Narazili sme na strop, priznáva Stella | Magazín F1 - F1online.sk

Kým v Rakúsku McLaren dominoval, v Silverstone píšeme iný príbeh. Papájoví sa v kvalifikácii museli skloniť pred Maxom Verstappenom, a veľmi blízko boli aj obe Ferrari i George Russell. Čo stojí za vyrovnaním poradia na špičke?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/206536/narazili-sme-na-strop-priznava-stella

No nevím, všichni ti co neuspěli tak měli žlutý poslední sektor. Takže rezervy tam ještě byly.

1 Like

Narazili ste na strop čo sa týka pilotov, nie auta. :slight_smile:

To auto malo stáť na PP, len by v ňom musel sedieť Verstappen.

V zavode se mistr sveta 2024 nechyta, je slabej.

Do kategórie “neuspel” patrí aj ten čo vyhral? Možno sa zmenili podmienny na trati a v poslednom sektore im to nejazdilo tak dobre ako v prvých pokusoch Q3.

1 Like

Prý když viděl jak je auto rychlé a jaký má náskok, tak poslední sektor jel na pohodu.

2 Likes

V prípade Norrisa, Piastriho a tuším aj Hamiltona tam boli v S3 viditeľné jazdecké chyby v posledných zákrutách.

V prípade Maxa to mohlo byť preto, že v poslednom pokuse viac zatlačiť v S1 a S2 a tým pádom mal v S3 už menej výkonnosti v gumách, lebo podľa onboardu tam chybu nespravil.

Nemyslím si, že to boli chyby. Skôr to vyplynulo z toho, že pneumatiky na konci tretieho sektoru dosluhovali.

1 Like

Tak Max měl náskok 0.276 po druhým sektoru. Ztratil něco ve 3 taky, ale předpokládám, že tu Jos bude psát o chybách ostatních (které mimochodem by nezměnily pořadí stejně)

2 Likes

Tak s tím rozdílem v top speedech by bylo dost zvláštní, kdyby Max neměl výhodu na Q

1 Like

Je to tak a nakoniec ak to niekto chce stavať to do roviny, že Verstappen je jediný, čo neurobí chybu to mu prinesie sklamania.

2 Likes

V prvých pokusoch ale tieto chyby nespravili. Piastri tam dostal evidentný šmyk.

Navyše Verstappen povedal, že keď videl aký má náskok po druhom sektore, tak tretí dal na istotu a išiel “zvoľna”. :slight_smile:

3 Likes

Ne Max ubral, i to potom rekl do vysilacky. Vedel jaky ma naskok a nechtel riskovat.

“Fialový, fialový, biely,” reportoval Christian Horner do vysielačky. Verstappen to hneď vysvetlil: “Chceš niečo vedieť? Videl som, koľko času získavam, videl som tie rozostupy! V poslednom sektore som šiel na to zľahka.”

“Bolo to lepšie ako fialový, fialový, odstúpenie,” podotkol jeho pretekový inžinier Gianpiero Lambiase a holandský šampión dodal: “Áno, všetci to poznáme.”

2 Likes

Prečo nie je na PP Tsunoda alebo Stroll?

Ten top speed ťa stojí čas v zákrutách ty šimpanzík.

Jenson Button počas silverstonského víkendu hodnotí dianie na trati s reportérmi Sky Sports a priznal, že úprimne nerozumie tomu, ako môže Max Verstappen prechádzať sekciou zákrut Maggots, Becketts s takou konfiguráciou auta na nízky prítlak.

3 Likes

Presne tak. Prvé zabezpečovacie pokusy na jazdených pneu a sú proste zabezpečovacie. To, že tretí sektor išiel Verstappen “zvoľna” mu podľa mňa vynieslo PP.

1 Like

Nemusíš tu dokazovat svoje neznalosti a neschopnost pracovat s datama. RBR celý regule od 2022 má excelentní výkonnost v nejrychlejších zatáčkách, tím, že si část ubrali a šli na top speed jim sice ubralo něco z této výkonnosti, ale měli stále dost k tomu, aby v nich byli výborní. Ono stačí, kdyby si začal používat trochu mozek. Každopádně otázka proč není na PP Tsunoda nebo Stroll, protože top speed ukazuje jenom to, jak nejsi schopný fungovat s daty :smiley:

1 Like

Zvolnil, neboli podle Josova standradu udělal chybu, protože netlačil do konce. Ajo počkat, takhle vypisuje na ostatní piloty, ne na Maxe

1 Like

Preto som napísal

Niekedy aj samotní piloti povedia, že keď o máličko zvoľnia tempo auto sa ukľudní a nakoniec majú lepší výsledok. V kvalifikácii sa všetko odohráva veľmi rýchlo. Rozhodujú najmenšie detaily. V každom prípade to bola krásna napínavá kvalifikácia.