Fanúšikovia McLarenu v sobotu zažili azda prvý pozitívny moment sezóny. Oscar Piastri bol najmilším prekvapením kvalifikácie, keď na nie práve vydarenom monoposte MCL60 postúpil do tretej časti kvalifikácie, a do pretekov vyštartuje z výborného ôsmeho miesta.
Určite záblesk nádeje a tiež odpovedať všetkým všeznalým expertom, ktorí už po Bahrajne bezpečne vedeli, že McLaren je na absolútnom dne, Red Bull vyhrá všetky preteky sezóny atď., atď. A teraz vážnejšie, McLaren je stále extrémne ďaleko od svojich cieľov, ale auto jednoznačne nebude taká katastrofa a tento výsledok dokazuje, že je tam veľa potenciálu, ktorý McLaren len potrebuje odomknúť. Jazdecká dvojica je výborná, Stella kompetentný a skúsený človek, ide len o technickú stránku. Upgrade pre Baku bude kľúčový a ak by vyšiel, verím tomu, že McLaren sa môže dotiahnuť pomerne blízko za Aston Martin, Ferrari a Mercedes.
Ja by som to až tak ružovo nevidel, príde mi že aj Mclaren aj Alpin sa vytiahli viac kvôli špecifickej trati ako Džida je. Ja s vynášaním súdov ešte počkám.