Norris má pocit, že si to zbytočne komplikuje: Musím si viac uľahčovať život | Magazín F1 - F1online.sk

Landovi Norrisovi štart na VC Maďarska nevyšiel podľa predstáv. Namiesto toho, aby si udržal tretiu priečku a niečo vymyslel na Charlesa Leclerca a Oscara Piastriho v ďalších kolách alebo pri prvom pitstope, už v prvom sektore stratil dve miesta a musel doháňať zameškané. Po ďalšej skúsenosti z tejto kategórie sám sebe odkazuje, že si musí prestať súťažné víkendy komplikovať.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/210551/norris-ma-pocit-ze-si-to-zbytocne-komplikuje-musim-si-viac-ulahcovat-zivot

Byly to nervy, ale závod nemá jen jedno kolo a strategie k němu taky patří. @landofan , slíbila jsem Ti, že to v Maďarsku ohlídám, pamatuješ :smile: ?

3 Likes

Mi se náhodou tahle přetahovaná s Piastrim líbí.
Kéž by se oba museli spolu takhle bojovat i v posledním závodě.

1 Like

Ahoj Evi. Odviedla si 120 % prácu :grinning: :+1:.
Páčilo sa ?

1 Like

Jasně! Ale upřímně řečeno jsem moc nevěřila, že to Lando udrží, sice se tam předjíždí těžko, ale nemožné to není a ta nevýhoda v gumách už musela být značná. Takže jsem trnula do poslední zatáčky, na kterou jsme měli zrovna pěkný výhled :smile: . Myslím, že teď máme všichni nárok na zaslouženou dovolenou :smile: .

3 Likes

Mi hovor :grinning:. Pri posledných kolách som sa potil ako pyrotechnik. Bol to nervák. Ale spoločne ste to dali :upside_down_face:

3 Likes

No když si uvědomím, kolik nás na tom Landově úspěchu maká - Ty, já, jeho maminka, taky frajerka už musí být na místě - tak snad nakonec budu souhlasit s tím, že je to týmový sport :smile: !

1 Like

Snad nepožíváte i woodoo?

2 Likes

Vidíš, to je nápad! Ještě že Tě máme :smile: !

1 Like

Tak teď jsi to Piastrimu zavařil, tak díky :grinning:

3 Likes

@Daaviid23
Za to může @PUFF , který má doma figurku Emila. :grin:

1 Like

Mne pride uz nejaky cas ze Norris prichadza k vitaztvam vdaka okolnostiam a netrpezlivosti Piastriho pri tom Piastri uz je celkom vacsinu sezony v pretekoch rychlejsi a uz aj v kvaldach

5 Likes

Tohle je slovo do pranice… Vloni byl mezi nimi rychlostní rozdíl ve prospěch Norrise, letos už jsou přinejmenším vyrovnaní. Připadá mi, že hodně lidí ustrnulo v konstatování “Norris má lepší surovou rychlost”, ale ona to taky už nemusí být úplně pravda. Pak je ale jasné, že jednak musí jít do krajnosti, jednak bojovat o to víc chytrostí a strategií.

Když si ten druhej, změníš strategii, to je účinná a prakticky i v reálu jediná možnost jak to můžeš otočit, a v takovém případě je hloupost to neudělat, a u Norrise toho využili hned 2x za sebou. No Piastrimu jako druhému neotáčej nic. Nevím, tohle se mi nelíbí, pak to není hlavně o nich 2. Piastri pak dělá hroznou chybu, že chtěl bojovat s Leclercem, protože tenhle přístup McLarenu si říká jen o to, aby jezdci měli focus jen na sebe. Piastri si pak bude pokrývat jen Landa. To ale není to co by měl McLaren chtít. Tohle se vyostří a může si za to McLaren sám, protože umožňovat porážet svého jezdce strategií k tomu zákonitě povede.

4 Likes

Taky si myslím, že by jezdci McL měli mít dopředu dané strategie i s variantou co se může přehodit před závodem, protože pak to povede přesně k tomuhle, že jednomu to změní k výhodnější strategii a akorát se to vyostří na trati

3 Likes

Však ani Mercedes to nedovoloval v jejich éře, ať se na to koukám z jakékoliv strany tak to není fér a musí to zarývat červíky do hlavy takto poraženému jezdci. A to by jsi jako šéf týmu nikdy neměl chtít. Tam se bojuje o titul a je to pro jezdce extrémně výbušné prostředí. Tohle jsou jiskry jako blázen.

3 Likes

a nemali by mat dopredu dohodnute aj to, ze jeden jazdec druheho na starte nezablokuje a nesposobi tak jeho prepad o 2 miesta dozadu?
ci dohodnute maju mat len to co je v prospech piastriho?

a tu strategiu dohodnutu mali dopredu kedze to mali oznacene ako plan D, takze nic co by vymysleli pocas preteku aby poskodili piastriho

da sa povedat, ze piastri si za to mohol sam tym ako sposobil zablokovanim norrisa jeho prepad za russella/alfonza a norris uz proste inu moznost ako vyskusat jednu zastavku nemal, lebo ak by isiel do boxov kolo po piastrim tak bude jazdit stale za russellom s tym, ze len tazko ho predbehne

2 Likes

aha, takze mercedes je nejaky etalon?

Ne, ale myslím že tu rivalitu tam zvládli dobře. Věděli proč to dělají a přijde mi to tak správně. Vysvětlil jsem proč :man_shrugging:

Lando vyhral, lebo pokazil start… keby bol za Oskarom, tak by asi o 1-zastavkovej strategii velmi neuvazovali… to ze bol vzadu kompletne zamiesalo kartami

2 Likes