Nemôžeme jazdiť s dvoma rozličnými autami, vypoklonkoval prosiaceho Péreza Red Bull | Magazín F1 - F1online.sk

O Sergiovi Pérezovi je známe, že na rozdiel od Maxa Verstappena holduje nedotáčavým monopostom. Aj z toho dôvodu je, obvykle, na začiatku sezóny, keď ešte autá nie sú natoľko vyladené, rýchlejší než po zbytok ročníka. Inak tomu nebolo ani v tomto roku, keď Mexičan po dobu niekoľkých pretekov stačil tempu novopečeného majstra sveta. Akonáhle však monopost RB19 prešiel „updateom“, 33-ročný jazdec začal za svojím mladším tímovým kolegom rapídne zaostávať. Z tohto dôvodu mal poprosiť vedenie tímu o nasadenie staršej špecifikácie, lenže Red Bull vraj túto žiadosť razantne zmietol zo stola.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/124529/nemozeme-jazdit-s-dvoma-rozlicnymi-autami-vypoklonkoval-prosiaceho-pereza-red-bull

tak a konspiratori nebudu mat co jest

1 Like

Jeste porad zbyva konspiracni teorie o Perezove aute na dalkovy ovladani…

3 Likes

Konšpirácie vždy budú…otázka je na koho je vyladrený monopost…každý vie na koho že…buď si zvykneš na nastavenia pre Maxa alebo môžeš ísť

monopost je vyrobeny tak aby bol najrychlejsi a je na pilotovi aby sa s nim naucil jazdit … nezvladol to ricciardo, nezvlada to perez. Nic ine v tom neni

8 Likes

a na koho by si to ty vyladil?

1 Like

Pri tom, ze po styroch VC bolo 2:2 vsetci zabudaju na Maxov technicky problem v Q v Saudskej Arabii, do ktoreho stracal Perez na neco cca 0,5s v treningoch aj Q1. Po starte z 15. miesta sa dotiahol na druhe a ku koncu preteku mal Max len velmi mierne lepsie tempo, ale na dotiahnutie sa to nestacilo.

V Azerbajdzane mal Perez mierne lepsi prvy stint, no v druhom stinte jazdili indeticky, kedze Max bol v 1-2 sekundach za Perezom od pit stopu. Treba vsak poznamenat, ze Perezovi Baku dlhodobo sedi a u Maxa zas nepatri k najoblubenejsim tratiam. V Bahrajne dostal Perez 11 sekund a v Australii sa vysypal v Q1 a v pretekoch tiez ziadna slava, co sa tyka predierania sa polom.

Takze nie, Perez nebol Maxovi vyrovnany ani v uvode sezony, len sa zisal zhoda nahod - v Saudskej mal Max technicky problem a Baku Perezovi sedi asi najviac a Maxovi velmi nie. Takze hoci to bolo 2:2, Perez mu nebol vyrovnany, akurat stracal menej. Skor by som to ale povedal tak, ze nie Perez stratil a spomalil, ale Max zrychlil odvtedy.

Keby Perez jazdi s autom z uvodu sezony, tak dostava rovnaky naklad, ak nie aj vacsi, pretoze v uvode sezony im bolo Ferrari ovela blizsie, najma v quali. Od upgradov auta zacal RB dominovat aj v quali. Takze Perez by s autom z uvodu sezony bol teraz daleko za Ferrari (nepredpokladam, ze ich vylepsenia spomalili).

6 Likes

tiez si myslim, ze so startou specifikaciou by sa sice Perezovi jazdilo asi lepsie, ale rychlejsi by nebol, pretoze ta starsia specifikacia je pomalsia. Ostatne preto prisli s novou, aby zrychlili.

5 Likes

Prečo by nemohol mať Perez nastavenie pre seba keď stým bol spokojny

upravil by som to na Zvyknes si na nastavenia aby auto bolo najrychlejsie … to ze to je Max, kto z toho tazi maximum je v tomto nepodstatne … co keby Leclerc z toho vyzmykal viac jak Max? alebo hamilton alebo ktokolvek … to neni o pilotovi, o to mi ide celu dobu

pretoze by zaostaval asi este viac, vid @Jos_Verstappen komentar

1 Like

Ved moze mat nastavenie podla seba, v tom mu nikto nebrani, problem je ked s tym vlastnym nastavenim je este pomalsi. Tu sa hovori o starsej specifikacii auta nie o nastaveni. Tu teda mat nemoze.

Takže se to konečně potvrdilo.
Checo chtěl jít vlastní cestou ale bylo mu to zakázáno, protože je jednodušší ovládat něčí auto, když víš kde a jak. :slightly_smiling_face:

1 Like

checo chcel staru specifikaciu lebo ju vedel riadit

vlastnou cestou nastavenia chcel ist napr Gasly pohanany porazenim Verstappena, vieme jak to dopadlo

Naopak, RB tu teorii teď potvrdil a vyraceči nebudou mít co žrát a kde spát

Třeba jo, třeba ne.

tak mi to prosim vysvetli jak malemu decku lebo mi zjavne unika vasa pointa

myslim to vazne, osviette ma

ja zijem zadarmo v Bobovej hlave, ja som v pohode :smiley:

2 Likes

ale ved to je od zaciatku F1 zakon dzungle. Checo je v F1 dost dlho na to, aby to vedel.

Uz nech prestane to vylievanie do medii, je to otrasne, nudne, a fraska.

A je to :slightly_smiling_face:

Já jsem slyšel, že Pérez musí pit jenom vodu, ale Maxovi čepujou Redbull.
Navíc prý Pérez má o 5 kg těžší helmu, něco jako Alonso, protože mají velkou hlavu…

5 Likes