, ak sa to uz nepodari tebe. ak uz nie altruisticky, voci druhemu jazdcovi, tak egoisticky, aby si mohol cely rok hovorit timu, ze bezomna by sme to nedali.

No je zvláštní jak se ty role mění.
Odpůrci týmové režie najednou už tak ostře proti TR nejsou. Stejného jsem si všiml i u @Ferda :stuck_out_tongue:

3 Likes

Nic o TR nepíšu. Jen, že by ho měl chránit.
Ale tak matematicky má přece Lando titul jistý, tak co vlastně řešíme… :stuck_out_tongue:

Co zas já? :grin:
Myslím, že jsem napsal, že se McLaren může pro týmovku rozhodnout až v průběhu posledního závodu. Ještě nemáme za sebou ani kvaldu, tak by opravdu bylo hloupé dělat nějaké závěry.

Tohle je naprosto směšné. McL vyvinul zavěšení na potřeby Norrise, McL zakázal Piastrimu útočit v Austrálii na Norrise, když byl rychlejší. McL dovolil Norrisovi 2x změnit strategii během závodů, což přineslo Norrisovi 2x vítěsztví na úkor Piastriho. Piastri musel pouštět Norrise přes pokažený pit McL i když jasně zaznělo, že pokažené pity se počítají do závodění. V Qataru radši zařízli možnosti na vítězství pro Piastriho, než aby se Norris propadl v poli skrze double pit.

McLaren letos dělá všechno proto, aby Norris byl ve hře o titul a Piastri musí šoupat nohama a Norris dá další takové prohlášení? Neskutečný.

1 Like

Jojojojo…
Kdyby chtěli Norrise tak, jak píšeš, tak by ho pitli a Piastriho tam nechali.
Prostě to podělali oběma. Navíc, kdyby Kimi neudělal chybu, tak Norris skončil 5, tak toho nech…

2 Likes

Jojojo a proč se Piastriho neptali na pit pro Norrise, jako se několikrát ptali Norrise na pit pro Piastriho, když byl před Piastrim?

Aspon mal Oscar “stastie” na “spravodlive” tresty, kde sa ho zastala viac konkurencia nez samotny McLaren :sweat_smile:

Kolko ho stali? Myslim ze tak dalsich 20b (k Landovi).

1 Like