Norris je zmätený: Kvalifikácie boli moja doména | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris si vlani pomerne s prehľadom poradil s Oscarom Piastrim. Hlavne jeho prevaha v kvalifikáciách bola priam drvivá a porovnanie hovorilo pomerom 20:4 v Angličanov prospech. V novej sezóne sa však niečo zmenilo. Je Piastri lepší, alebo Norris horší?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/200602/norris-je-zmateny-kvalifikacie-boli-moja-domena

Norris rad utoci zezadu, v par zavodech by se ale mel povozit i vepredu, pokud chce titul :crossed_fingers:

1 Like

No domena ako domena…par krat ked este v rokoch ked nevyhravali tak sa stalo ze bol.v kvalde najrychlejsi a pod tlakom to.tam nedal alebo pod cim…neviem ktory rok san marino a belgicko napr

On za to nemoze, to bude tym ze Mclaren stavia monopost na Verstappena a ostatni su im ukradnuti… Chcu aby Verstappen vyzeral ako hrdina, odkukali to od Red Bullu a odvtedy su na čele a Norrisovi to nejde. Dovtedy jazdil Lando uplne v pohode v strede pola a nemal ziadne problemy…

2 Likes

Se vsim respektem k Landovi, poukazovat zrovna na dva zavody kde mu vyrazne pomohli Safety cary jako na zavody kde ziskal sebevedomi mi prijde trosku usmevne…

Pri všetke úcte k tebe ti teda odpíšem. A to sa bude týkať len Imoly dobre? Zbláznili sa v McL a skočili na skorý pitstop Leclerca. Piastri mal pit v 13 a potom v 30 kole. K dispozícii mal dokopy 1x nové mediumky a 2x nové hardy ktotré si pri 2 pitstopoch minul. Čiže už nemal čo prezuť akurát tak použité softy… Norris mal pit v 30 kole a potom v 46 - pýtal sa inžiniera ak pitnem vrátim sa na moju pozíciu? Odpoveď : nie, vrátiš sa za Piastrim. Odpoveď LN: ok, to beriem. Takže treba to vidieť trochu v širšom kontexte. A nie slepo tvrdiť čo a ako mu pomohlo. Lando nie je na múriku a neurčuje stratégiu.

priznam se, ze jsem zmatenej … souhlasim se vsim co si napsal a presto si myslim, ze i tak to co jsem napsal ja dava smysl … i dve veci asi muzou byt pravda :wink:

Lando jezdi jak jezdi … pro nekoho dobre pro nekoho hur , to ted neresim, me jen zarazilo, ze rekl ze zrovna tyto dva zavody mu zvedli sebevedomi … zavody v kterych se dostal pred Pia diky SC… kdyby vybral zavod, kde si mazal Pia na chleba , kde byl rychlejsi ( a my vime, ze byli takove zavody) tak nereknu ani popel … jen me zarazilo , ze vyzdvihl zrovna tyto dva …

a stejne jako ty dam priklad treba Miami , kde by proste bez SC pred PIA nedojel . to je vse co jsem chtel rict … nic spatneho

Hlavně první SC Landovi zrovna nepomohl, šel na pitstop snad kolo předtím (?). Tím se mu Max vzdálil snad o 10 s, tomu vyšly oba. Ale to je součást hry.

1 Like

Jasne. Kto chce psa bit palcu si najde. Nič iné som od teba nečakal. Odpísal si to čo si mal. Ale podstata je niekde inde. Pekný večer.

A to sa nejdeme baviť o tom že po druhom SC ho mali automaticky pustiť pred Piastriho a aspoň skúsiť ísť po Maxovi na nových gumách. Ale nechali ho sa zasekaného zbytočne vláčiť za Piastrim dve kolá kým nestrácal 5 ±sekúnd a musel si ho predbehnúť sám ale už zbytočne.

myslim, ze to ovlivnily ty jejich papajove pravidla … jinymi slovy , kdyby nestartoval Pia z p1 a Lando z p4 tak by vymenu udelali daleko sikovneji a rychleji …

takhle se v tom stale motaji

Tak tady nesouhlasím. Oni jsou si vzájemně největšími soupeři, tak žádné pouštění jednoho i druhého. To by vyvolalo jenom dohady, kdo komu kdy pomohl a kdo komu ne a kdo na to ve finále doplatil. Nic takového, to si měli rozmyslet, než tuhle dvojici sestavili. Teď mají dva dravce.

1 Like

… stejny scenar bude velmi brzy i ve Ferrari se obavam …

Ano. Je na tom nepochybne veľký kus pravdy.

Tak tu sa nezhodneme. Konkrétne tu to mali skúsiť. Thats all :slightly_smiling_face: Napriek tomu si myslìm že Lando to dá.

1 Like

Dokud nebojují o titul, tak je to celkem jedno, to se tam nějak porovnají. Ale třeba se situace pro Ferrari ještě zlepší, no a pak se pobavíme :slight_smile: . Ani jeden nebude chtít nosit vodu, to je jasné. Samozřejmě, pokud by v jednom nebo druhém týmu jeden pilot měl nad druhým výrazně navrch a bojoval o titul s “třetí osobou”, tak by to situaci mohlo změnit.

1 Like

Aj tak si myslím že napriek tomu kto je komu naj súperm boli v tej chvíli karty rozdané a mali hrať s tým čo mali. Ale to by nesmel v MCL ťahať za motúzy Weber.

A v tomhle případě dobře že tak. Lando by Maxe pravděpodobně nedal, protože by se nejdřív museli prohodit a on by zatím poodjel, takže by pozici musel vrátit. Takhle na tom vydělal, takže nevidím problém.

V Miami vyhrál Piastri, tak nevím, které Miami myslíš.

Ze by to byl sprint? Ale to ty vis, ze? :wink:

:heart: