Norris doplatil na pravidlo, s ktorým „nikto nesúhlasí“ | Magazín F1 - F1online.sk

Predpokladam, ze kvoli bezpecnosti, pretoze hromada jazdcov pokope pri restarte na rozne opotrebovanych pneumatikach by mohla predstavovat bezpecnostne riziko.

Ja ani nevidim dovod tam nieco menit, pretoze vo vysledku cervena vlajka podobne ako SC vzdy niekoho zvyhodni a niekoho potresta, nastavit to uplne ferovo sa prilis neda. Ak zakazes vymenu, tak to vyrazne zvyhodni jazdcov, ktori pred vyvesenim cervenych vlajok zasli do boxov a potom po restarte budu profitovat z vymazanych rozostupov. Spravodlivejsie by preto bolo zaviest casovy trest za vymenu pneumatik pocas cervenej vlajky, ktory by sa pripocital po pretekoch, pripadne stratu niekolkych priecok pri restarte, ale tam si to tiez vyzaduje mimoriadne usilie nastavit to ferovo.

Cize by si to vyzadovalo vela prace a vo vysledku by sa aj tak v podstate nic nezmenilo, pretoze z cervenej vlajky by nadalej niekto profitoval a niekto na to doplatil.

2 Likes

Ja tady mam 7
Ja mam 8 tam.

Prosim vas hektar sem, hektar tam… :grin:

3 Likes

je úlet že po 3rokoch sa tu ešte stále rieši kto ma kolko titulov… tak kludne môžem povedať že Fernando má 5titulov takým tempom… alebo Felipe 1 …

ved berme oficialne ako to je… a neskrývajme sa za pravdu…
Ver bude mať 4.titul
Hamilton má zatial 7. a za Ferrari ho ešte určite 1 čaká :wink:

peace.

2 Likes

Ja by som im vytkol Norrisov pitstop.

2 Likes

To si nemyslim zeby si sa nedockal. Proste ktokolvek by zajazdil vitzstvo zo 17. miesta, bolo by to fenomenalne a hodne obdivu. Ako fanusik Verstappena by som to napisal i keby to dokazal Norris. Som samozrejme fanusik sportu zaroven. I ked si trochu myslim, ze podat takyto vykon dokaze iba skutocny sampion, v F1 je to momentalne Verstappen, Hamiltom, alebo napriklad v tenise Djoko, svojho casu Nadal, Ronaldo, Messi, Lebron, Shiffrin, …. proste sportovci v ktorych sa v kritickych momentoch prebedi selma a prepnu na este vyssi level. To co dnes dokazal Verstappen nedosiahne iba tak hocikto.

1 Like

Stalo se to, ze Mclaren nasledoval do boxu Russella pac ho chtel pokryt, kdyby to neudelal…

Pravidlo plati pre vsetkych a vsetci o nom vedia. Hlupich pravidiel je viac, ale platia. Norris a Russell isli do boxov, Verstappen s Oconom to odhadli lepsie, ale aj keby sme to chceli nazvat stastim, od cervenej vlajky si to Norris pokazil jedine sam. Bol rolling start, cize bol len par metrov za Oconom a Verstappenom, ale spravil niekolko chyb a namiesto posunu hore padal poradim.

Takze nie, nebolo to tak o Verstappenovom stasti(aj ked zohralo svoju ulohu), skor o Norrisovych chybach. Skoda, mohol ho Norris potrapit viac. Snad sa pouci a buducu sezonu sa tymto chybam vyvaruje

5 Likes

To bola chyba. Pokryvat Russella, ktory bol pred nimi a ktoreho Norris na trati nevedel predbehnut mi pride uplne zbytocne.

Asi by bylo optimální zakázat při red flag přezutí v prvních cca pěti kolech, aby se předešlo šaškárnám jako letos v Monaku (přičemž v prvních kolech by nebyl problém s bezpečností, vhodné pneu na restart by měli všichni).
Ale v pozdější fázi to je asi nakonec fakt nejlépe nechat tak, jak to je nyní, změna by přinesla více škody než užitku.

3 Likes

Jakub teba tu mám za zjav a v podstate za nejaký muster elementárnej slušnosti a to je na tebe to krásne😀. My sme doma tiež Nor vs Ver.

V tom nesúhlasím. Ak by sa Colapintov karambol nekonal, všetci by McLaren zožrali, že prehrali Landovi titul. V danej chvíli urobili správne rozhodnutie a naozaj len slepá náhoda zrazu uprednostnila opačnú alternatívu.

Ku komentáru vyššie, bezpečnostné hľadisko by sa malo zohľadňovať len pri viditeľných poškodeniach a rizikách (napr. vibrácie). Keďže výmena pneumatík je jediný komponent súčasných pitstopov, toto pravidlo masívne ovplyvňuje športovú stránku pretekov a poskytuje neférovú výhodu - to, že sa niekto snažil využiť situáciu a neprezul, je jednoducho zodpovednosť jeho a tímu, brať na to ohľad pri reštarte je nespravodlivé. Ja osobne dúfam, že sa to zmení.

Po vymene ho predbehl a upaloval, i kdyz si myslim ze ho Russell celou dobu tahal, podporoval a nakonec pustil, pac stoji proti Slimakovi, kdyby menili vsichni regulerne mel by win.

Dobre, teraz mi ale musis vysvetlit, ako konkretne by sa to malo zmenit. :slightly_smiling_face:

Slimák Emil, furt dookola kecy o ukradnutom titule… Nehnevaj sa, ale tvoju nekonečnú frustráciu na Verstappena by si už všimol aj slepý… Ak by dneska vyhral Lando a Max by skončil na priemernom výsledku, ani si nechcem predstaviť tie zaujaté komentáre pod každým článkom o ňom… Však sa už trochu zober chlape. Všetci fandíme niekomu inemu, ale čítať dookola tieto trapošiny, to už fakt moc. Hovoríš mu slimák, skrytý na lokálnom fóre bez žiadneho dosahu. V reále by si ho neobehol “ani na trojkolke”. Hrdina

3 Likes

Jses nejakej podrazdenej Slimaku, dej si me na ignore list a bez slavit titul :drooling_face:

Ignoracia je najlepsi liek na tohto uzivatela. Niezeby si nevystacil sam.

5 Likes

Ja na rozdiel od teba nenocujem na tomto fóre. Ale aj napriek tomu, že tu chodím len občas, si nejde nevšimnúť tvoj primitivozmus. A že to ty nevieš pochopiť a ešte k tomu reaguješ jak desať ročný ma vôbec neprekvapuje. Strapnuj sa kľudne aj naďalej.

2 Likes

Jses tady casteji nez ja a to jsem tady kazdej den, koukam dneska si vytahl svatecni nick :sneezing_face:

Tak teraz si vytiahol riadnu k*tinu chlape. Nemám žiaden iný nick a nie som ani fanatik to F1. Som otec rodiny, aktívny muzikant a ešte k tomu aj podnikám. Takže ja nemám čas na sedenie na tomto fóre od rána do večera ako ty. Ale tým to už s tebou končím debatu, lebo zajtra je pracovný deň. Ži si v svojom smutnom svete a máj svoju pravdu.

2 Likes

Neotravuj kaspare a bez spinkat.