Tak debata by mohla trvat aj mesiace a nikam by sme sa nepohli. Kazdy z nas ma svoje argumenty a podla nich si vytvarame a prezentujeme nazory.
Inak podla mna v 89 bol mozno S rychlejsi, ale P bol komplexnejsi a vyrovnanejsi pocas celej sezony, preto je titul v spravnych rukach.
V 90 si S za tu spinavost titul nezasluzil, zial stalo sa.
Pokial si dobre pamatam,tak P nikdy ani len nespomenul,ze v danom momente uvazoval o umysle vyradit S. Z tohto dovodu si kazdy moze dany incident vysvetlit ako chce a nikto nebude vediet, kde je pravda. Ty tam vidis umysel a bagatelizujes neskore brzdenie S, pricom ani raz takto neskoro nebrzdil.
Ja tam umysel nevidim a vacsiu vinu za pretekovy incident davam S.
Spominas, ze dnes by sa tak nikto nebranil a porovnavas ten incident so sucasnostou. To je chyba, lebo dnesne pravidla vtedy neplatili. V tom case boli ine pravidla, ktore braniacemu pilotovi, ktory bol v zakrute pred utociacim, umoznovali, aby si volil stopu, ktorou prejde zakrutu. Dnes nemyslitelne,vtedy bezne. Toto si predsa musi pamatat aj Ferdo.
Takze podla mna tam ziaden umysel vyradit supera nebol a umysel horuckovito vytruboval do sveta hlavne S a nasledne jeho obdivovatelia v podobe britskych a brazilskych medii, S-fanatikov, aby ocistili Sennov agresivny utok a nasledny pretekovy incident.
Pises:
je jedno ako dobre to “premyslel” a ci to davalo zmysel, alebo bolo riskantne aj prenho, dolezite je umyselne konanie ako take…
Podla mna chyba, lebo len na zaklade poznania vsetkych faktorov mozes niekomu pripisat umyselne konanie. Prave tie faktory v danom pripade bagatelizujes, ale predsa hovoris o umyselnom konani, pricom na to neexistuju dokazy ani indicie. Pises o tom s takou lahkostou, pricom si nikdy neriadil monopost F1, nikdy si nebol v takej situacii, nikdy si sa nemusel rozhodovat v zlomku stotiny sekundy, ale si schopny vyhlasit, ze jazdec P konal umyselne. Prave preto, ze ani ja som to nikdy nerobil, si to nedovolim. Tebe to nasepkavaju tvoje skusenosti vlastneho chovania v podobnych situaciach? Ty by si konal v danej situacii umyselne, alebo by si sa ani nesnazil branit na tu dobu dovolenym sposobom? Inak si neviem vysvetlit tvoje jednoznacne vyhlasenie o umysle. Neber to v zlom, ale ja nemam ine vysvetlenie.
V tomto sa fakt nezhodneme, ale to nam nebrani viest akukolvek diskusiu aj v buducnosti. Tiez vdaka za pokec.