Newey o zákutiach rozpočtového stropu: Už si nemôžeme dovoliť najlepších inžinierov | Magazín F1 - F1online.sk

Zavedenie rozpočtového stropu má svoje nesporné výhody, ale tímy postupne začínajú pociťovať aj negatíva, ktoré sú s ním spojené. Technický riaditeľ Red Bullu Adrian Newey konštatuje, že Formula 1 si už napríklad nemôže vyberať spomedzi tých najlepších inžinierov na svete. Musí si vystačiť s tými, na ktorých má peniaze.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/150263/newey-o-zakutiach-rozpoctoveho-stropu-uz-si-nemozeme-dovolit-najlepsich-inzinierov

Rozpočtový strop je přece pecka.
Koukněte jak Haasy a spol. bojují o tituly a pódia.

Zrušit stropy, zrušit nesmyslné kontroly účetnictví. Dát lidi a energii do kontroly vozů a do kontroly dodržování pravidel.

FIA chce dělat všechno a nedělá nic.

5 Likes

No, zejména z loňska na letošek, konvergence těžce selhala :roll_eyes:

1 Like

Mezi top5 a ostatními je 1s rozdíl.

Pokud nikdo neodstoupí, tak není šance se vlastní silou dostat do top10. V třetím roce pravidel!!! Kdy dle keců už měly ty chvostový týmy bojovat o pódia. :grin::grin::grin:

1 Like

Není to moc k smíchu :disappointed:

1 Like

Jo jo, rozpoctovej strop je super. Zmrazeni vyvoje motoru strasne teamum pomaha, Alpin by mohl povidat. Vsechny ty zetony a podobne, to je presne to co potrebujete na dohnani naskoku pred sebou.

Ferrari ma problem dohnat RBR a to na ne zacal RBR ziskavat az v druhe pulce 2022, takze houby naskok a stejne to nedaj, jen proto ze to sice trefili celkem dobre, ale neco doladit to chtelo.

No a vysledek je, ze Ferrari a McLaren fakticky navrhujou auto na zaver roku 2023, AM se vraci na zacatek roku rok 2023 a ostatni vcetne Mercedesu maji auto na rok 2022 a ted vsichni vyvyjeji. Akorat RBR ma auto na pocatek roku 2024.

A pak tu cteme blbosti, jak je to o aute a ze pilot nedela nic. 2021 jasne ukazal jak je pilot v dnesni dobe dulezitej a myslim to i na Hamiltona v pozitivnim smyslu. Pak tu nejaky Boutsenove, ktery by to auto ani nerozjeli, pisou takovy blbosti.

2 Likes

rozpoctovy strop je super. len musi dozriet a odstranit sa tie sede zony a nastavit ho spravne. pomohlo to napr v nhl, pomaha aj tu. keby boli v redbule dvaja vyrovnani jazdci, tak by boli jake sezony.

Puffe, Ty anarchista !

Co víc, ta top 5 by byla nekazit to Alonso seřazena v PJ postupně podle týmů. :grin:

celkom si to trafil :+1:

rozpočtovy strom pa zmysel v momete kedy šeci maju rovnake vybavenie a rovnake auta pak rozpočtovy strop vam môže udržať sily pomerne vyrovnane ale inak vam to iba rostiahne medzeru vo vikonosti jednotlivyh timov zoberme si taky wiliems nema šancu dobehnuť top timy ked bude mať stejny rozpočet sal wiliem pred zopar mesiacmy povedal že ma zastarale vybavenie čiže potrebuje investovať len že vdaka stropu nemôže to same ma alpine ktory ma slaby motor on by možno aj chel dobehnuť tu stratu ale ako ked mate omedzeni vyvoj plus mate rozpočtovy strop dalej ako že maju menšie timy konkurovať ked si nemožu dovoliť zaplatiť lepši inžinierov taky Newey ma super plat ak by ho chel najať iny tim tak musi mu ponuknuť viac čo je problem lebo už zase mate tu rozpočtovy strop nehovoriac otom že timy nemožu riskovať exsperimetovanie je prakticky nemožne vy nemožte zbitočne minať peniaze na nejaky odvažny dizajn kridla ked neviete či to bude fungovať preto rozpočtovy strop je hluposť jednak to nema ten učinok tim že pole je vyrovnanejšie a čo je horšie ma to pomerne dosť nežiaduce veci