Ja nepíšem, že sú nedostatočné (teda 4ka, ak to tak mám brať, čo sa týka hodnotenia na štýl školskej známky), ale faktom je, že tie výkony neboli bohvieaké, a ak aj urobil nejaké chyby, tak sa mohol spoľahnúť na zo začiatku celkom “uber-prevahu” McLarenu, ktorá v istých aspektoch pretrváva doteraz (McLaren je jednoznačne ešte stále najlepší, čo sa týka šetrenia pneu a jazdenia s menším množstvom paliva v poslednej tretine pretekov resp. poslednom stinte).
Ak by podobné výkony, aké Lando predvádza teraz posledné dve veľké ceny, dával už od začiatku sezóny, tak nemám k nemu až také výhrady, ale jednoducho mu hralo veľmi do kariet, to v akom monoposte sedí, plus aj to, aká je sezóna dlhá, ak by som tieto dva faktory pritvrdil, tj monopost by bol viac vyrovnaný s ostatnými, povedzme Merc a RB, a sezóna by bola viac nahustená, ako kedysi (neboli by veľké prestávky etc.) a jazdilo by sa 16-18 VC, tak neviem, či by bol taký v pohode, ako sa javí byť teraz.
Je to v rámci teórie, ale jednoducho to dáva zmysel, viacero faktorov hrá v jeho prospech a on nepodával konštantne výkony hodné šampióna pomaly sezónu a pol, furt to bolo hore dolu, robil chyby a pod., preto som toho názoru, že nie je z toho istého cesta, ako Max, Charles alebo aj George, Lando je na úrovni Sainza (potenciálne o chlp lepší), a tam by som ho zaradil. Tiež si myslím, že ak by s nimi ostal Sainz (v McLarene), tak by to mal Lando oveľa ťažšie a tipujem, žeby titul bral Carlos, lebo on má viac podobný štýl jazdy, ako Lando (čo treba jazdiť s daným monopostom, ktorý je evidentne viac “otvorený potenciálu”, keď sa jazdí takým štýlom) a má zdá sa viac metodický prístup k veciam, ako Lando, plus zákulisné hry s jeho otcom, by zrejme Landa zdecimovali, čiže môže byť rád, že je tam Oscar, ktorý sa bohužiaľ nejak poskladal, a nevie sa poriadne vrátiť k predošlým výkonom. 
Preto nie som z Landa taký “paff”, teraz to už dojazdí, bude mať jeden titul, Ok, anglická fanbase bude zase spokojná, že po štyroch rokoch je zase titul u niekoho z GB
a budúcu sezónu tu budeme mať hádam zaujímavejší boj o titul.