Newey odmietol Ferrari hneď trikrát. Do určitej miery to ľutujem, priznáva | Magazín F1 - F1online.sk

Väčšina inžinierov by si – predovšetkým v minulosti – išla hoci aj nohy potrhať, keby mala tú príležitosť stáť na čele technického oddelenia Ferrari. Nie však Adrian Newey. Brit, ktorý je už v dôchodkovom veku, bol vždy mimoriadne žiadaný, a to aj zo strany tímu z Maranella, ktoré sa o služby rodáka z Colchesteru malo pokúsiť hneď trikrát, no zakaždým neúspešne. Angličan však mal na odmietnutia talianskeho giganta relevantné dôvody – proste mal zväčša niekde inde lepšie rozohranú hru. Napriek tejto skutočnosti fakt, že dal najúspešnejšiemu tímu histórie košom, do určitej miery ľutuje. Kto by aj nebanoval…

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/112132/newey-odmietol-ferrari-hned-trikrat-do-urcitej-miery-to-lutujem-priznava
1 Like

@Hedgehog tak ale, proč si to nedotahl do konce takový přestup

deti su deti poznas to

on tam podla mna este pojde bude nove trio

Podla mna by spolupraca Newey - Ferrari vobec nemusela fungovat a Newey by mohol iba stratit a poskodit si meno. Je zname, ze Montezemollo ho vsetkymi silami lanaril pocas posobenia Alonsa vo Ferrari, ked mal Red Bull vitazne/polodominantne auto. Ked si predstavim, ze by do Ferrari prestupil, vyzeralo by to asi tak, ze taliani by mu len pozerali cez plece s tym, ze kedy nam uz teda postavis to dominantne auto? Presiel by rok, dva, tri, tlak by narastal a zrazu by za vsetko mohol Newey, ze sa mu to nepodarilo. V Red Bulle ma svoje prostredie postavene okolo seba, neverim, ze nieco take by mu vo Ferrari dovolili. Vyhorel by tam rovnako ako Vettel, ktory sa marne snazil talianov presvedsit na nieco, co mu nepreslo.

1 Like

Z článku mám viac pocit, že Newey “lutuje” nespoluprácu s Nandom a Hamiltonom ako to, že nemohol byť vo Ferrari.

1 Like

ja som to este necital :smiley:

„Myšlienke mať výskumné a dizajnerské centrum, ktoré je sústredené na úplne inom mieste ako pretekový tím, jednoducho neverím

Jakoby to studio doma nemel.

V Taliansku by Newey kukal po babách na pláži a nič by nenakreslil, lebo by sa nevedel sústrediť :upside_down_face:

Koľko razy si bol v Taliansku, tam by sa určite
viac venoval robote ako pozeraniu po babách, to si píš!

Píšem si, že Ťa angličanky berú viac ako talianky :wink:

1 Like

Pozri si na mape kde sa nachadza Maranello, tam plaze nie su.
Je skoda ze Adrian u cervenych nebol, som si viac nez isty, ze s nim by titul mali, tak ako kazda stajna ktorej Newey navrhoval auta.

Dneska si tu nemozes ani spravit srandu explo :grinning:

1 Like

Presne :slightly_smiling_face: Človek pridá niečo na odľahčenie všedného dňa a hneď dostane dva komenty poňaté s patričnou vážnosťou.

Aha tak ty mas asi klapky na ociach ked mas este cas si robit srandu ……

(Sarcasm)

1 Like

Už budem radšej obozretný, aby som na to nedoplatil, lebo koľko smiechu, toľko plaču :slightly_smiling_face:

1 Like

nezavdacis sa nikdy :smiley:

Evidentne nema Ferrari dobre reference mimo sve pusobiste.

Ale to, ze s Ferrari jednal Newey jen naoko a z frustrace kdyz se nedarilo, to je dost ponizujici a nemelo by se o tom verejne mluvit…

…divim se, ze za to tady nic nesliznul…:sneezing_face:

Půjde, ale do divize Le Mans

tvl mi pride ze tam skoncia vsetci z Ferrari s Leclercom na cele niekedy :smiley:

Někdy? 2026 a Max tam půjde taky