Na Sky rozbehli reči o Hamiltonovom predčasnom konci: Musí pokračovať, hovorí Rosberg | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton má pred sebou podobné obdobie ako po skončení sezóny 2021. Vtedy sa po najväčšom sklamaní vo svojej kariére a možno aj najväčšej kontroverzii v novodobej histórii F1 vytratil z povrchu zemského a objavil sa až na oficiálnom predstavení nového monopostu Mercedesu. Po skončení tohto ročníka médiám povedal, že sa mu tak skoro niekto nedovolá.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222947/na-sky-rozbehli-reci-o-hamiltonovom-predcasnom-konci-musi-pokracovat-hovori-rosberg

V samotných pretekoch sme však opakovane videli záblesky geniality.

No upřímně, moc ne. Skončit by nejenom mohl, ale hlavně měl. Jak má jezdit šampion v důchodu ukazuje Fernando.

2 Likes

to je len zbozne zelanie jeho haterov, jasne, ze pokracovat bude ved len zacal, ma moznost budovat auto na nove pravidla na jeho styl, este len buduci rok to zacina, po dalsej sezone sa mozme bavit co dalej

2 Likes

Da tomu este jednu sezonu a uvidi, mozno mu sadne novy monopost, a aj keby nie, uz nemusi nikomu nic dokazovat

1 Like

Kdybys fandil Mclarenu nemel bys ted zachvaty vzteku, s Lexaurinem pomalu, neni to na kazdej den.

ak to buduci rok nebude dobre tak aspon takto

6 Likes

Jasne ze neskonci. Ale ak aj dalsie auto bude tragedia neodide len Hamilton ale aj Leclerc. Je to na hanbu ze Ferrari nevie desatrocia poskladat vitazny monopost. Neuspel tam ani Vetel ci Alonso. A doteraz ani Leclerc. Kde je chyba ?.. jaaaj Hamilton za vsetky tie roky moze… to on pravidelne zmanipuloval vyvoj Ferrari. :rofl: sa mi paci ako ho vsetci neznasaju a vsetko na neho hadzu. A on sa vozi a krasne zaraba na dochodok. A je tak stedry ze nechava vyhravat ci bodovat inych lebo on uz ma zevraj moc rekordov a je mu to az trapne. Bez Hama by to tam bola nuda. Ake to bolo s Alonsom v Mclarene ? GP2 engine ? Na to sa uz zabudlo ?:sweat_smile:
Buduci rok bude boj Mclaren a Mercedes.

Ked neskonci tak ho vyhodia co bude pre neho este horsie.Jednoducho su tu lepsi jazci a on uz vela vody nenamuti.

1 Like

vozit sa a zarabat na dochodok??to je super myslienka :joy: ale ano ked uz na viac nema tak nech sa vozi fakt genialne.Luiho fanynky fakt nemaju chybu :joy:

1 Like

chlapci v cervenom :grinning:

Skoro bych řekl, že ti, kdo ho opravdu hodně nesnáší a jsou primárně haters si jeho konec ani moc nepřejí - je pro ně daleko zábavnější sledovat podobné debakly jako letos…
A objektivně - ani jeho příznivci nemohou popřít, že si letos pověst zhoršil, prostě to tak je.

Podle mne záleží na tom, jak bude odhadovat možná vyhlídky Ferrari na 2026. Pokud to bude zavánět dalším malérem, tak by skončit spíš měl - on fakt není typ na boj s vyloženě mizerným autem, takže ho zřejmě Leclerc opět zadupe a to už by jeho pověst poškozovalo dost. Pokud ale bude reálná šance, tak pak za ní jít musí, ať se to někomu líbí nebo ne.

V diskusích si můžeme plkat co chceme, ale Lewis vidí Ferrari z první ruky a k tomu určitě i spousta interních úniků od konkurence, takže to bude hodnotit daleko realističtěji, než může kdokoli zvenku a podle toho si to přebere.
Můj tip je, že nakonec pokračovat bude, ale možnost konce kariéry na stole je a není to zas tak nereálné.

Lojzove fiasko bolo viac menej ocakavane.
To, ze ferrari bolo ochotne zaplatit obrovsku sumu za teamovu dvojku je ich velky skrat.
Neviem teraz kto to viacej spiskal, ci Vasseur alebo Elkan. Kazdopadne, za chyby sa plati

2 Likes

ale zoberme si to realisticky.
Ferarri s nim asi predlzit nebude chciet. Rozhodne nie za tie mega prachy.
Pochybujem, ze ho este nejaky spickovy team zoberie.
A jazdit za Williams ci Aston Martin, no ja neviem. Ci tam bude mat motivaciu. Ale ved cas ukaze

2 Likes

Tak zase z druhé roviny - fakt byla hlavní chyba angažování Lewise ? Finančně se jim to zřejmě už víceméně zaplatilo, reklamní dopad obrovský - to fakt chyba není.
A naopak že auto na 2025 nějak podivně zpackali (přičemž 2024 do posledního kola bojovali o PK) zase není chyba Lewise, to jde nejspíš za Fredem. Jo, možná by jim šel vývoj lépe, kdyby tam zůstal Sainz, ale věříme, že by to bylo vyloženě propastně lepší? Spíš moc ne, byli by v ideálním případě tak na úrovni Mercedesu :frowning:
Já Lewise nijak moc nemusím, ale zase na něj neházejme vše, v tomto případě mi přijde spíš jako oběť než jako viník… Kdyby udrželi auto v rovině 2024 dejme tomu v té rovině Mercedesu, tedy ztráta na McL (a možná Maxe), nicméně celkem běžně pódia a občas i nějaké vítězství, tak by asi byli všichni dost v klidu a čekali by na 2026, problém je v tom nečekaném propadu daleko hlouběji, což mi fakt nepřijde jako problém LH…

Luiho nebude chciet nikto jedine ze si zaplati sedacku.o rok dostane zasa nakladacku od Charlesa a rozlucime sa s nim.

2 Likes

Strasna chyba od Ferrari ze prijali taku primadonu, vsak on on len place. On neni Verstappen ze urobi vsetko pre vytazstvo, Lui radsej navrhuje sukne, poklakava pred zloncincami a repuje. A ked nema o 2s rychlejsie auto tak place :grinning:

2 Likes

prosim ta, vitazstvo s tvrdym y ? :joy:

1 Like

Poklakavat v sukni je teraz take moderne :joy:

uplne neviem ako sa im to zaplatilo.
A vyplatu Lojzovi bude treba dat aj buduci rok.
Trocha piseme kazdy o niecom inom. Ty pises o urovni monopostu Ferrari. S cim viac menej suhlasim.
Ja pisem skor o pilotovi. O tom, ze zaplatili obrovske peniaze a dostali to, ze obcas sa Lojzovi podarilo porazit Williamsy v qalde, a pri tom druhy pilot teamu Wiliamsy v pohode zdolaval.
A tiez to vnasa otazku do ich odmenovacej politiky. Pilot ktory bojuje, taha a boduje ma zlomok z platu ako ten horsi. U normalnych ludi je to povacsinou naopak :grinning: :wink:

1 Like

Měli neskutečné prodeje merche (fakt objemy, které si u nás neumíme představit). Navíc po oznámení vyletěly nahoru i akcie, na čemž taky vydělali. A ještě takové ty hůře vyčíslitelné dopady do reklamy atd, ale taky v miliónech USD (spíš desítkách).
Někde jsem na to viděl odhad čistě z hlediska ekonomiky a ve “skeptické” variantě vycházel LH kolem nuly, u zbylých pak už jasně ziskový.