Nerozhodný Wolff: Prestavba tímu je možno príležitosť pre mladého jazdca | Magazín F1 - F1online.sk

Tota Wolffa a Carlosa Sainza čaká v Číne poriadne náročný víkend. Nejde len o náročnosť a výzvu pri návrate do Šanghaja po päťročnej prestávke, ale tiež tu máme najnovšie dianie na jazdeckom trhu. Minulý týždeň prišli talianske zdroje s informáciou, že Carlos Sainz sa dohodol s Mercedesom. Túto informáciu však nemáme potvrdenú oficiálne a britské zdroje po krátkom váhaní nenadviazali na talianskych kolegov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/150144/nerozhodny-wolff-prestavba-timu-je-mozno-prilezitost-pre-mladeho-jazdca

Chápem Totovu dilemu. Ak by boli v platnosti súčasné pravidlá ešte 3-4 roky, tak nepochybujem, že posadí Kimiho ku Georgovi… Na druhej strane je ale dosť možné, že v roku 2026 bude rozloženie síl také, že Mercedes bude bojovať o titul. V takomto prípade bude dosť limitujúce mať popri Russellovi mladučkého nevyzretého Kimiho. Áno, môže ísť aj o generačný talent, ale tak ako aj ostatní, aj on potrebuje čas… Spomeňme si práve na Russella, ktorý ešte doteraz urobí sem tam nejakú hrubšiu chybu, rovnako Piastri potrebuje ešte trocha času… a to nehovoríme o Maxovi… tomu takisto trvalo pár sezón kým dozrel… z tohto pohľadu vsádzam na Carlosa… ale uvidíme…

2 Likes

:grin:

Takže to nebyla tutovka s tím Sainzem? :open_mouth: :thinking: Tak příběh pokračuje, nevadí, taky mi přišlo divné že to nějak zamrzlo. Já bych radil toho Sainze, Antonelli stejně nebude připravený na Mercedes.

1 Like

prekvapive co, treba brat vazne kazdy nadpis no :smiley:

Právě, zajímavé jak tvrzení médií některým najednou nevadilo, však?! :grin:

A naopak zase druhí sa toho chytajú a obratene :joy:

Vsak?! :yawning_face::joy:

1 Like

Mě nepřišlo, já tomu popravdě věřil taky, i když jsem připouštěl že je to jen spekulace. Čekal jsem že to začnou potvrzovat věrohodnější média, jenže se to nestalo. Prostě tady se jen ukázala faleš druhé strany v plné parádě, kdy ochota bavit se o spekulaci byla najednou v pořádku :grin:

Mas to trocha pomylene mam taky pocit :joy:

3 Likes

V čem? Povídej. Ani to se nepřizná?! :grin:

Ach jo, už jsem to napsal dvakrát, zjevně je nutné opakovat se ještě jednou:

Že zpráva italských médií je spekulace nebo leak, víme. Oficiálně zatím nic ohlášeno nebylo.

Za druhé, ať už spekulace nebo leak, disponuje daleko vyšším stupněm pravděpodobnosti (nebo realističnosti, vyhovuje-li to víc takto) než fantazie AMuSu o přestupu Maxe Verstappena k Mercedesu od roku 2025. Důvody už pracně vypisovat nebudu, de facto je zná každý.

Za třetí připomenu kontext svého původního příspěvku, zpráva o Sainzovi v Mercedesu dále oslabila i tak vratkou tezi o probíhajícím jednání mezi Mercedesem a Verstappenem. A tento smysl je aktuálními poznámkami na téma jezdeckého složení Mercedesu v roce 2025 dokonce posílen. Naprosto evidentně totiž Toto Wolff nijak nenaznačuje, že má v záloze přestupovou bombu. Čili řeší, pokud řeší a opravdu ještě nic nepodepsal - což je možné -, otázku, zda posadit do Mercedesu Antonelliho nebo ne.

Také je možné, že by nejraději na rok nebo dva podepsal Sainze (zkušenost) a Antonelliho nejdříve prohnal menším týmem typu Williams (tak se oťukávali i Verstappen s Leclercem, aniž by hned od začátku čelili výsostnému tlaku), ale někde se mu to zadrhlo (Williams se nejspíš rozhoduje samostatněji než někteří čekali).

Tak či onak, na potvrzení nebo vyvrácení zprávy italských médií je nutné si počkat - buď bude potvrzena, nebo vyvrácena (případně potvrzena s poznámkou, že smlouva byla podepsána až v době po publikaci článku). Ale s mírou pravděpodobnosti blížící se jistotě lze tvrdit, že Verstappen je mimo tuto přestupovou rovnici. Tečka.

