Norris neľutuje, že si nechal ujsť príležitosť na potenciálny prestup do Mercedesu | Magazín F1 - F1online.sk

Tri veľké oznámenia v krátkom slede za sebou. Najprv podpísali nové zmluvy Charles Leclerc a Lando Norris, potom nasledovala prestupová bomba Lewisa Hamiltona. Krátko po oznámení podpisu zmluvy Lewisa Hamiltona s Ferrari sa Toto Wolff nechal počuť, že predtým podpísali nové kontrakty aj dvaja jazdci, ktorých by určite zvážili ako potenciálnych nástupcov sedemnásobného šampióna.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/143787/norris-nelutuje-ze-si-nechal-ujst-prilezitost-na-potencialny-prestup-do-mercedesu

Nelutuje?
Kecá!

Má rád své pohodlí v prostředí které zná, řekl bych.

Ciel kazdeho pilota F1 by mal byt titul, nie pohodlie.

2 Likes

S tím souhlasím.

V současné situaci nemá čeho litovat. Pokud bude Hamilton odcházet po získání osmého titulu, tak to bude samozřejmě jiná situace, ale to tak zatím nevypadá.

paci sa mi tento dlhodoby pristup, norris, lec, popr ver a ham. na rozdiel od sainza ci riciarda, ktori to vymetaju doradu hned ako sa naskytne prilezitost.

Je to individuálne, od prípadu k prípadu, ale takého Norrisa by som už rád videl vyhrávať. To, že si nechal ujsť miesto vo Ferrari je trestuhodné.

ja by som vo F radsej videl Landa ako LH… Lando je perspektivny do buducnosti, LH tak max v domove dochodcov. Lando by sa s Lečom nehadal, s LH to bude ako s Vettelom, budu sa burat ako vtedy v Brazilii. 2 kohuti na 1 hnojisku nerobia dobrotu a v spojeni LH je to davno otestovane s Alfonzom a Rosbergom.

Já chci taky vidět Landa vyhrávat, ale vedle Leclerca by pro něj podle mě dobré místo nebylo. Pořád se může uvolnit lepší sedačka, to už může jít k Maxovi, když bude zájem. Nebo se během pár let dobuduje a zvedne Aston a Alonso tam nebude věčně.

1 Like

Myslíš, že by nebol lepší ako Charles? Alebo by Charles ostal jednotkou za každých okolností? Na to druhé nám už Ferrari nepriamo dalo odpoveď.

Jestli by byl lepší než Charles těžko říct. Carlos ho jednou dokázal porazit a bylo mu to stejně houby platné. Ferrari je pro jezdce mimořádně náročné a složité po všech stránkách a kromě toho není vůbec jisté, jestli stáli o druhého mladého jezdce. Hamilton je přece jenom jiná “koupě” v mnoha ohledech a on sám nemá vůbec co ztratit, může jenom získat. Lando by byl v jiné pozici.

1 Like

Tak Ham tam bol zrejme upečený z Fredom už skôr keďže to presakovalo už v lete. Ale všetci úspešne zatľkali. A hlavne sa vo Ferku s Landom ani neuvažovalo a načo by aj. Tam zrejme potrebovali brutálny marketingový výtlak aspon na rok až dva. Ale každopádne strašne naložili CHL. A to si zrejme nezaslúžil. Mám z toho strašne zmiešane pocity. A nech sa tu tvária miestni fandovia Ferrari akokoľvek štastne myslím že tiež maju z toho dobré halušky.

5 Likes

Carlos bol tiež mladý a perspektívny. Ak sa ale vybrali po marketingovej stope, Lewis je top voľba, o tom žiadna. Stále si ale myslím, že Lando potrebuje začať čím skôr vyhrávať a je v jeho zaujme tlačiť sa do TOP3. Budúci rok má voľnú pracovnú pozíciu Mercedes a tipujem, že aj RBR. Ak chce v pokoji domova dúfať v zmenu po 2026, môže skončiť ako Hulk.

Stále všetci internetoví odborníci najmúdrejší na svete čo májú jazdu na jarmoku na narážacích autíčkach odjazdené brutálne hodiny točíte že mal ísť inde a kde a prečo? Prečo je potrebné ho nasilu napchať niekde inde keď je tam šťastný a verí tomu projektu. Ak to vynde alebo nevynde bude to len a len jeho šťastie alebo nešťastie.

Souhlasím s tím, že tyhle dlouhé smlouvy jsou nežádoucí v mnoha ohledech, ale asi se z nich dá vyvázat, když je zájem. Nikdo by myslím nestál o jezdce, který chce jezdit v jiném týmu a nemá zájem o další spolupráci. Výhru už bych mu taky přála, ale k jednorázovému vítězství někdy stačí jenom mít štěstí na správný průběh závodu a může to přijít kdykoli. Jiná věc je začít vyhrávat ve smyslu bojovat o titul, k tomu má ovšem dlouhou cestu nejen on.

McL vyhral v 2012 a potom Daniel v 2021. Lando tam je od 2019. Tak teda ešte počkáme.

1 Like

Boze dookola ako Daniel vyhral a bla bla bla. A tí čo chcú vedieť vedia že to bolo preto lebo Dany prišiel ako macher do MCL a pré slová boly ako zajazdi Landa a OOOPSSS nevydalo. Chceli ho udržať a nevyšlo to lebo zhorel ako papier. Ale Landa tam v Monze pribrzdil Zak a dodnes to lutuje lebo mohol mať Lando prvé víťazstvo.

Pride velice tazka sezona ako pre Norrisa tak pre Leclerca. Piastrimu pasuje McLaren a ked prestane pocuvat team order a nepustat uplakaneho Norrisa stale dopredu tak Totovi bude zvonit anglicke cislo😉

Jazdi pekne Norris ale podobne ako Leclerc su psychicky najhorsie na tom v topke

1 Like

Jedno víťazstvo McL za desaťročie je fakt málo a Lando začne svoj 5ty rok. Doprial by som mu lepší tím.