Norris nemohol uveriť, že mu to vyšlo. Chyba v poslednej zákrute ho nestála pole position | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris kráča pevným krokom za ziskom svojho prvého titulu vo Formule 1. Zdá sa, že britský pretekár je v tejto chvíli vo fáze, ktorú pozná každý šampión, keď mu akoby všetko vychádza a všetko mu prejde. Po kvalifikácii v Las Vegas bol Norris veľmi prekvapený, že odštartuje z pole position vzhľadom na jeho chybu v poslednom pokuse.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/220693/norris-nemohol-uverit-ze-mu-to-vyslo-chyba-v-poslednej-zakrute-ho-nestala-pole-position

Dobre to pochytal, klobúk dole, že z toho nebol ďalší “bottle job” :slight_smile: , aj keď tento rok je McLaren celkom stabilný v týchto podmienkach, plus Landovi ten monopost očividne lepšie sedí, ako Oscarovi, najmä po zmene predného krídla. Dobrý výkon, ale kebyže to dá v nejakom Ferrari, ktoré robí aj z Hamiltona úplného “nooba” v daždi, tak vtedy by to bolo fakt niečo závideniahodné. :slight_smile:

2 Likes

Neviděla jsem, příjemná zpráva. Ale jenom drobný krůček, chce to zítra potvrdit - pak už by to bylo dobré.

1 Like

Hele, @landofan , ale říká to v posledním odstavci dobře, že jo? Co jsem mu začala radit, tak je jako vyměněný :smile: .

Tak tak ako píšeš. Carlando to dali pekne :smiley: :+1:

1 Like

Carlando? to je nějaký park vraků?

1 Like

Lando dneska jazdil majstrovsky. K bezchybnému výkonu mal najbližšie zo všetkých.

3 Likes

Cize nam nepriamo naznacujes, ze sedi v najlepsom monoposte a neni to jeho zasluha.

Aj minuly rok bol Lando plus minus s Piastrmi rovnako a ku koncu sezony Piastri odpadol uplne.

A znova spochybnovanie jeho schopnosti, lebo to dal v dominantnom Mclarene vsak ? keby vyhral Verstapen, zase sa povie ze je najlepsi v tych podmienkach. Dal to Lando, tak je to zasluha monopostu, ako inak :smiley:

Čo som pozeral výsledky Q1 a Q2, tak to fakt bolo ďaleko od bezchybného, keď sa prešlo na interky a vedel ich lepšie zahriať, tak jasne, že sa prejavila výhoda prevahy McLarenu, keď s ním jazdí, tak ako treba, asi tak by som to opísal. Je možné, že ak by ostali wetky, tak by to na pole nedal :man_shrugging: :slight_smile: .

Urobili dobre, že ho poslali von skôr, stihol zahriať pneu a následne mal o jeden pokus viac, ako ostatní, (teda išiel skoro posledný), ale žeby to bolo niečo úplne “dekel mi odpálilo” a pod. :smiley: , tak to sa tvrdiť nedá, čítal som si zo zaujímavosti komentáre buď pod F1 ytb videom z Q alebo reakcie jazdcov po Q, reddit detto, a niektorí tam písali, aký to bol galaktický výkon, pritom to je celkom preceňované, zajazdil dobre, a na poslednú chvíľu sa mu to podarilo “nepokakať”, asi tak by som to zhodnotil. :slight_smile:

Konečne jazdí, čo sa s tým má jazdiť, ale stále si nemyslím, že je na úrovni Maxa alebo Charlesa, trvalo mu to 1 a pomaly 3/4 sezóny, kým s tým začal dávať výkony hodné šampióna na konštantnej úrovni, tak ak sa to vyčítalo napr. Mickovi, že mu trvalo 1 a pol sezóny dostať sa do švungu, je myslím na mieste taktiež kritizovať Landa, že mu trvalo ešte dlhšie sa dostať do švungu, to ho v mojich očiach nerobí vhodným šampiónom, dúfam, že budúci rok to už bude v inom gardé, rád by som videl súboj Max vs Charles alebo Max vs George, lebo Lando nie je na ich úrovni.

Teda sorry, ale “vhodný šampión” je opravdu vyšší level. Šampión je prostě ten, který dokáže nasbírat nejvíc bodů a k tomu patří i to, že se v důležitých chvílích “nepokaká”, takže to doveze. Nic jiného nemá význam. Ale pořád ještě není hotovo, třeba to nakonec ještě bude někdo “vhodný”.

1 Like

To je môj názor Evi :slight_smile: (preto som napísal “v mojich očiach”), objektívne áno, máš pravdu, titul patrí komukoľvek, kto nazbiera najviac bodov, ale jednoducho tým, ako je sezóna dlhá, a ako všetci doposiaľ jazdili, sa mi Lando nevidí, ako najlepší jazdec zo všetkých, preto mi to príde, ako mierne repete 1996, (Hill - Lando / Schumi - Max), tj titul berie nie najlepší jazdec v celkovo najlepšom monoposte, toť vše. :slight_smile:
Je určite super, že sa už konečne vzopäl k takým výkonom, aké mal podľa mňa podávať už od začiatku tejto sezóny, a hlavne už nemá také blbé rečičky, ako minulý rok alebo miestami aj tento, ale jednoducho z neho nie som taký hotový, pretože jednoducho nie je na úrovni Max, Charles, či zrejme aj Georgea, podľa mňa to už dá, na spôsob Rosberga, dá sériu 5 víťazstiev po sebe a vyhrá titul, už to nebude “bottle job”, ten titul bohužiaľ prebral po ňom Oscar :smiley: , akokoľvek som mu veril, ako mentálne viac vyrovnanému medzi nimi dvoma, očividne, tomu tak nie je, a musí sa viac sústrediť na seba, plus si vykopať zrejme lepšiu pozíciu v tíme. :slight_smile:

