Ad Seb, ale on právě už v roce 2010 tu suverenitu uměl ukázat - i při svých chybách. Závěr sezóny byl jednoznačně jeho, tam nechal otázku, kdo je nejlepší, bez jakékoli diskuse (nebýt výpadku v Koreji z jasné P1 kvůli technice, v AZ by se o nic nejelo). Rok 2011 pak byla one man show. Navíc s menšími jezdeckými zkušenostmi, Seb debutoval v roce 2007, v roce 2008 už měl první výhru v těžkých podmínkách na mokré Monze a v druhořadém týmu, v roce 2009 zapsal čtyři výhry a o rok později se stal nejmladším mistrem světa F1 (platí dodnes). Lando má aktuálně značně rozsáhlejší zkušenost z F1 než měl Seb v roce 2010. Upřímně, Sebastianovu ligu zatím Lando nehraje, a to ani omylem.
A přesto dodnes sklízí absurdní kritiku, že nic neukazoval a celé jeho umění bylo dominantní auto. Já prostě na tyhle “neukazuje suverenitu” a “nemá instinkt zabijáka” moc nejsem, to nejsou měřitelné argumenty.
Ale už jsem asi řekla co jsem chtěla, dál bychom se točili v kruhu .
Myslíš třeba jako Lewis, jak s tím praštil v Holandsku ? Tohle se občas stane…
Baku je takovou zkouškou dospělosti.
Emil to tady dokázal během víkendu klepnout 3x. Piastri 2x. To znamená, že je už v pubertě. No a příští rok třeba vyhraje.
Vyhrál vloni, to by spíš vypadalo na zpětný chod . Můj koník to není, ale kvůli tomu z něj nebudu dělat nějakého babráka, tohle nic neznamená. Baku je pro mě krásná trať, ale to už tady píšu asi podvacáté
.
Ale tam se to dá snadno vyvracet. To je stupidita haterů, kteří emocionálně nezvládli realitu a mají selektivní vidění (nepřesvědčují je čtyři tituly a ani výrazný vzestup Ferrari po jeho příchodu). Kromě jiného, já rád Landovi zvednu rating, pokud odjede suverénní závěr sezóny a vybojuje titul - anebo se blýskne excelentními výkony v náročných podmínkách pod tlakem. Zatím má podle mého názoru určitý deficit. Schopnost surové rychlosti je základní zbraň, tu má, z toho, že zrovna dnes ji neprodal, určitě nikdo soudný nevyvozuje, že ji postrádá. Ale v dalších oblastech, jak jsem nastínil, tak přesvědčivý Lando není. Musím se přiznat, že tady mě více zaujal Oscar, a to nejsem primárně jeho fanoušek. Ale má určitou zarputilost, kterou postrádám u Landa. Loni jsem mu svůj rating zvedal (výhry, rychlost), po přesvědčivém výkonu v AZ jsem ho pasoval na favorita letošního ročníku - a ono to taková sláva zatím není.
Kto pozeral Q1 a Q2 + rozbehnuté prvé pokusy v Q3, tak videl, že P2 za Verstappenom bolo nutné minimum a PP bolo tiež v hre.
Víš co, tady bychom se už opravdu nikam nedostali. Mně šlo o z mého pohledu úplně absurdní kritiku po dnešním závodě, kdy dovezl při celkově pro McLaren nevydařeném víkendu aspoň nějaké body, kolegu porazil v kvaldě i závodě a zase je všechno špatně. Ale opravdu bychom se točili do kruhu.
Ok, to už je odzbrojující argument . Díky za diskuzi.
Loni ještě nešlo do tuhého. Šance na titul přece jen trochu stupňuje vlastní nervozitu.
Ale těch bodíků je málo. V P1 až P3 to auto vypadalo jako referenční, pokud ne přímo takto, rozhodně alespoň patřilo mezi favority. P7 tady nelze prezentovat jako úspěch, to byl prostě špatný víkend. V tomto nevidím nic absurdního. To potom můžeme chválit i Ferrari, kde na bodech dojeli oba piloti, a říct, že to byl pro rudé z Maranella solidní závod a dobrá “damage control”. Přitom pro Ferrari byl tento víkend fiasko.
Úspěch zaznamenal Red Bull, úspěšný víkend to byl rozhodně pro Mercedes a pak už jen pro některé slabší týmy. P7 je pro McLaren málo, loni vyhráli. Lando ztratil pozici na startu, později ji vybojoval zpět, ale zaspal opět při restartu, celkově to byl v jeho podání matný výkon.
