boze, stale tu citam o startoch. To teraz nemyslim len na teba ale nemozem si pomoct nespomenut Valentina Rossiho, ktory sa tak isto zvykol na starte prepadnut. Malo kto si na to dnes spomenie, kedze vyhraval.
Rozoberat Norrisove slabe starty je scestne.
Najprv sa nauč písať, potom komentuj niekoho vyjadrenia
ako to myslis?
mimochodom Grand Slam by aj tak nemal, kedze isty cas viedol Piastri.
Má pravdu ale…
Start je velice důležitá součást závodu. Piastri také ztratil, a už se z toho v podstatě nevyhrabal.
Dnes to vyšlo na jedničku, ale neradno laciné ztráty pozic při vyrovnaném šampiónátu podceňovat.
Jezdit první na čistém vzduchu je velmi důležité. Ať už pro výkon auta nebo pro širší škálu strategií.
to je pravda, ked je pole vyrovnane, Q a starty su dolezite. Tak isto v sucasnej MotoGP uz par rokov. Ale Norris ma rychlejsie auto a pochybujem, ze sa F1 udrzi taka vyrovnana ako tento rok v niektorych zavodoch bola. Stale skor prevahuje prislovie, ze v prvej zakrute sa zavod nevyhrava. Ked mas rychlejsie auto a nie je to Monaco, tak s DRS predbehnes relativne v pohode. Dokonca uz ani Verstappen sa nebranil ako o zivot.
Piastri sa prepadol hlavne kvoli strategii a to ho spomalilo. Keby mal top strategiu, bol by druhy ale na Norrisa by asi nemal tak ci onak.
To je dalsi bod. Pokazit start si moze dovolit velmi rychly pilot, nie priemerny. Teda pokial nema dominantne auto.
Ja nemám nič proti Verstappenovi to len jeho fanúšikovia sú trochu iná liga a inak mám rád aj McLaren a Norrisa ale v poslednej dobe mu začína stúpať sláva do hlavy len aby sa mu to nevypomstílo…
A co by byla ta top strategie? Protože, kdyby šel do boxů dřív, tak spadl až za Ricciarda.
Celý problém byl v tom, že nebyl schopen předjet Russella a pak musel bránit Leclerca.
Norris ma stesti ze ma aktualne auto u ktereho pozice po startu nehraje roli, ale i tak 17 kol je dost dlouho, mel ho vyridit mnohem drive, hral si s nim jako kocka s mysi, priste muzou byt podminky kdy ho nepredjede ani kdyby se rozkrajel, az moc upada do klidu.
Chvíli jsem tu nebyla a nějak nechápu, co se tady vlastně řeší. Lando dnes podruhé vyhrál, ale poprvé ve “velkém stylu” - nic mu nepomáhalo, ztrátu ze startu rychle smazal a od té doby jel jednoznačně na vítězství, nebylo vůbec co řešit. Má právo slavit a jestli řekl něco podle některých nevhodného, tak to u něj není úplně poprvé . Je trochu držkatější a já ho třeba i proto mám ráda, uhlazených robotů je na světě dost. O co vlastně jde?
Musel odlahčiť auto. Ale to vlastne všetci. Každý jazdec má v danú dobu šťastie na auto keď to šlape. Úplne každý. Nikto nejazdil š.p.i.c.u bez dobrého auta.
ano, mas pravdu v tom, ze prepad na starte moze vyrazne pokazit moznosti strategie.
Schvalne som si to ale pozrel a Leclerc po boxoch vysiel nieco cez 2s za Alonsom. Piastri by vysiel tak isto.
zrhnul by som to tak, ze ked si velmi rychly pilot a mas najrychlejsie auto, nemusis sa velmi trapit stratou pozicie na starte. Naopak, radsej na starte opatrne ako sa zrazit.
to Valentino Rossi cakal az na posledne kola mind games
I Hamilton umi cekat do poslednich kol a pak zautocit, pokud mas pod sebou win auto coz je dulezity predpoklad, kazdopadne Norris vyzraly vykon, neni moc co vytknout.
Viacmenej suhlasim, ale je aj pravda, ze v tejto statistike je na tom tuto sezonu velmi zle a narozdiel od dneska, ked siel Lando jak pan, ho to ine VC stalo aj dost bodov a aj moze stat, ak sa to nezmeni a fakt to treba poriesit, lebo aj taka vec moze rozhodnut o titule…
22s je viac nez tretina minuty…
Ano, správná připomínka.
Praveze rozoberat Norrisove starty je uplne na mieste, lebo tie jeho starty z PP su totalna tragedia. Ak by mali vyrovnanejsie auta, tak na tom starte prehral preteky (uz niekolke tuto sezonu). Este nevyhral jeden start nad Maxom, kedy startoval pred nim.
Na druhou stranu, k cemu je bleskovy start kdyz nemas auto na to aby ses udrzel v cele zavodu, videli jsme ze k nicemu. On ten Norris je dost vychcanek, kam by se hnal kdyz nemusi.