Neweyho odchod mrzí aj Helmuta Marka: Je to veľká strata | Magazín F1 - F1online.sk

Technické oddelenie Red Bullu si bude musieť pomaly zvykať na to, že už nemôže žiadať o usmernenie svojho dlhoročného technického riaditeľa Adriana Neweyho, ktorý de facto odišiel na “nútenú dovolenku”. Helmut Marko pripúšťa, že pre červených býkov to bude škrt cez rozpočet.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/152286/neweyho-odchod-mrzi-aj-helmuta-marka-je-to-velka-strata

Na vyjadreni Marka jsem se tesil, nic moc teda, holt klepat si pred mechaniky na celo se nevyplaci, myslim ze to byl ten final touch po kterem se Newey rozhodl odejit.

3 Likes

Čekal jsem od rozvázaných tkaniček a boxovacího pytle urážky a nadávky na osobu Newyho, že si vůbec dovoluje opustit RedBull a mladého Verstappena.

Co se děje, že to tu zatím nevidíme?

3 Likes

Ešte sú v družine

2 Likes

Je to velka ztrata, ale take velka vyzva a prilezitost. Bohuzel RBR nemusi dostat prilezitost se s tim popasovat. Pokud je pravdiva spekulace o mocenskem boji v RBR, pak je to urcite mnohem horsi, nez potencialni “romanek” jednoho manazera. A mlady team inzenyru, nemusi dostat sanci.

1 Like

Stane se jen že RBR někdo koupí.

Mozna se Andrettimu splni sen.

Neviděl bych v tom takové drama. Neweyho odchod znamená ztrátu i výzvu současně a pro Red Bull otázku do budoucna. Ale tento moment by dříve nebo později přišel. Newey má svůj věk a i ten tým, který ho případně získá, ho získá s tím, že to nebude akvizice na deset patnáct let. A vzhledem k tomu, že Adrian už zaječí úmysly projevil ne zase tak dávno, Red Bull musel pochopit, že se musí připravit na to, že ten “zlom” se blíží.

A nejspíš i proto to teď vypadá, že to Red Bull bere v klidu a nehysterizuje a neklade Neweymu překážky.

2 Likes

V tom nemame spor. Newey odchod je prirozeny kolobeh. Pisu to stejne

Spis reaguji na veci v RBR, ktere by napovidali ze problem je mocenske soupereni v RBR. Urcite neni standard aby sefinzenyr(nebo chceli nekdo sedminasobny mistr sveta) podepsal smlouvu na dva roky a za rok ohlasil odchod. To ukazuje na jeho osobni nespokojenost v teamu, nebo osobni problem (chce do duchodu).

Coz ukazuje v pripade Hamiltona na problem v Mercedesu (podle me vetsi nez si fans Mercedesu pripousteji) a v pripade Newey, na problem v RBR.

Jak jsem jiz nekolikrat psal. Ja neverim ze to souvisi s tim, ze Horner ma nejaky (zda se ze soukromy) problem, nebo ze dostatecne v jednom rozhovoru nevyzdvihnul Newey dostatecne vysoko.

Ale snad je to jak pises. Byl bych rad kdyby RBR pokracoval. Ten team se mi libi. A to jak stve fanousky ostatnich teamu, taky. :slight_smile:

Ale kdyz to nevyjde, tak co uz. Max si najde jine misto a holt bude vyhravat jinde. To uz tak byva.

1 Like

Pokud by si ujasnil, že chce skutečně zkusit ještě dejme tomu Ferrari (možná záhy litoval toho posledního podpisu s RBR), pak teď má fakticky poslední šanci. Později by už nemohl vytvořit filozofii vozu a musel se přizpůsobovat filozofii někoho jiného, což asi není to, o co by stál.

Ale uvidíme, co se přesně stane. Třeba další události vrhnou zpětné světlo na současné dění a budeme chytřejší.

2 Likes