Najhoršie auto a najhorší motor, hodnotí Alonso | Magazín F1 - F1online.sk

Fernandovi Alonsovi sa vôbec prvýkrát v celej dlhej kariére stalo, že v kvalifikácii obsadil posledné miesto bez toho, aby mal technické problémy či nestihol odjazdiť merané kolo. Miláčik domácich fanúšikov nemá po sobote veľa pozitívnych správ. Jeho hodnotenie techniky Aston Martinu je tvrdé.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/236138/najhorsie-auto-a-najhorsi-motor-hodnoti-alonso

Nakonec je Newey největší obětí (a spolupachatelem) svého přestupu k AM.

Tak o motoru a převodovce se ví od testů. Šasi mělo nějakou úroveň, ale logicky když AM jako jediný tým nepřinesl žádný vylepšení a ostatní týmy přinesly už X vylepšení včetně celého balíku, tak co jiného se dalo čekat?

Opravdu o všem rozhodne ten balík s novým motorem Hondy, potom se uvidí jestli AM má šanci budovat něco na 27 a 28 nebo je to dead úplně

1 lajk

Bolo to Neweymu treba? 2 roky mohol stavat auto okolo vlastneho motoru.

5 lajky

Samozřejmě že bylo. Však se podívej na Red Bull s nejlepším motorem.

1 lajk

Pre sezonou si tvrdil, ze Honda ma najlepsiu elektricku cast.

3 lajkov

Netvrdil jsem to jako fakt, psal jsem, že v to doufám. Já narozdíl od tebe navíc dokážu uznat, když se seknu. Zkus někdy vyspět

1 lajk

Motor evidentně. Auto těžko říct, ale asi to Newey přehnal. To se říkalo na začátku.
Nejlepší auto má Ferrari. Ztrácí 0,5s na motoru na RB, ale je o 0,3s před nimi.
Magic.

No tak šasi máš naprosto stejný jako bylo na testech, tak je jasný, že výkonnostně se nikam neposunulo

1 lajk

Je divný, že Aston nepřinesl nic.

Myslím si, že přestavují absolutně celý motor, a udělají kompletně nové šasi a prostě komplet nové auto. Jiné vysvětlení nemám. Ti snad od začátku roku nevyměnili absolutně nic.

1 lajk

Jo, tohle zjevně jde do kopru, když se na něm nedělá vůbec nic. Ani žádné pokusy, vývojové testy, směry, nic, prostě to odepsali.

1 lajk

Su v riti. Neverim, ze druhy pokus v style vsetko odznova dopadne lepsie. Ale mozno sa mylim.

Teda aby som sa opravil - horsie to uz byt nemoze, ale nemyslim si, ze to bude stacit.

No, taky mám bobky, taky.

No tak předělávají motor i převodovkovou skříň, to musí překopat polovinu šasi. Ale co z toho bude uvidíme, jakože i největší optimista by si neměl slibovat víc, než snížení ztráty tak o 10% max

Jakoby za mě to je blbost nevozit absolutně nic. Přeci musíš dělat nějaký vývoj, zkusit si věci, co funguje nefunguje. A minimálně by vypadali míň blbě.

Jakože z 3,5s budeš ztrácet 3,2? No, to nejsou hezké vyhlídky.

Na druhou stranu, když budeš něco vozit a pak to nemůžeš použít, když překopeš část šasi, tak vyhodíš část cost capu a vyvojovych hodin

Ferrari přineslo od začátku sezóny asi 30 výkonnostních upgradů.
Něco by donést mohli. :smiley:

To ako Newey spravil vsetko tak, zle ze sa nic neda vylepsit? ako uplne slepa ulicka?