Nico Rosberg sa ponúkol, že bude Norrisovi robiť mentálneho kouča: Neodpísal mi | Magazín F1 - F1online.sk

Jak se to vezme. Rosberg už toho ohledně svého mentálního zocelení a jak se dostal Lewisovi pod kůži napovídal celkem dost. Když se ale podíváme na výsledky toho ročníku, tak to tak úplně skutečnosti neodpovídá:

Spíš je vidět, že Ham měl špatný začátek sezóny, na čemž se údajně podepsaly jeho soukromé problémy vč. předchozího rozchodu s Nicole Scherzinger. Pak se naplno vrátil do hry a nebýt poruchy motoru v Malajsii a odstoupení z prvního místa, tak byl celý Nico i se svojí mentální průpravou znovu druhý. Neříkám, že nepodával dobré výkony, ale celá ta legenda mi připadá z jeho strany trochu nadsazená.

3 Likes

Já mám Rosberga rád.

Přijde mi fajn jako komentátor a neboji se jít proti srsti.

Já proti němu nic zásadně nemám. Jen mi ten jeho příběh připadá nekompletní na to, jak bývá prezentován. Jako jo, Landovi by určitě neuškodilo mentálně posílit, proč taky. Ale není to prostě celý příběh.

Myslím, že Lando nečekal, že se Piastri tak zlepší.
2 sezóny ho měl pohodlně v hrsti, a v podstatě ho měl zcela pod kontrolou.
Teď se mu od začátku sezóny rozpadla půda pod nohama, a od tý doby se tak nějak hledá.

To asi jo, může to být jedno k druhému. Taky mi připadá, že si moc připouští celkovou zodpovědnost i za tým, což mu jedině škodí. K tomu auto, které mu úplně nesedlo, a výsledek je na světě. Ale ještě zdaleka není rozhodnuto, jestli mu nové zavěšení sedí a bude si s ním jistější, může se situace změnit. Tahle ztráta bodů bolí, ale co už…

1 Like

Takže Rosberg zvládl tu sezónu líp i z pohledu psychické odolnosti?

Sám za sebe a ze svého pohledu určitě ano, ale bez toho šťastného výbuchu motoru by to nestačilo.

Nenazval bych to šťastným výbuchem, ono si stačí vzpomenout, že po startu dostal torpédo od Vettela a mohl skončit taky, navíc se musel dostat zpět s poškozením skrze celé pole

Na koho by sa nepodpísal rozchod z Nicole :smiley:

3 Likes

A nerozešli se v roce 2011, kdy se o tom mluvilo a Ham na konci roku něco takového přiznal a proto měl tolik nehod?

Jistě. Nakonec i štěstí nebo smůla ke sportu patří, to je v pořádku. Jde o to, že i dřívější výroky, jak se dostal Lewisovi pod kůži a jak je nutné hrát s kolegou psychologické hry mi ve světle přehledu výsledků připadají přehnané. Pod kůži se Lewisovi dostala spíš Nicole než Nico a jinak to podle výsledků řekněme od památného Španělska vypadá na normální celkem vyrovnanou sezónu, ve které Rosberg neměl nijak navrch. V jeho prospěch zahrál počáteční náskok a trocha štěstí.

To ja neviem. Myslel som to tak ako som napísal :slightly_smiling_face:

2 Likes

Wiki říká 2015, tak 2015…

1 Like

To souhlasím, že to k tomu patří. Já si myslím, že Rosberg 2016 odvedl velmi dobrou práci a proto byl schopný být v takové pozici. A určitě tam byl velký rozdíl oproti 2015, kde se prostě složil ve druhé polovině roku

To ano, a určitě mu posílení psychiky prospělo.

1 Like

February 2015. Takže na začátek 2016 se nemohl vymlouvat :smile: ale ne to je jedno, myslím si, že Ham měl tyhle výpadky v kariéře vícekrát, když se něco odehrávalo v jeho soukromí

V tom je ta situacia podobna, ale hovorim, zatial som od Piastriho nepostrehol nejake pokusy dostat sa Norrisovi pod kozu. Hamilton bojoval aj na tomto fronte. Ale ano, Hamilton bol lepsi ako Rosberg.

V pripade jazdcov McLarenu je za mna tazko povedat, ktory z nich je lepsi. Viem aky mas ty nazor na Piastriho, ja si vsak myslim, ze ako piloti su si dost vyrovnani, viac bude zalezat komu viac sadne auto. A Norris sa musi hlavne upokojit a sustredit.

1 Like