Fakt je, že tady se nikdy nedomluvíme. Já to mám prostě tak, že by mě nikdy nenapadlo posuzovat výkon mistra světa (+ auta a týmové podpory) jako nedostatečný. Pro mě jsou to závody v tom, kdo přiveze na konci nejvíc bodů, no a ten byl v tom roce nejlepší (+ potřebuje nezbytné štěstí, to k tomu patří). Všechno jiné je pro mě jenom snaha hledat ve výsledku něco, co tam vůbec nepatří, protože to nemá žádnou objektivitu ani validitu - přece nebudeme dělat z F1 krasobruslení. Kromě toho, mistrů světa v “kdyby v tom seděl” historicky máme, že se s nimi dá dláždit, a to je taky všechno. Jistě, každému ten který jezdec nemusí sedět, ale to je úplně jedno a s jezdeckými kvalitami to už vůbec nemá nic společného. Nicméně asi bych se měla vrátit na začátek - prostě to máme nastavené jinak.

1 Like

Ja nepíšem, že sú nedostatočné (teda 4ka, ak to tak mám brať, čo sa týka hodnotenia na štýl školskej známky), ale faktom je, že tie výkony neboli bohvieaké, a ak aj urobil nejaké chyby, tak sa mohol spoľahnúť na zo začiatku celkom “uber-prevahu” McLarenu, ktorá v istých aspektoch pretrváva doteraz (McLaren je jednoznačne ešte stále najlepší, čo sa týka šetrenia pneu a jazdenia s menším množstvom paliva v poslednej tretine pretekov resp. poslednom stinte).

Ak by podobné výkony, aké Lando predvádza teraz posledné dve veľké ceny, dával už od začiatku sezóny, tak nemám k nemu až také výhrady, ale jednoducho mu hralo veľmi do kariet, to v akom monoposte sedí, plus aj to, aká je sezóna dlhá, ak by som tieto dva faktory pritvrdil, tj monopost by bol viac vyrovnaný s ostatnými, povedzme Merc a RB, a sezóna by bola viac nahustená, ako kedysi (neboli by veľké prestávky etc.) a jazdilo by sa 16-18 VC, tak neviem, či by bol taký v pohode, ako sa javí byť teraz.

Je to v rámci teórie, ale jednoducho to dáva zmysel, viacero faktorov hrá v jeho prospech a on nepodával konštantne výkony hodné šampióna pomaly sezónu a pol, furt to bolo hore dolu, robil chyby a pod., preto som toho názoru, že nie je z toho istého cesta, ako Max, Charles alebo aj George, Lando je na úrovni Sainza (potenciálne o chlp lepší), a tam by som ho zaradil. Tiež si myslím, že ak by s nimi ostal Sainz (v McLarene), tak by to mal Lando oveľa ťažšie a tipujem, žeby titul bral Carlos, lebo on má viac podobný štýl jazdy, ako Lando (čo treba jazdiť s daným monopostom, ktorý je evidentne viac “otvorený potenciálu”, keď sa jazdí takým štýlom) a má zdá sa viac metodický prístup k veciam, ako Lando, plus zákulisné hry s jeho otcom, by zrejme Landa zdecimovali, čiže môže byť rád, že je tam Oscar, ktorý sa bohužiaľ nejak poskladal, a nevie sa poriadne vrátiť k predošlým výkonom. :slight_smile:

Preto nie som z Landa taký “paff”, teraz to už dojazdí, bude mať jeden titul, Ok, anglická fanbase bude zase spokojná, že po štyroch rokoch je zase titul u niekoho z GB :smiley: a budúcu sezónu tu budeme mať hádam zaujímavejší boj o titul. :slight_smile:

Ok. Své jsme si řekli, názor si ponecháme :slight_smile: .

20180208_173338

2 Likes

Však je to jeden z najzaujímavejších bojov o titul za posledné roky. 2021 bol lepší, ale vieme akým škandálom to dopadlo. Hamilton verzus Rosberg bol tiež dobrý, ale to bolo len v rámci tímu.
Dobrý bol Hamilton verzus Vettel, ale tak vždy do polovice sezóny. Tento rok je to v podstate súboj troch jazdcov do posledných pretekov. Lando má zatiaľ skvelý záver sezóny, Piastri nič moc a Verstappen ako na hojdačke. Po Austine dostal Verstappen a Redbull Norrise pod veľký tlak, už sa písalo, že rozsype a tak ďalej. Ale akým štýlom drví v posledných dňoch ostatní, tak to klobúk dole.

4 Likes

Na toto sa dobre pozerá čo Lando predvádza posledne týždne. :heart:

Carlando by malo byť niečo obdobné ako Hellsheep alebo Helltus. :wink:

1 Like

Čo ja viem :confused: , žeby to bolo nejak extra zaujímavé … to neviem :man_shrugging: , v podstate to bolo v réžií McLarenu, a nejaký zásah Maxa do toho, žeby im to mohol uchmatnúť, bolo skôr živené médiami a nejakým “hype-trainom”, pretože to inak bolo reálne iba medzi Oscarom a Landom, no a to vieme, ako to dopadlo, Oscar prebral “bottlersky” titul po Landovi a ten si teraz v pohode kráča za titulom, ak je to naozaj najzaujímavejší boj o titul za posledné roky, resp. v ére groundeffectu, tak to v porovnaní s ostatnými rokmi je dosť “jednooký kráľ medzi slepými”. :slight_smile:

1 Like