Nechodí na stretnutia a neodpovedá na maily. Newey investuje všetko do vývoja “rýchleho auta” | Magazín F1 - F1online.sk

Keď sa tímu podarí uloviť takú veľkú rybu, akou je Adrian Newey medzi inžiniermi vo Formule 1, treba spraviť maximum pre to, aby mohol využiť svojho kreatívneho ducha. Šéf tímu Andy Cowell si to veľmi dobre uvedomuje, a tak legendárnemu inžinierovi necháva prakticky voľnú ruku.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/196865/nechodi-na-stretnutia-a-neodpoveda-na-maily-newey-investuje-vsetko-do-vyvoja-rychleho-auta

Fandime a Fernandovi prajem aby dostal pod ruku najrychlejsie auto.
Nech sa rozluci 3 titulom, ktory mu usiel o par bodov 3x.
Toto je môj sukromny titulovy rebrík podla “zásluh”
1986 - Mansell
1989 - Senna
1990 - Prost
1994 - Hill
1998 - Schumacher
2003 - Raikkonen
2008 - Massa
2010 - Alonso
2012 - Alonso
2018 - Vettel
2024 - Norris

1 Like

A věříte že Honda zvládne hned od začátku vyrobit konkurence schopný motor ?

Massa by bol asi najslabší MS v histórii, tromfol by aj Jacquesa.
2005 Raikkonen
2018 na to Vettel nemal ani techniku ani psychiku
2024 mal Norris najrýchlejší monopost 3/4 sezóny a vlastnými chybami a chybami tímu titul nezískali, to si teda zaslúžil na 100% Max

1 Like

Čím viac tímov bude bojovať na čele, tým lepšie. Nech sa im darí a 2026 bude super.

Akože Norris si podľa teba zaslúžil titul v 2024 alebo ako to máme chápať? :sweat_smile:

Lebo nechápem, čo tento tvoj súkromný titulový rebrík znamená.

1 Like

Jemu jen vadí, když jeden pilot vyhrává víc let po sobě. Je dobrej :grin:

Ano tak.
Sak o nic nejde, je to len moj nazor nic viac.

To si ho vic zaslouzil u Hulk za to jak vysoko tahal Haas v kvaldach.

Já ano. Honda elektrocentrály umí.

Tam treba ale podotknut, ze RB mal najrychlejsi monopost na zaciatku sezony, Ver nemal supera v Q, ani v zavide. Ked sa dostal McL na vrchol, Norris mal za superov vlastny tim, aj timoveho kolegu. A plus sa do bojov prihlasilo aj ferrari cize Norris rozhodne nemal dominantny monopost na to bodovat iba sam. Ku koncu sezony sa uz RB vratil na vrchol a bojoval skor s ferrari, ako s McLarenmi… Takze je nefer napisat, ze mal Lando vacsinu sezony vyhodu, ked ju nemal ani len polovicu.

Nesúhlasím s tvojím názorom ale akceptujem ho. V mojich očiach to boli hlavne chyby Landa na štartoch a v kvalifikáciach, v čase kedy ten monopost bol určite top, kde nepretavili svoju rýchlosť do výsledkov. EU časť sezóny mohol pokojne povyhrávať väčšinu pretekov. V Brazílii to tiež zahodili. Potom sa začali zbabelo vyhovárať, že na WDC necielia ale v monoposte rýchlosť určite bola

Vidno to bolo hlavne na tom… ze ANO Lando pokazil par startov, nebol zvyknuty startovat z PP ale ak by na to monopost mal, nebol by problem dostat sa na prve miesto aj z 10teho. Hamilton to hravo dokazal aj z horsich pozicii a tak isto Verstapen.
Takze tam vidno dominanciu. Norris ked sa prepadol po starte vela krat dotiahol ale chybali mu uz ku koncu kola… Ak by ten monopost bol tak silny, stihol by to v prvych 10kolach.

Počkaj ale tak ja som nehovoril o dominantnom monoposte, aký mal 8 rokov Mercedes. Ja som len napísal, že mali najrýchlejší monopost, to automaticky neznamená, že bol o sekundu na kolo pred všetkými ale o nejakú tú desatinku určite

Hezky napsáno. V některých případech dávám zasluhovým titulům i větší váhu!

Ja ti tvoj nazor neberiem, len nechapem ako moze niekto tvrdit o 2024, ze si titul zasluzil Norris. Mal najlepsie auto a na titul stratil cez 60 bodov a porobil tolko chyb ako malokto v tej sezone.

Bez debaty bol najlepsim pilotom sezony Verstappen a cisto podla zasluh bol pred Norrisom urcite aj Leclerc a mozno aj Russell, Alonso a Gasly.

Si asi prvy s nazorom, ze 2024 si nezasluzil titul Max. :slight_smile:

Ostatne rocniky su aspon diskutabilne.

1 Like

VER ziskal lonsky titul v prvni tretine sezony, v aute nelegalniho typu, to vsichni vi, neni treba to furt vypisovat.

1 Like

A ty ako vies, ze nejazdil 50-60 kol nad limit toho monopostu ? A aj napriek tomu mu nakladaju, lebo nepredbehol, ci bol predbehnuty Verstapenom…
Ako ty vies ci Ver nemal o 2desatiny rychlejsi monopost a len vdaka tomu vyhral ?
Toto sa tu stale omiela dookola… McL ma top monopost a vzdy ked neni double tak to pobabrali.
A Ver ked neskonci 1-2 tak sa nic nedeje, nema na to monopost. Ale ked vyhra, zase podal nadludsky vykon.

Ver si nezaslusil titul za 21, nie to este za 24. Tak tu zase nebasni o tom, ze je prvy s tym nazorom. Norris si ten titul rozhodne zasluzil viac. jazdil cisto, nie ako Ver neustale robil vypady svojim monopostom do suepra aj za cenu vypadnutia. Tak ako celu sezonu 21.

Podla Josa, mal McL narvch tristvrte sezony a Ver vyhral s tretim ak nie stvrtym najrychlejsim monopostom :smiley: To len aby este viac podciarkol jeho genialitu. Nestaci ze mu tim dodava dvojky ktoreho nikdy neohrozia a keby aj ano, nemaju na to monopost. :smiley:

1 Like