Priznám sa, že Drive to Survive som vydržal sledovať kedysi pol epizódy prvej časti ešte dakedy v 2018. A odvtedy som to nezapol.
Neviem posúdiť do akej miery je ten seriál efektívny na popularizáciu medzi bežnými fanúšikmi - aj keď IMDB udáva veľmi pozitívne hodnotenia. Ale môj dojem z toho bol, že človek čo o F1 niečo vie to musí pozerať s určitým sebazaprením, aby odfiltroval ten zbytočný nános dramatizácie (a potom si možno vychutná detaily, ktoré tam uvidí), ale ja osobne na to sebazaprenie nemám a preto to nesledujem.
V každom prípade evidentne aj tu tlačí Liberty F1 niekam, kde nepatrí. Aspoň v súčasnej podobe. Viackrát som sa aj tu vyjadril, že a priori nie som hneď proti tomu F1 trochu amerikanizovať, ale toto je snaha urobiť to “od náteru” a logicky potom sú reakcie, aké sú.
To už by mali možno väčší úspech, ak by rovno najali hercov a urobili to ako hraný seriál s kulisami.
Ak chce niekto referenciu toho ako by podľa mňa mala vyzerať dokumentačno-filmová produkcia so snahou zapáčiť sa fanúšikom, z americkej proveniencie, tak vrelo odporúčam produkciu NFL Films - napr. rozbor takého Super Bowl 53. Na to sa videá oficiálneho kanála F1 a neustále “10 moments of brilliance” a “5 surprise moments” ešte zďaleka nechytajú a možno do niečoho takého by aj samotní jazdci išli radšej.
Toľko za mňa.