Norris by uvítal pozíciu tímovej jednotky: Stále verím v titul, ale uteká nám čas | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris bol po skončení Veľkej ceny Talianska opäť pokorný a poslušný, ale tiež trochu skľúčený. Angličan pred víkendom v Monze priznal, že sa nevie zbaviť nervozity a trpí úzkosťami. Aj keď už urobil viac ako dosť, aby si mohol nárokovať na pozíciu plnohodnotnej jednotky pred náročným záverom sezóny, jeho tím sa zdráha vysloviť mu plnú podporu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170351/norris-by-uvital-poziciu-timovej-jednotky-stale-verim-v-titul-ale-uteka-nam-cas

Pomáhame jeden druhému a v priebehu sezóny sa to veľakrát ukázalo - to plati dočasne a myslim ze je čas, ked sa z Landa a Oscara stanu nepriatelia na spôsob Hamilton-Rosberg.
Je koniec, Piastri tvdi ze aj on ma sancu na titul cim sa pasuje za rozpravkara roka + kedy budeme citat vyhlasenie Browna a jeho nazor na pustanie bodov v prospech rozpravkara ?
Piastri riskoval v sikane vela, mohli obe auta vypadnut, zachranoval no Norris.
Ze odjazdil lepsie preteky ?
Bol druhy v zakryte za Landom tak to tam zo zakrytu poslal, mal zjavnu vyhodu, ktoru Lando nemal.

2 Likes

A Lando musel brzdit o tolik dřív proč?

Ide reálne na titul a tym padom viac na istotu, mimochodom odkial vies ze Lando brzdil o vela skôr, mas nastudovanu telemetriu ?
Si nespominas ako Lewis 2021 ked mal menej bodov jazdil opatrnejsie ako Max, uhynal mu z trate lebo si nemohol dovolit koliziu ?
Max jazdil za hranou rizika, pretoze pripadne vypadnutie oboch mu hralo do karat.
Preco tak isto jazdi Piastri je otazka - azda pre jeho rozpravkovy sen o titule.

1 Like

Koukni na onbosrd Landa a pak Piastriho. Srovnej si to s dalšíma kolama v závodě, Lando brzdil daleko driv, kdyby ne, tak se Oscar nedostane ani k možnosti předjetí

OK pozriem to ak si najdem cas.
Mozno brzdil skor preto aby sa nezrazili, netusim.
Piastri siel ako blazon a Brown ma hlavu v piesku.

V tomto súhlasím s Hogrom… V inej diskusii si označil Piastriho manéver za šialený. Ale Piastri reálne všetko urobil správne. Bol to čistý manéver, navyše Landovi nechal dostatok miesta. Takže manéver nebol ani nebezpečný. Iné by bolo keby Landa vytlačil z trate… Ja si myslím, že Lando musí proste ukázať viac ak chce titul. Od Miami ma najrýchlejšie auto na rošte. A tie jeho umiestnenia tomu vôbec nezodpovedajú. Už tú niekto takúto vec napísal a ja sa pridávam. Keby v jeho monoposte sedeli Lewis, Max alebo Charles, tak tých bodov pozbierajú toľko, že už teraz by boli Maxovi na dostrel… druhá stránka je, že ak chcú Landa pretlačiť na titul, tak tímovú réžiu musí určit tím, nie Oscar.

OK tak inak, Piastri si tymto uvaril gumy a Lando nie.
Kto jazdil rozumnejsie ?
Vyhral Piastri preteky ?

Pepo byl to špinavý manévr, máš pravdu.

Tenhle manévr neuděláš na kolegu který bojuje o titul + ti daroval vítězství jako na zlatém podnose.

Navíc místo 1-2 odjeli 1-3. A prohrálo jim to závod.

Kdyby odjeli 1-2, tak by udělali double.
Měli nejrychlejší vůz.

Ten manévr za současné situace může udělat jen podvraťák.

No neviem… pozri druhý stint, kto z nich uvaril gumy. Lando jednoducho v nedeľu nepodal najlepší výkon, či chceš alebo nie. Ale haniť Piastriho za to, že urobil niečo čo mu tím nezakázal, je podľa mňa scestné. Ak je niekto na vine tak je to tím v prvom rade… a v druhom by sa to nestalo, ak by Lando jazdil lepšie.

2 Likes

Lenže o titul(v Oscarovom vnímaní) bojuje ešte aj Piastri… Ja viem, je to trochu science fiction… ale tím mu to nevyvrátil… takže pýtam sa ťa, prečo by mal Piastri ísť zámerne pomalšie a nepredbehnúť pomalšie auto pred ním a riskovať tím, že ho zozadu predbehne Charles? Zachoval sa ako pretekár, navyše korektne k tímového kolegovi, pretože mu nechal dosť miesta… ešte raz… špinavý manéver to nebol… ak chce McLaren, aby Lando bol jednotkou, má to určit tím a nie Oscar…

1 Like

Tak Puffe, ty jsi zvyklej z časů VB, že pustil Hama, i když vedl MS a Ham ani nevrátil pozici, když šlo o won, to bylo podvraťácký.

Pufe OK akurat neviem ci si to myslel vazne co si napisal :slight_smile:

Puff hejtuje Piastriho celou dobu, tady se nic relevantního nedozvíš :grinning:

Víš, že mám pravdu.

Vážně. Říkám, že kdybych tam byl, tak bych Piastriho po prvním kole vytáhnul z auta za uši.

Nemáš. Kdyby bylo 1 - 2, jeli by dva pity i tak. Piastri neudělal žádnej prasáckej manever ala Ham na Rosberga ve Španělsku. Problém je ten, že ty za vším vidíš Piastriho. Ale, že Lando ztratil zbytečně body v GB, Belgii, Monaku, Saudské, to už nenapíšeš, když tam přišel o 68b celkově.

1 Like

Koukam, ze lidi by radsi zavody bez predjizdeni, jak to tak ctu. Chudak Piastri, udelal jen to, co se od zavodnika ocekava a jeste je ten spatnej.

Ham na Rosberga ve Španělsku si to mohol dovolit.

1. Mali dominantne auto s ktorym zbierali body bez problemov
  2. Mali velky bodovy naskok pred konkurenciou
  3. Obaja bojovali o titul

Nic z toho sucasny McLaren nemá, preto Piastriho a Browna jasne nechápem.

A co, že si to mohli dovolit? To je pak v pořádku udělat takovou prasarnu?