Nečakali sme, že všetci zastavia, priznal Stella | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren v tejto sezóne neraz pôsobil dojmom, akoby ani nechcel získať titul. Samozrejme, že chce, ale chyby a rozhodnutia nielen jazdcov, ale aj boxového múra vrátili do hry Maxa Verstappena. Ten má v druhej polovici sezóny fantastickú formu. Možno nemá najrýchlejšie auto, ale je pripravený využiť každé zaváhanie súperov. McLaren si v Abú Zabí jednoducho nemôže dovoliť ďalšie zbytočné chyby.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222061/necakali-sme-ze-vsetci-zastavia-priznal-stella

Tento tyzden zrazu ma cas poskytovat aj rozhovory? Sranda, ja by som cakal, ze bude aj s Brownom na koberceku u majitelov McLarenu a budu spolu vysvetlovat, ako je mozne, ze s takymto autom ten team este pred poslednym zavodom nema isty titul. Auto drvivu vacsinu sezony dominantne/najrychlejsie a nakoniec budu radi ak to vobec dobojuju do vitazneho konca, za mna totalne zlyhanie vedenia teamu

3 Likes

https://www.facebook.com/share/r/194TpCKCVQ/
(Lando)

Všetko je ok :smiling_face_with_tear:

(Oscar)

Juhú 2.miesto :upside_down_face:

Kdo jsem ja, ale to ze do boxu musi vsichni a hned dvakrat bylo jasny uz pred startem, snad se nepletu.

Rikam narovinu, piloti odvedli svoji praci, zbyva jeste jeden zavod, pokud se z tohoto nepromeneneho matchballu piloti dokazou otrepat ok jedeme dal, jestli letos projedou jezdecky titul pujde to za vedenim, tohle je dost mimo. V jednoduchosti je sila, ale propracovat se k ni, to je ten klic, to je to umeni.

Na zaver zamysleni, mozna ze letos je tezsi fandit Mclarenu nez Ferrari, jeste ze nejsem skalni fanousek zadneho tymu.

Bachorky,bachorky a bachorky.
Je nepredstavitelne,aby tim na predpretekovej analyze neprebral vsetky mozne eventuality vyvoja pretekov. Vzdy a vsetci to robia.
Jedna z eventualit bola, ze pri povinnej dvojzastavkovej strategii s max 25 kolovym stintom v 57 kolovych pretekoch vyjde SC v 7.kole, tak je najlogickejsie riesenie, aby obaja piloti timu isli na povinnu 1.zastavku. Tu nie je o com a na 100% to navrhovali aj pocitacove simulacie. Bachorky tohto pana jasne ukazuju, ze klame a zastiera nieco. Ze co, to kazdy tusi.

1 Like

Ja to netusim, co by to melo byt?

Pokud bychom povolali oba jezdce, Lando mohl při dvojité zastávce ztratit čas

…jak jednoduchá pravda to jest. Prostě další poleno od McLarenu pro Piastriho schované v jejich letošním “férovém” a rozhodně jednostranném přístupu k jezdcům :-1:

Vsadil bych boty na to že kdyby byl ve vedení Norris, jeli by do PITu, klidně jen s ním a přišli by s jinou verzí jejich férové pohádky jménem Papaya.

5 Likes

Amaterizmus, čo predviedli a aj tento rozhovor. Sa čudujem aj Oscarovi a Landovi, že sú takí pokojní

1 Like

Plne s tebou súhlasím, na toto nám úplne rovnaký názor. Ak by bol vpredu Noris tak určite zastavia hned a piastri by čakal ako Russel , alebo by ho zase utopili a vyhovárali sa. Tak radšej obetovali body len aby Piastri neznížil stratu na Norisa. Som zvedavý čo vypotí Brown, alebo radšej bude možno ticho, uvidíme.

3 Likes

Zak to dobre povedal. Presne mindset víťazov. Radšej nech vyhrá Max. Norris a Piastri si nemôžu nič závidieť

2 Likes

V rámci “Papaya” již existuje slušný letošní seznam kdy je kupodivu ve všech těchto rozhodnutí stavěn do polohy nevýhodný Piastri. Někdo v tom vidí konspiraci, někdo náhodu, a někdo dokonce paritu. Ne slova by to měla rozhodovat, kde jsou plný ideálů, ale činy, kdy polena pro Piastriho míří přímo na jeho holeně.

1 Like

Já si teda myslím, že tu hrály opět zásadní roli “papaya rules” a děsný strach Zacka, aby to nevypadalo, že někoho upřednostňují… Kdyby udělali “dvojzastávku”, tak by Lando nutně něco ztratil, byli si dost blízko a riziko, že ho někdo v boxech přeskočí, tu bylo. Kdyby strategii rozdělili, tak by po závodě ožily spekulace na 100%, ať by bylo pořadí jakékoli.
Neříkám, že se rozhodli zůstat venku výhradně z tohoto důvodů, ale jsem si hodně jistý, že tak minimálně 50% to v jejich rozhodování udělalo…

Však papay v Monze. Úplne istá situácia ale vtedy Lando benefitoval.

… kde letos z papayi Lando vůči Piastrimu nebenefitoval.

Včera. Ale tak to zarezali obdidvoch.

Ak uz, tak hlavne poskodili Norrisa… Piastri bol prvy… a ako prvy presiel okolo boxov, takze nemal ako vediet co spravia ostatni… no Norris siel treti… s nim mohli reagovat na Verstappena… no nespravili to… lebo nechceli poskodit Piastriho.

1 Like

Není to stejný ne? Nebo to nejste schopni vidět, že Piastri na to doplatil nejvíc? Že na Landa měl stáhnout více bodů? Ne? S Landem aby vyhráli klidně strategicky podrazili Piastriho, zcela bez výčitek. Tady Piastri nejede do boxů z první pozici při SC otevírajíc okno pro nutné 2 pitstopy, a zmiňují že Lando mohl doplatit na dvojí pitstop? :smile: Mě jsou s jejich tendenčním myšlením už nějakou dobu pro srandu. A fascinuje mě jak tu tendenci někteří nejsou schopni vidět, byť vidět to po svým má každý plný právo :slightly_smiling_face:

5 Likes

Ale kde… Priblizil sa Verstappen, nie Piastri. V kazdom inom scenari by sa priblizil Piastri. Piastri je ten, co tuto VC stratil suverenne najviac. A je to skoda, lebo odjazdil super vikend, zarezali ho.

O dalsom kopanci do psychiky sa ani nemusime bavit.

Smola, ale najviac si to zasluzi Verstappen svojou bojovnostou a minimom chyb. Za nim Piastri a az posledny je Norris.

4 Likes

Minuly vikend jazdcov zarezal vlastny team tym, ze im nespravne nastavil vysku auta. Vcera ked aj male decko vie, ze pocas SC sa menia gumy ich zarezali definitivne. Max aj Carlos sa so svojim timom po pretekoch vytesovali … Ja byt na mieste Oscara a Landa, pridem k laptopu stratega a sefa teamu, laptopy by som rozbil o podlahu a rozkopal by som im to tam. Takuto nehoraznost od vlastneho teamu to si nepamatam !!! Chudaci jazdci.

Myslis za ten prejazd trávou v Mexiku, za to si to zasluzi ?