Za drahými bytmi v Prahe vidíš ruskú mafiu, neznášaš ruských športovcov, ktorých by si najradšej videl mŕtvych na fronte namiesto športových ihrísk a automaticky každú kritiku západu otočíš na to, že daný kritik miluje Rusko.
Si na ten západ veľmi citlivý, už v minulosti som si to všimol. Čím to je?
EDIT: Sorry, ten prvý bod platí na helmutka, ale v tomto ste ako jeden. Vyznávate rovnakú ideológiu.
S tím lapidárním vulgarismem @Jos_Is_Back ulítl, ale věcně má pravdu v tom, že poukázal na manipulativní figuru, která se objevuje často: poukážeš na problémy X a obhájce X odvede pozornost poukazem na Y (v tomto případě X Západ, Y Rusko). Přitom zkušenost nižších vrstev bude v Rusku i v USA/Evropě v mnoha ohledech podobná, podobně životní zkušenost a realita vyšších vrstev. Strašně, strašně, strašně nerad se odvolávám na Tuviu Tenenboma, ale on na to poukázal v souvislosti s Ruskem a běžnými Rusy na základě své novinářské zkušenosti z Ruska, Evropy i USA.
Aky s tym mas problem? Kde by si ich chcel vidiet - na olympiade? Ja sa cudujem, ze si to nemyslis aj ty. Si prvy, kto tu pise ody o tom, ako ma kazdy vziat osud do svojich ruk a niest nasledky svojich cinov a nie sa furt vyhovarat. Ruski sportovci aktivne podporuju Putina, tak nech nesu nasledky toho, ze kryju chrbat vojnovemu stvacovi. Ale ano, musim to upresnit - netyka sa to vsetkych ruskych sportovcov, tych, ktori sa distancovali od Putinovho rezimu by som toho usetril. Plati to len pre pokrytcov a la Oveckin.
Milujem Zapad. Je to moj zivotny priestor a vdacim mu za vsetky uzasne moznosti, ktore v zivote mam. Vazim si to. Nie je to tak vsade vo svete.
Podla mna v tom nemas pravdu. Otazka ohladne Ruska bola relevantna preto, lebo ma zaujimal kontext - ci je podla teba v upadku iba Zapad a Cesko alebo to povazujes za plosny problem celeho sveta. Prislo mi zaujimave, ze pises o upadku v suvislosti s krajinami, ktore su na tom v globalnom porovnani pomerne dobre a o tych, ktore su na tom ovela horsie, nepadlo ani slovo.
Neuletel, stojím si za tým a kľudne to tu zopakujem - @Max_is_faster_than_you je zákerné komunistické h0vnom a považujem ho za rovnaký morálny odpad ako akýchkoľvek extrémistov a komunistov, či už “progresívnych”, ruských alebo iných.
Komunistu si zaslúži len opľuť, veď povedz sám po tomto vyjadrení: