Norris bol po Brazílii „týždeň nešťastný“: Asi som nebol pripravený | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris má za sebou pravdepodobne najväčšie sklamanie v kariére. Britský pretekár dlhé mesiace živil nádeje na titul, ale v Brazílii zažil preteky ako z nočnej mory. Kým Verstappen na vode predviedol svoju genialitu, Lando so svojím tímom opäť nakopili chyby a nesprávne rozhodnutia. Vo výsledku to znamenalo koniec titulových nádejí pre britského pretekára, ktorý po príchode do Las Vegas priznal, že ho to dosť trápilo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179857/norris-bol-po-brazilii-tyzden-nestastny-asi-som-nebol-pripraveny

Tohle ho zocelí (a nebo zlomí ale to snad ne :smile:). A příští rok pravděpodobně bude v lepší pozici než letos. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Toto je myslim Norrisova siedma sezona…

1 Like

Mercedes, Ferrari a Haas mali vraj na podlahe nejakú ochranu proti opotrebeniu dosky na základe čoho FIA vydala direktívu, že to musia odstrániť s okamžitou platnosťou.
Ferrari vraj žiadalo aby to platilo až od Qataru čo bolo zamietnuté.
Zrejme budú musieť dvihnúť autá vyššie.
Zdroj Amus

1 Like

V F1 je od 2019

1 Like

Nevím tedy na základě čeho by měl být v lepší pozici než letos, ale budu ti věřit. Snad máš pravdu. :slightly_smiling_face::+1:

1 Like

On uz zlomenej je. Kdyz porovnas prvni Maxovo souboj o titul a tady Norrisovy, tak ty lidi jsou jak z jiny zemekoule mentalne/hlavou a to nemluve o rizeni…

Toto ho kompletne zoceli.
Majster Sveta 2025 Oscar Piastri.

Tak je to osobní odhad toho, jak na tom můžou být týmy příští rok. Na základě posledního půl roku soudím, že McLaren má velkou šanci být na tom lépe než RB. Ferrari je vždycky otazník.

No je to tak 50:50… Popravdě bych se i byl ochoten vsadit, že příští rok Norris nebude působit stejně jako letos, to letošní dění ho podle mne změní na 100%. Jen si vůbec nejsem jistý, zda ho to posune do vyššího levelu anebo se naopak sesype - já fakt nevím… A nehledat v tom prosím žádné antipatie k Landovi, já ho mám spíš v oblibě, ale vážně nevím a bohužel bych nevylučoval ani tu horší variantu :frowning:

Mimochodem tohle moc nesouvisí s tím, jak na tom bude McL - pokud bude tým na špici, ale Landa letošek rozhodí, tak ho může naprosto zválcovat Piastri…

1 Like

Trochu mi připadá, že se dělají zbytečné závěry z toho, že jezdec na první (ještě k tomu poměrně složitý) pokus nezískal titul. Takových bylo víc, kteří museli tohle zklamání překonat a pořídili až v dalších pokusech, a taky samozřejmě existují ti, kteří se už do souboje o titul podruhé nedostali. To je ale teď těžko odhadovat, zvlášť, když je Norrisovi teprve čerstvě 25 let.

4 Likes

Ono sa ťažko vyhráva titul, keď jazdec necíti podporu a oporu vo svojom tíme a kolegovi :person_shrugging:

3 Likes

Tak kdyby Lando měl takhle dobrý monopost od začatku sezóny, titul mistra světa by nejspíše získal. A pořad by to byl stejný jezdec jako je teď.

1 Like

Tipnu si že přiští rok bude na špici bojovat Ferrari a Mclaren. RB bez Adriana půjde s výkonností postupně dolů.

1 Like

Kdoví - ono to upřímně vypadá, že poslední RB Newey zas tak dobře neudělal a dalo hodně práce to uvést do spolehlivého stavu. Vypadá to přitom, že se to postupně RB docela povedlo a zase začíná fungovat, jelikož jsou 2025 pravidla stejná, tak bych RB docela věřil. Popravdě se spíš trochu bojím o Ferrari, přijde mi, že se v tom plácají podobně nevyjasněně jako Mercedes (jen ne tak výrazně).
McL asi příští rok dobrý bude, tam bych byl optimista také. Zas na druhé straně u něj nějakou roli ohebné prvky hrály a jisté zpřísnění už teď a další pro příští rok ho trochu zhoršit může.

U RB bych viděl problém spíš až na 2026 - tam jim už Newey při návrhu konceptu chybět může dost (navíc kdoví jak dopadnou motory), na 2025 bych je ale určitě neodepisoval.

To je pravě omyl, poslední RB už Newey nedělal a je to vidět. Viz chlazení a změna aera… S tím co tam vylepšíli prý nesouhlasil a dle toho to dopadlo.

Ach jo, kde se tyhle zpravy berou.

4 Likes

tiMure, nikdy nesdílej články, než si je přečteš🙂

Nico Rosberg opustil chat…

1 Like

No a co si měl přečíst? V tom článku není ani tečka o tom, že by to nenavrhoval, jen Newey píše, že to reálně není až taková výkonnostní změna. Z kontextu to spíš vyznívá tak, že se na tom minimálně podílel, pokud nebyl vyloženě primárním autorem…

3 Likes