Nečakané správy z Williamsu! Tím opúšťa šéf i technický riaditeľ | Magazín F1 - F1online.sk

Jak dlouho se nesmí pracovat od konce angažmá? Rok? Půl roku?
Bude Ferrari půl roku bez šéfa?

I když si kluci určitě poradí. Jsou to šikulové.

Binotto pol roka, Vasseur moze odist do Ferrari vraj ihned. Ak Williamsovci odchadzaju do Sauberu aby stavali zaklady pre Audi tak im dovolenka nijako neublizi.

Tak Capitovi to vyhovuje… krásně si odpočine a mezitím začne čistka Sauberu.

Spíš jak to bude s Ferrari.
Možná motory zdarma za to, že začne hned.
To by šlo.

Tazko povedat ako to tam mali zorganizovane. Cast biznisu plati Stelantis a boli/su tam nadstandardne vztahy.

Aspoň že vydržal dlhšie ako v McLarene…

zaujimave, ze vsetci tu akosi predpokladate, ze odisli na vlastnu ziadost a pritom rovnako pravdepodobne je, ze boli odvolani lebo vykonnost timu pod ich vedenim sa nijako nezlepsovala

ale to sa skor ci neskor dozvieme, lebo ak odisli na vlastnu ziadost tak minimalne pol rocna dovolenka ich caka a az potom mozu ist do ineho timu.

ja ako fanusik williamsu rozhodne za nimi smutit nebudem, capito mi vobec nesadol, hlavne tie jeho reci o tom ako je williams super financne zabezpeceny a ako nehladaju sponzorov, ako nemusia najimat platicov a pritom realita bola uplne ina, williams na tom financne rozhodne nebol najlepsie a williams platicov vyhladaval, lebo platicom bol aj albon aj ked nakoniec sa ukazal ako povedzme nie najhorsia volba, ale faktom je, ze ho zobrali preto, ze do timu doniesol velky balik penazi

a a ten fx, asi tiez nebude ziadna bomba ked postavil auto ake postavil. ono je velky rozdiel byt technickym sefom v relly a technickym sefom v f1

Sauber potvrdil, ze Vasseur konci. A media pisu, ze na jeho miesto ma ist Seidl… Co je pre mna sok, ze by z McLarenu odisiel.

Ale zasa… Seidl je milacikom koncernu za jeho uspechy s Porsche. Chapem, preco ho chcu pri vstupe Audi do f1.

Uz sa potvrdil aj Vasseur vo Ferrari. Tuto zimu mame akcnejsi trh so sefmi teamov namiesto jazdeckeho trhu

I když by je vykopli tak můžou skončit v jiném týmu.

mozu. tvrdil som ze nie? ja len hovorim, ze vsetci akosi predpokladaju, ze odisli na vlastnu ziadost co vobec nemusi byt pravda ale ak odisli na vlastnu ziadost tak je velka pravdepodobnost, ze si budu musiet dat pol rocnu dovolenku

Ako fanúšik Williamsu by si mal vedieť že to bolo na vlastnú žiadosť.

V tom vyjadrení sa to docitas

ja to nevidím , že na vlastnú žiadosť " ale ani to nevylučujem, ibaže v tomto článku to naozaj konkrétne nie je a ani len zmienka, je tam o neskoršom odchode do dôchodku ale o tom že prečo tam nie je ani fňuk

ja to nesledujem 24/7 :slight_smile: a ked som to pisal tak sa to nikde nepisalo ako to je alebo aspon ja som to nezachytil

a ked uz tvrdis ze na vlastnu ziadost, tak ake dovody uviedli, ze chceli odist obaja a naraz?

Capita prý přemluvili aby nešel do důchodu a pracoval pro Williams. Jestli je to skutečně pravda se asi nedozvíme.

ale tak asi sucastou toho prehovaranie vtedy bolo, ze tam zostane dlhsie ako 2 roky
naco by zacali budovat tim s clovekom ktory by sa im neupisal na dlhsie obdobie?

