Neweyho delila od prestupu do Ferrari polhodina. Horner ale vyrukoval s niečím, čím zmenil hru | Magazín F1 - F1online.sk

Jestli WRC2 vladne Skoda, nemam zrovna prehled, je jasny ze si ji chce uhajit. Upravami riskuji pozici.

1 Like

Největší problém nejspíše bude v tom, že v dnešní době už není auto žádná vzácnost.
Další důvod určitě bude přetechnizovanost. Díky ní bohužel stoupá i neúměrná cena celé soutěže.
Další problém jsou tratě. Rozbíječky a šotolina ubývá a asvalt logicky moc táhnout nebude. Pikes Peak taky ztratil své kouzlo.
Diváci. Už pár desítek let jsem na žádném závodě rallye nebyl, tak si nedovolím porovnávat. Sorry, byl jsem na Barumce asi před patnácti léty, tak nechci být za lháře.
Nějakou roli můžou hrát ekologové, ale větší roli můžou hrát přeplněné silnice a těžce se přejíždí od erzety k erzetě.
A televize. Dnes je v televizi tolik různých sportovních pořadů, že lidé k adrenalinu nemusí udělat ani krok.

To se chci zeptat, na rally jsem nebyl, jak to tedy probiha divacky, kdo je autem tak popojizdi od RZ k RZ a ten kdo neni tak jde pesky :slight_smile: nebo tam funguje nejaky dopravni servis mezi RZ.

Každá RZ se jede zjednodušeně v jiné vesnici. Ty jako divák musíš někde zaparkovat a najít si zajímavé místečko ke sledování. To zabere nějaký čas. Pak čekáš až projedou všechny kategorie. Teprve se vrácíš k autu a musíš se přesunout k další RZ. Jenže než se dokoukal na jednu RZ, tak se mezitím už třeba další RZ rozjela, tak nemá cenu jet tam, ale přesunuješ se třeba na RZ č.4. Pak zase až na RZ číslo 7, protože v rallye na Volejníka a opakování ceremoniálu běžně nehraje.

2 Likes

To je husty, asi hodne lidi mezi RZ lita na motorkach predpokladam.

Je to všehochuť. Do auta se vejde více nadšenců. Při nočních Rzetách se zase hodí autu, tam si můžeš na chvilku zdřímnout.

To je hodne dobrodruzny, vlastne me to napadlo az nedavno, jak to po teto strance funguje, byl tohle duvod zes pak uz dal na rally nejezdil?

Možná jsem jenom spohodlněl a hledal na noční Rzety s holkama pohodlnější prostředí. :grin:

Zlaté Group B pravidlá. To zo záznamu vidieť tie autá. Joj slasť pre oči

5 Likes

Myslím, že porovnávat zážitek z návštěvy WRC a F1 vůbec nelze.
Je to jako porovnávat dokument se skutečným cestováním.
Zažil jsem chlapy jak plakali nadšením u trati WRC.
V F1 na tribuně často spí…

Nádherný a zároveň hodně krutý sport.
Na nejvyšší úroveň stavím Dakar.

1 Like

Já viděl nešťastné lidi v Hungároš 08 když Massovi jeho vůz zaflamboval kousek před cílem.
V rámci ČSSR jsem viděl hodně různých kategorií. Od plošiny až po jízdy do strmého kopce. Nejvíce mě ale mě ale chytl autocross a side na silnicích.
Autocross jsem sledoval už od jeho prvopočátků, kdy se z aut vykoply okna a dveře a hurá do terénu.
Side zbožňuji dodnes a jezdce i kopiloty obdivuji za jejích neskonalou odvahu.

images

5 Likes

Group B je legendárne do dnes. Sa teším na ten Film čo bude štýl Ford vs Ferrari len v Group B Lancia S vs Audi Quattro

Group B v skratke:

Pravidlá a hlavná úloha:
Postav najrýchlejšie auto s motorom do 2.0L, zbytok je neregulovaný.

Vedlajšia úloha:
Nezabi seba a divákov.

2 Likes
3 Likes

Žije vůbec ještě Lancia?

Stratos se mi líbil mnohem více.

1 Like

Třeba Renault 5 turbo.
Malé lehké s motorem uprostřed. Neskutečný zabiják.

Ty jejich poslední modely byly hrozné… to snad nemohl vytvořit ani člověk na drogách… :slight_smile:
Tak uvidíme, jak se jim bude dařit. :slight_smile:

1 Like

V Evropě Lancie téměř nejsou vidět, ale v Taliánsku jich jezdí poměrně dost. Těch malých odvozených z Fiatu Punto. Do Evropy se asi budou vrácet dost bolestivě, když se tady chystá proniknout čínský produkt.