Najväčšia slabina Red Bullu? Nerovnosti, odpovedal bez váhania Verstappen | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull RB19 vojde do dejín ako jeden z najdominantnejších monopostov všetkých čias, ak nie úplne najdominantnejší. Počas tých 22 veľkých cien, z ktorých vyhral 21, sme však videli aj jeho slabé stránky. Práve na tých chce Red Bull s Maxom Verstappenom pracovať aj počas zimnej prestávky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/139419/najvacsia-slabina-red-bullu-nerovnosti-odpovedal-bez-vahania-verstappen

Najvacsou slabinou Red Bullu je Perez. Zatial je Max tak dominantny, ze to nevadi, ale ak sa Ferrari priblizi, tak PK im moze kvoli tomu ujst.

Hm. Perez bol este vzdy velmi komfortne na druhom mieste v sampionate. Red Bull bez problemov ziskal pohar konstrukterov, aj v tomto a aj v minulom roku. Ja to vidim tak, ze Red Bull v sucasnosti nema ziadnu velku slabinu. Samozrejme, Perez je podstatne horsi jazdec ako Verstappen, ale kto uz je na Verstappenovej urovni? 2-3 ini jazdci, ktori maju vsetci zmluvy v inych timoch…nehovoriac o tom, ze nechapem, preco sa stale riesi iba Perez. Aj Russell tento rok stratil obrovsku porciu bodov na Hamiltona. Rovnako aj Piastri na Norrisa. Alonso zadupal Strolla este vyraznejsie, nez Verstappen Pereza. Vyrovnanejsiu dvojicu malo len Ferrari, ale aj tam treba prizmurit oko nad neskutocnou smolou, ktoru mal Leclerc. Dal by som v tomto kontexte do pozornosti zaciatok roka 2022 - vtedy, ked malo Ferrari top auto, tak Leclerc tiez Sainzovi kvalitne nakladal. Ja to vidim tak, ze Red Bull ziadny problem nema, minimalne ho urcite nema o nic vacsi, nez superi z inych timov. Ze maju timovu dvojku, ktora nestiha jazdcovi ako Verstappen nie je ziadna slabina.

4 Likes

Tak pesimisticky by som to nevidel. RB prvy raz obsadil prve dve miesta v sampionate, maju PK, u mna okej. Perez nikdy extra trieda nebol a Verstappenovi nestihal prakticky nikto koho skusili. Naco ho menit? Z prveho a druheho miesta v jednotlivcoch si mozu jedine pohorsit :blush:

Perez trpi, lebo nema spravnu mentalitu na zotrvanie v RB. Chce sa Verstappenovi vyrovnat a to jednoducho nedokaze a robi kraviny. Mal by sa sustredit na to, aby odviedol svoje maximum. To ma byt jeho ciel. Myslim, ze tento rok ho Horner a Markom nechali skusit si svoje limity v porovnani s Verstappenom, ak by bol boj o PK tesnejsi, zrovnaju ho a vysvetlia mu, ze ma nosit body a prestat robit kaskaderske kusky v snahe vyrovnat sa Vestappenovi

Odpoviem spolocne aj pre @raptor22.

Ak je otazka, co je najvacsia slabina RB, tak je jednoznacna odpoved Perez (kedze inu slabinu momentalne nemaju).

Ano, tuto sezonu to stacilo (vdaka monopostu, ktory nemal najmensiu konkurenciu), ale v sezone 2021 taky Bottas pomohol Hamiltonovi ovela viac ako Perez Verstappenovi a v sezone 2022 kym bolo Ferrari na urovni RB, tak Perez bol najslabsi zo stvorice Ver - Lec - Sai - Per. Preto pisem, ze ked sa Ferrari dotiahne, tak RB to s Perezom nemusi na pohar konstrukterov stacit. Nepotrebuju druheho top jazdca, staci im spolahliva dvojka akou bol Bottas - v pripade dominantneho auta spolahlivo vozit prevazne P2 (alebo aspon stabilne podium), v pripade vitazneho auta bojovat s dvojkami druhych timov a pomahat jednotke RB. To zial Perez nedokaze.

V druhej polke 2023 (po letnej pauze, teda od Holandska) ziskal Perez len dve podia, zatial co Max 9 vitazstiev. Neche sa mi to pocitat, ale viac bodov od letnej pauzy mozno nazbieral aj Norris, Leclerc a Hamilton.

Ano, chyby narobil aj Russell, ale Russell dokazal vozit umiestnenia, na ktore to auto malo (ked nerobil chyby). Naopak Perez nevedel casto postupit ani do Q3 a robil asi najviac jazdeckych chyb zo vsetkych a o sposobenych koliziach sa nemusime ani bavit. A ked uz aj mal vikend ako tak bez chyb, tak vacsinou nemal absolutne ziadne tempo.

No jo, ked to povies takto, najvacsia slabina RB ako teamu je asi Perez. Asi som kusok prejedeny tej prehnanej kritiky na Pereza, co tu v clankoch je plus Verstappena zaujimaju skor slabiny auta ako kolega :blush:

2 Likes

Verstappen hovoril o aute. Jeho Perez vobec nezaujima.

Tak k autu sa vyjadriť neviem, keďže som v ňom nesedel. :joy: Ja tiež nie som za prehnanú kritiku hocikoho, ale Pérez tomu ide naproti svojimi vyjadreniami.

Ide a robi to podla mna dost hlupo. Beriem, ze je tazke si priznat, ze niekto je nad jeho sily, tym padom strati motivaciu a nasledne vykon. Zvlast, ked polka Mexika je slepa a nevidi, ze na to nema a myslia si, ze v nom drieme majster sveta. Podla mna aj on sam vnutri vie, ze na Verstappena nema, ale zasa na plnu hubu nemoze povedat “nanho nemam”. Takto je nanho vyvijany tlak a z toho pramenia chyby. Chce sa od neho nemozne, ale on v tom verejnost podporuje velkohubymi vyjadreniami. Asi je tazke si len tak zmenit mindset, ale prenho by bolo najlepsie sustredit sa na seba a jazdit tak, aby si mohol povedat po kazdom zavode “odjazdil som svoje maximum” a nestarat sa o to, ze Verstappen skoncil pred nim. A po preteku povedat “Urobil som maximum, ale na Maxa to nestacilo, uvidime nabuduce”.Bolo by to dostojnejsie zavrsenie kariery(ktora uz nebude dlha), ako vyjadrenia ako ide na titul a kazdu chvilu nejaky amatersky kiks…

3 Likes

Presne to mam namysli. :slight_smile:

No som zvedavy ci po konci v RB po nom siahne iny tim alebo skonci uplne. Myslim si, ze pre nejaky stredopolovy tim moze mat zmysel, skusenosti z top timu ma a vie ich tam preniest, kedze videl ako funguju procesy, ludia, briefingy v top time atd. A v strede pola vzdy bol taky priemer, ziadna hanba. Akurat bude musiet akceptovat rapidne nizsi plat. :slight_smile:

S mexickymi peniazmi by mohol byt dobrou nahradou za nevyrazneho Zhoua k Bottasovi.

Ja to upravím, a myslím, že aj Jos bude súhlasiť = “Najväčšia slabina Red Bullu? Nerovnosti checkových výkonov, odpovedal bez váhanie Verstappen…” :smiley:

5 Likes

no vidis. bohvieake nerovnosti mal Max na mysli.

1 Like