ja tam to prehovaranie o neodchode do dochodku vnimam ako take klasicke novinarske natahovanie clanku a pritom to nema nic spolocne s dnesnym odchodom, lenze to sposobi zmatenost ludi

navyse problem je aj to, ze konci nie len capito ale aj ten fx(ktoreho som ja pocas sezony prakticky ani nezaregistroval :slight_smile: ) a to je trochu zvlastne na to aby aj ten druhy odchadzal len preto, ze capito sa rozhodol pre dochodok
mne to skor vychadza na to, ze majitelia vyvodili zodpovednost a kedze capito dotiahol fx-ka z nie f1 prostredia a stavil na neho cely tim, tak sa porucali obaja

Řekněme, že Williams v novém hávu odvádí stejné výsledky jako by ho řídila Claire i nadále.
Myslím, že je to dostatečný důvod pro změny.

no tak claire prebrala tim od wolffika s totalne mizernym autom, nabrala ludi a za rok postavili 2-3 najlepsie auto, 2x s nim skoncila na 3.mieste(mohli aj vyssie ak by nerobili tolko chyb pre strategii) a 2x na 5.mieste
potom najala jedneho z udajne najlepsich technickych sefov v padocku a ten priviedol ten tim svojimi rozhodnutiami defacto k bankrotu a nutnosti jeho predaja

fakt by bolo treba trochu sudnosti od niektorych pri posudzovani to ako claire viedla ten tim. som zazil aj take diskusie kde nemenovany diskuter s nemeckym nickom :slight_smile: bol najvacsi kritik claire za jej vedenie a pritom ani len netusil kedy ona prebrala vedenie timu a bol v tom, ze ona ho prebrala na vyslni(prve 4 roky turbo ery) a doviedla do upadku
capito je horsi ako claire, co vlastne s tym timom dokazal? nic, nepohol sa z miesta a pritom podla jeho vlastnych reci ma penazi tolko ako potrebuje, nepotrebuje hladat sponzorov lebo ich ma dost :slight_smile: ale vysledky su rovnako mizerne
claire mala 4 velmi uspesne roky, capito 2 velmi mizerne a pritom kludne mohol zopakovat to co sa podarilo claire v 2014, proste odpisat sezonu, najat spravnych ludi ako to urobila claire a do novych pravidiel vstupit na spici a vyuzit to kym velke timy ktorym ten prechod nevyjde nenapravia chyby a nevratia sa na svoje stare pozicie
no len capito sa zda, ze uprednostnil minulu sezonu kedy vdaka tomu, ze dva timy(a nie len oni) tu sezonu odpisali tak mal aj s mizernym autom sancu skoncit treti od konca a vysledok sme videli tuto sezonu

capito mal pritom ovela lahsiu ulohu ako claire, ta sa nemohla ani len v najmensom spolahnut na to, ze co nedostane od bernieho a od sponzorov to jej dorovna majitel, lebo v tom case williams nemal majitelov ktori by len tak vybrali z vrecka par desiatok milionov ak by chybali

2 Likes

a inak udajne z williamsu odchadza/bol odideny aj sef aerodynamiky david wheater a aj par dalsich ludi zodpovednych za vykon auta(mena tam neboli konkretizovane)

toto asi vylucuje to, ze tie odchody capita a fx boli na vlastnu ziadost, tam uz asi dorilton pripadne skutocny majitel williamsu buchol po stole a ti co mali na starosti vykon auta sa museli porucat lebo idu take spravy, ze williams sa s novym autom akosi vykonnoste nezlepsuje a dalsia sezonu bude “prechodna”

1 Like

No jó, Paddy Hrubec je kapitola sama o sobě.

Co taky očekávat od ajťáka. Aktívní podvozek ale svého času dotáhl k dokonalosti.
Tam ten jeden vyštěkává na Williams kvůli mě. Taková odměna na mé pohledy na jeho andílka.
Poslední úspěchy Williamsu byly díky vedení i penězům Tota Wolffa. Měl to být on kdo povede Williams k lepším zítřkům, ale emigroval k Mercedesu ve kterém viděl větší perspektívu. Nemýlil se.
Bez vedení sira jeho firmy začaly skomírat a tak se prodávaly. Peníze ale šly do Williamsu a přesto to nestačilo. Holt nahradit Sira bylo těžké nahradit. A vidíme to dodnes.

Snad se tenhle tým zachrání a má tajná tužba je, aby skončil v rukou Andrettiho.

To neviem ale v oficiálnom stanovisku píše že odchádzajú na vlastnú žiadosť.