BTW, pokud mi něco neuniklo, Wolff zprávu o podpisu smlouvy se Sainzem sice výslovně nepotvrdil, ale ani nedementoval.

4 Likes

AMuS nepsal že Max přestupuje do Mercedesu, jen že spory v RedBullu by až takto mohly vyústit a probíhají tam mezi Verstappenovci a Wolffem k jednání :slightly_smiling_face: Tak či onak, podpis Sainze v Mercedesu spekulace médií byla, jen vám to bylo v tomto případě jedno :wink:

BTW, pokud mi něco neuniklo, RedBull spekulace AMuSu sice výslovně nepotvrdil, ale ani nedementoval :face_with_hand_over_mouth: Ach ten dvojí metr.

Povedal som akurat. Pocul si? :flushed::joy:

1 Like

Ne, není tě slyšet. Zkus to napsat.

Celá ta spekulace AMuSu vycházela z nepravděpodobných a nedoložených premis, a to natolik, že ji nemělo smysl považovat ani za částečně opodstatněnou spekulaci.

Zpráva Corriere a Gazzetta se naopak drží v mezích faktů, a proto určité pravděpodobnosti. Mercedes má volnou sedačku, Sainz je naopak k dispozici. Pozici Antonelliho nelze považovat za tak silnou, aby se jevil jako ta jistější varianta. A mezi zavedenými jezdci má Sainz aktuálně nejsilnější pozici, navíc zájem o něj stupňuje Audi, takže toto okno nebude mít Wolff k dispozici příliš dlouho (Sainz nebude chtít příliš otálet, aby nakonec nedopadl tak, že nebude mít ani sedačku u Mercedesu, ani u Audi). Z tohoto hlediska jsem byl plně v právu označit informaci italských médií za podstatně realističtější než fantazie AMuSu, z kterých se neplní vůbec nic (i ten “rozvrat” v RB je spíše jen nafouknutá senzace, která zveličuje menší tenzi v týmu).

Red Bull navíc jasně deklaroval, že nebude naskakovat na každý blábol médií a speciálně se k němu vyjadřovat. Oproti tomu zpráva Corriere se týká běžné a faktografické záležitosti, nikoli bulvární senzace, takže “nedementováni” je tady akt jiné úrovně.

3 Likes

To že ty k tomu nemáš žádné info, což je logické že nemáš, tak to neznamená že oni to nepsali jako opodstatněnou spekulaci. Stejně tak Itaská média si to třeba nevycucala z prstu jen proto že já nevím jak k té informaci přišli. AMuS mám za důvěryhodné médium, ale není to podstatné. Článků tu kolem toho bylo dost, ten váš nesmyslný atak že lidi to jen tupě neoznačili za fake byl jen o vašich problémech.

Toč se ve svých jalových frázích ve snaze zalakovat svou naivitu dál, epistemologický rozdíl mezi oběma podáními jsem vysvětlil jasně.

1 Like

Já taky, sám vidíš že ty nevíš a nemůžeš vědět zda je ona spekulace pravdivá či nikoliv. Můžeš si myslet, ale na to aby jsi psal že je něco jen výcuc médií, na to ty prostě nemáš žádné průkazné informace. Takže zavrhnout médium šířící prokázané (byť zpětně) fake news je v poho, zatím nemůžeme vyloučit ani toho Sainze.

Chápeš vůbec smysl slova pravděpodobnost?!!!

Navíc si ve smyslu vlastního příspěvku dej facku za to, jak jsi tady skákal dva metry dvacet, že Red Bull se rozpadá a my, kteří jsme loni označovali Red Bull za obstojně stabilní tým, jsme si jen něco nalhávali. Protože potřebné info jsi evidentně neměl. Když už ordinuješ takto přehnaně striktní skepsi, pak se jí laskavě alespoň jednou v životě drž.

Tečka, víc už není třeba.

1 Like

O tom že v RedBullu byly problémy a nejspíše ještě nějaké jsou, ohledně Hornera a jeho kauzy a boji o moc, to beru za velice, ale velice pravděpoobné! Dnes jsem četl jak se k tomu vyjádřil Bernie že čas plyne a věci urovnává, a že Max už teda asi nikam nepůjde, ani Horner, ale že ten stav tam u Hornera přirovnal k druhé světové válce :grin: No ale ty si klidně mysli že se tam nic neudálo, máš na to plné právo, pane inteligentní :smile: Ty se chlapče drž toho že buď máš oficiální info nebo nemáš, a když nemáš, tak nemáš :face_with_hand_over_mouth:

Stačilo aby jsi napsal že nemáš.

Stay calm. Red Bull s vysokou pravděpodobností zůstane pohromadě (jen bez Jose) a Sainz dost možná za ten Mercedes příští rok jezdit bude.

1 Like