Ale za P7 obvykle nechválíme ani Maxe.
Ano, pro McLaren to byl celkově špatný víkend. Na tom se shodneme.
Nuz, ked mu to pride dobre, tak je dobre
Osobne by som pri vypadku konkurenta, ktory zrovna moc chyby nekopi a ktory ma statistiku s DNFkami aku ma nepovazoval za uspech stiahnut ho o tych par bodikov. Samozrejme, ak by som sa spoliehal na to, ze mi to vedenie stajne vybavi a mam pocit, ze ja uz som si vsetku smolu v sezone vyzral a odteraz bude mat smolu uz len super, tak ano, tych 6 bodikov by mozno bolo uspokojivych. Ked sa budem spoliehat na to, ze odteraz skoncim vzdy pred superom
Inak, nevie niekto, ci Stella s Brownom volali do Ferrari, aby Leclerc pustil Norrisa, lebo mal len zly pitstop, bez neho by bol pred nim a ze takto je to spravodlive?
Obavam se, ze letosni titul mistra sveta nedostane nejlepsi jezdec v nejlepsim monopostu … ale jen kvalitni jezdec v super top monopostu. Jak Pia tak Nor ukazuji, ze kdyz nemaji pod zadeli raketu tak jezdi prumer a v narocnych podminkach ci pod tlakem kupi hromadu zbytecnych chyb … Docela me az mrzi, ze tam neni Sai , Albon ci Gasly namisto tech dvou … meli by jit do kostela a zapalit svicky svatemu Mclarenu za auto jake dostaly na tuto sezonu, protoze jezdeckym umenim zrovna neokouzluji … MUJ OSOBNI NAZOR …
a ted do me fandove Landa a Pia … … ne vazne … uznejte, ze od Mistra sveta by jste ocekavali lepsi vykony nez toto … nebo ne ? …
Mas pravdu, ze byl daleko lepsi nez Pia … obavam se vsak , ze kritiku si i presto zaslouzi … A tim je fakt, ze s tak silnym monopostem mel jet lepe nez jel. At to bylo koketovani s barierou pri kvalde nebo slaby start i restart v zavode … paklize pomysli na titul mistra sveta v F1 meli by jezdit lepe, soustredeneji a kvalitneji … ale jak uz to byva . co fanda to nazor .
Já bych celkem akceptovala, že jeho výkon byl nevýrazný. To je fakt a není to nic, co by se nestávalo i dalším jezdcům. Ale článek, pod kterým debatujeme, hlavně první dva odstavce jsou pro mě skoro neuvěřitelné. Takovým způsobem osobně snižovat jezdce nemá se seriózním posouzením nic společného.
Tak ruku na srdce… kdyby napsali, Nor jel jak to slo, ale na lepsi nez 7misto to nedotahl , priste to bude urcite lepsi … kolik lidi by na to kliklo
A na druhou stranu si za to muze Lando sam … ne tim jak jel ( na pikachu) ale tema jeho vyrokama, mel rict, ze mu to dnes nesedlo a basta a ne se vymlouvat na spatne nacasovani kvaldy, na trat kde se neda predjizdet atd … proste chyba vsude jinde nez u me … ale my ten zavod videli
Ale ta kvalda špatně načasovaná byla, zrychlování osychající trati snad není nutné zpochybňovat. Jestli to bylo v závodě na lepší výsledek těžko říct, dnes McLaren nebyl nejlepší auto. Já jsem ten závod taky viděla. Kolik lidí by kliklo na článek snad nemůže být omluva pro takhle tendenčně a lacině účelově napsaný článek.
Ze ty budes Lando fans … oba vime, ze tady se pise pouze tendecne … tzn … kliid nohy nahoru( jak na tve fotce) a nech to byt … je to jen clanek …
.
Pristi zavod se Lando zdrave nas… tve, zajede super vikend a uvidis oslavne titulky jak Pia prave ztratil titul, Lando ho ma v hrsti … Pia je rozlozenej atd … je to jen show.
6 zavodu … clanku a zabavy bude jeste dosyta …
Ale Piastri má velmi dobrou sezónu. Ano, tento víkend byl hodně špatný a nesmí si tohle dovolit, ale zahodit jeho výkony za předchozích 16 závodů jen skrz jeden víkend?