Norris chcel na konci pretekov vybabrať s pravidlami ako kedysi Michael Schumacher | Magazín F1 - F1online.sk

Súčasťou práce inžinierov, ale aj jazdcov je pokúsiť sa prekabátiť konkurenciu akýmkoľvek spôsobom. K tomu patrí aj využitie potenciálnych šedých zón v pravidlách, nad čím uvažoval Lando Norris v závere Veľkej ceny Veľkej Británie. Inžinier ho však schladil.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/239020/norris-chcel-na-konci-pretekov-vybabrat-s-pravidlami-ako-kedysi-michael-schumacher

wau! cize ak veduci jazdec v poslednom kole napriklad dostane defekt, alebo vymyslim si, ide na troch kolesach, tak ani nemoze prist do boxov, lebo by v ten moment stratil kolo a prehral zavody :slight_smile:

nestacilo im posunut v takomto pripade cielovu ciaru v boxoch napr na safety car ciaru na vyjazde z boxov? mali by elegantne vyriesene.

taktiez je fascinujuca podmienka vymeny pneu, co tak vymena kridla? pritom by to mohli jednoducho naspecifikovat ako zastavenie u mechanikov a nejaky mechanicky zasah na aute (vymena gum, kridla, zmena nastavenia kridla…)

Tak ne, no… Škoda :smile: .

1 lajk

No a nestačí se v posledním kole dobelhat za cílovou čáru a odstavit to? Jako to udělal Hamilton na stejné okruhu v roce 2020.

a naco by si v poslednom kole siel do boxov menit pneu, ktore vyuzijes potom na ten prechod pitlane co ma 150metrov (±podla toho kde je tvoj tim v pitlane..)? to nema logiku.. :slight_smile:
do boxov v poslednom kole nema zmysel ist.

Nie je to tá istá situácia, keďže safety car neodbočil do boxov (aspoň myslím), ale spomenul som si na Monako kde Michael v Mercedese predbehol Alonsa (!) keď sa malo len prejsť cieľom - najlepší F1 moment aký som videl naživo, doteraz sa na tom usmievam. :slight_smile: